Youtube'un "Hazır Oyunlar" hizmeti herkese açıldı

Aylardır süren bekleyiş nihayet sona erdi. YouTube'un birkaç aydır sınırlı sayıda Premium kullanıcısına sunduğu "Hazır Oyunlar" hizmeti, artık tüm kullanıcılara açıldı.

Youtube'un "Hazır Oyunlar" hizmeti herkese açıldı

Eğer YouTube'da çok fazla vakit harcadığınızı düşünüyorsanız, daha fazlasını harcamaya hazır olun. Zira son birkaç aydır sınırlı sayıda Premium kullanıcı için “Hazır Oyunlar” özelliğini test eden YouTube, artık oyunlarını tüm kullanıcıların hizmetine sundu.

Bugün itibariyle, YouTube'un Hazır Oyunlar bölümünde oynayabileceğiniz 75'ten fazla oyun yer alıyor. Ayrıca oyunlar sadece masaüstünde değil, YouTube'un mobil uygulamasında da oynanabiliyor. Hangi cihazı kullanıyor olursanız olun Hazır Oyunlar özelliğini kullanmak için yapmanız gerekenler çok basit.

Masaüstü için tarayıcıdan YouTube.com'a girmeniz ve ana sayfanın sol tarafındaki menüyü aşağı kaydırarak Keşfet bölümünün altındaki Hazır Oyunlar'a tıklamanız yeterli.

YouTube uygulamasında ise ana sayfanın sol üst köşesindeki pusula simgesine dokunarak aşağı kaydırmak ve Hazır Oyunlar'a tıklamak yeterli. Karşınıza gelen oyunların bazılarını büyük olasılıkla App Store veya Google Play'den hatırlayacaksınız. Zira Cut The Rope, Draw Climber, Merge Heroes, Om Nom: Run ve Slime.io gibi birçok bilindik oyun var.

TechCrunch'ın da belirttiği gibi, bu mini oyunların birçoğu zaten Google'ın HTML mini oyun hizmeti GameSnacks'in birer parçası. Dolayısıyla bunların YouTube'da oynanabilir hale getirilmesi için çok fazla bir çaba harcanmadığı ortada.

Yine de bu oyunların platformda geçirilen ortalama süreyi az da olsa artırması YouTube için bir kazanç anlamına geliyor. Aksi takdirde, önümüzdeki birkaç yıl içinde Google Mezarlığı'nın uzun ürün listesinde Hazır Oyunlar'ı da görebiliriz.