Zuckerberg, WhatsApp için HD müjdesini duyurdu...

Mark Zuckerberg, WhatsApp kullanıcılarının uzun zamandır beklediği "HD Kaliteli Fotoğraflar" özelliğinin resmi olarak kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. Peki, "HD Kaliteli Fotoğraflar" özelliği nasıl çalışıyor; bu özelliğe ulaşmak için ne yapmanız lazım?

Zuckerberg, WhatsApp için HD müjdesini duyurdu

Mark Zuckerberg, yaptığı duyuru ile HD Kaliteli Fotoğraflar özelliğinin artık hem iOS hem de Android’de WhatsApp üzerinde kullanılabileceğini resmi olarak bildirdi. Bir süredir beta test aşamasında olan özellik, standart ayardan çok daha yüksek kalitede fotoğraf paylaşma seçeneği sunuyor.

Bir fotoğrafı paylaşmadan önce görülen seçeneklerin arasında yer alan seçim, kullanıcıların varsayılan seçenek olan “Standart Kalite” ile görüntünün orijinal çözünürlüğünün çok daha fazlasını koruyan yeni “HD Kalitesi” seçeneği arasında bir tercih yapmasına imkan tanıyor.

HD kalitesinde paylaşma seçeneği varsayılan olarak ayarlanamıyor ve kullanıcıların görüntü paylaşımına halen “hızlı ve güvenilir erişime” sahip olmalarını sağlamak için her görüntü gönderildiğinde özel olarak tekrar seçilmesi gerekiyor.

HD kalitesinde bir görüntü alan herhangi bir kullanıcı, küçük resim ön izlemesinin sol alt köşede küçük bir “HD” simgesi görecek. Bu simge, sınırlı veri bağlantısına sahip olan veya telefonun iyi çekmediği yerde olan kullanıcıları, görüntüyü indirmek için beklemeleri veya bunun yerine standart kaliteli sürümünü indirmeyi seçmeleri ve daha sonra HD’ye yükseltmeleri konusunda bir uyarı görevi de görecek.

Ayrıca Zuckerberg, HD seçeneği seçili olanlar da dahil olmak üzere gönderilen tüm fotoğrafların WhatsApp’ın mevcut uçtan uca şifreleme güvencesi kapsamında olduğunu da belirtti.

Bu yeni seçenek, fotoğrafların orijinal çözünürlüğünü sunmayacak olsa bile, WhatsApp’ın kullandığı mevcut Standart Kalite seçeneğinden çok daha az sıkıştırılmış görseller sunacağı için daha iyi bir görüntü kalitesi sağlayacaktır.

Yeni özelliğe erişim elde etmek için uygulamayı hem App Store’da hem de Google Play Store’da bulunan en son sürümüne güncellemeniz gerekli ve bu güncelleme, önümüzdeki günlerde dalgalar halinde kullanıma sunulacağı için kullanıcıların bu seçeneğin cihazlarına gelmesi için biraz daha beklemeleri gerekebilir.

Ayrıca, Zuckerberg tarafından yapılan duyuruda HD videoları paylaşma özelliğinin de uygulamaya ekleneceği söyleniyor. Ama bu özelliğin ne zaman sunulacağı hakkında bir tarih yok.