YouTube Music, iOS kullanıcılarının bir süredir sahip olduğu özelliği Android'e de getiriyor

iOS kullanıcılarının bir süredir sahip olduğu YouTube Music özelliği nihayet Android kullanıcılarına da geliyor. Artık Android cihaz sahipleri de, oynatma sıralarınızı şarkı listesine çevirme imkanına sahip olabilir.

YouTube Music, sıraları listeye çeviriyor

YouTube Music, artık Android sürümünde dinleyicilerin şarkı sıralarını oynatma listesi olarak kaydetmelerini sağlayan bir özelliğe sahip. Bu seçenek şu anda bazı cihazlarda görülebiliyor, ancak 2-3 Nisan hafta sonu boyunca tüm Android cihazlarda kullanıma sunulacak.

9to5Google tarafından bildirildiği üzere, YouTube Music sıralarını oynatma listelerine kaydetme seçeneği iOS cihazlarda Ocak ayından bu yana kullanılabiliyor ve aslında Google Play Müzik'te olan bir özellikti.

Bu özellik, kendi oluşturduğunuz bir şarkı sırasını, dinleme alışkanlıklarınıza göre YouTube Music tarafından oluşturulan şarkı sırasını veya YouTube Music kitaplığınızda bulunan herhangi bir şarkı sırasını oynatma listesine dönüştürmenize imkan tanıyor.

Sıraları oynatma listesi olarak kaydetmek için YouTube Music uygulamanızda herhangi bir sırayı veya önceden hazırlanmış bir sırayı açın. Albüm resmini, başlığını ve ilerleme durumunu tam ekran olarak görmek için o sırada açık olan bir şarkıya dokunun. Altta kısmında, 'Sıradaki', 'Şarkı Sözleri' ve 'İlgili' seçenekleri olan ve yukarı kaydırabileceğiniz bir sekme göreceksiniz.

Bu sekmeyi yukarı kaydırdığınızda, ekranın sağ üst köşesinde bir 'Kaydet' simgesi görülecek. Bu simgeye dokunduktan sonra 'Çalma listesine ekle' alt menüsüne yönlendirileceksiniz. Bu menüde YouTube veya YouTube Music aracılığıyla oluşturduğunuz tüm oynatma listeleri bulunuyor. Şarkı sıranızı bunlardan birine kaydetmeyi seçebilirsiniz, ancak bunun geri alınamayacağını ve bir hata yaparsanız şarkıları o çalma listesinden manuel olarak kaldırmanız gerekeceğini unutmayın.

Alternatif olarak, şarkı sıranızı tamamen yeni bir çalma listesine kaydetmek için ekranınızın sağ alt köşesindeki 'Yeni Çalma Listesi' seçeneğine dokunabilirsiniz. Herhangi bir yeni çalma listesinde olduğu gibi, bir isim, açıklama ve bir gizlilik ayarı belirlemeniz istenecektir. Tamamladığınızda 'Oluştur'a dokunarak şarkı sıranızı kaydetmiş oluyorsunuz.