Zuckerberg'in ilk web sitesi ortaya çıktı!

Facebook'un kurucusunun 1999 senesinde hazırladığı söylenen web sitesi, sizi çok şaşırtacak!

Zuckerberg 15 yaşındayken...

Mark Zuckerberg'in 1999'da oluşturduğu web sitesi, internette gün yüzüne çıktı. Facebook'un kurucusunun ilk web sitesi olması muhtemel olan sayfa, internetin en büyük adamının nereden nereye geldiğini gözler önüne seriyor.

Sayfada Zuckerberg'in kendisini "Slim Shady!" olarak adlandırdığı görünüyor. "Vader Fader" adında bir şey meydana getiren genç CEO, sayfasında sizi göz kırpan bir dinazör gözüyle ağırlıyor. "The Web" adında bir Java uygulaması oluşturan 15 yaşındaki Zuckerberg, onu şöyle açıklıyor:

"Şu an web oldukça küçük. Umarım daha büyük bir web haline gelir. Bu, beraber ve iyi çalışmak için bulabileceğiniz birkaç applet'ten bir tanesi. İsminiz, bir başkasının size bağlantı vermesi nedeniyle Web'de bulunuyorsa, bağlantı kuracağınız iki kişiyi daha seçebilirsiniz. Aksi halde, tanıdığınız birini görürseniz ve isminiz Web'de yoksa, bana erişebilirsiniz. Böylece bu kişiyle aranızda bağlantı oluşturup Web'e ekleyebilirim. Web'de kimseyi tanımıyorsanız, bana erişin ve sizi ekleyeyim. Bu applet'in çalışabilmesi için, kendi isminiz ve bağlantı kurmak istediğiniz iki kişinin ismiyle bana başvurmanız gerekiyor. Teşekkür ederim!"

Zuckerberg'in "en iyileri" ve fazlası

Zuckerberg'in

Zuckerberg'in Angelfire sayfasında bir takım "en iyi" şeyler ve kişiler de listeleniyor (yukarıda).

Bir Meksika yemeği olan Quesadilla'nın en iyi yemek olduğunu düşünen Zuckerberg, "Hakkımda" sayfasında ise şunları yazmış:

Zuckerberg'in "manyetik şiir" bölümü ise hala çalışır durumda:

Java çizim aracı

Java çizim aracı

Yukarıda gördüğünüz Java'yla geliştirilen çizim aracı da eğlenceli dakikalar geçirmenizi sağlıyor.

Angelfire sayfasının kaynak kodları ise web sitesinin Mark Zuckerberg tarafından oluşturulduğunu gösteriyor (en azından Mark Zuckerberg adındaki birisi tarafından).

Mark Zuckerberg'in ilk web sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları