YouTube, bir videonun en iyi yerlerini bulmanızı kolaylaştıran yeni özelliğini hayata geçiriyor

YouTube'da artık, bir videonun en popüler bölümlerini görmek ve bu bölümlere kolayca ulaşmak için yeni bir özellik daha var. Üstelik bu özelliğe, bir de tekrar seçeneği eşlik ediyor.

YouTube, bir videonun en iyi yerlerini bulmanızı kolaylaştırıyor

YouTube, bir videodaki en iyi yerleri bulabilmeniz için yeni bir yöntem sunuyor. Masaüstü ve mobil oynatıcılar artık videoların en çok izlenen, geri sarılan ve tekrar tekrar izlenen bölümlerini işaretleyecek ve o bölümlere hemen atlama seçeneği sunacak. Bu özellik daha önce deneme aşamasındaydı, şimdi genel kullanıma sunulmaya hazır.

Böylelikle, bir videonun en ilginç, belki de en önemli yerinin ne zaman geleceğini beklemek zorunda kalmayacak, doğrudan bu bölümü izleyebileceksiniz. Buraya atlamayı kolaylaştırmak için, basit bir küçük resim sunmak yerine, aşağıdaki animasyonda görüldüğü gibi, görsel bir zaman çizelgesi görüntülenecek ve sahne geçişlerini hemen görmeniz mümkün olacak.

YouTube’un bu yeni özelliği yakında yayılmaya başlayacak. YouTube Premium aboneleri “yeni” bölümüne gelerek özelliği denemeye başlayabilecekler. Bu yeni özelliğe geliştirilmiş tam ekran modu, otomatik olarak oluşturulan bölümlemeler ve tek videoyu tekrara alma gibi seçenekler de eşlik ediyor. Tüm bu gelişmeler, YouTube’un kullanıcıları videoyu uzun uzun izleyip sıkılmasını engellemek istediğini gösteriyor.