YouTube'tan Yeni Format: VR180

YouTube, 360 derece videoları normal ekranda, başlığa gerek kalmadan izlemenizi sağlayan ilginç işlevini ortaya çıkardı!

YouTube'tan büyük yenilik!

YouTube'un VR için yaptığı yatırımlar ümit verici ancak her videoyu 360 derece seyretmek pek hoş bir deneyim değil. Özellikle de çoğu VR izleyicisinin 90 derece bakış açısıyla yetindiğini düşündüğümüzde.

YouTube'tan Yeni Format: VR180

YouTube bu sorunu çözmek üzere VR180'i ortaya çıkardı. Yeni format, 360 derecelik görüntüyü "düz" bir video haline getiriyor. 360 derecelik VR videosunu yarıya bölen VR180 videosu, Google Cardboard, Daydream View ve hatta PSVR ile bakılabilen 180 derecelik bir görüntü oluşturuyor.

Ancak 360 derecelik videonun aksine VR180 içeriğini 2 boyutlu ekrana kolayca yayabiliyorsunuz. Bu sırada görüntüde çok az bozulma oluşuyor. Sonuç olarak videoyu kafanızı çevirmeden, normal bir YouTube videosu gibi izleyebiliyorsunuz.

Yeni işlevin bir başka avantajı, içerik oluşturuculuarının normal ekranlarda da çalışacak VR videoları yapabilecek olmaları.

VR180'in başlığınızda veya monitörünüzde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, buradaki çalma listesine göz atabilirsiniz!

Okuyucu Yorumları