Zuckerberg'in Eski Gönderileri Facebook'ta Yok

Facebook üzerinde Mark Zuckerberg'in eski gönderilerini arıyorsanız şanssızsınız!

Zuckerberg'i geçmişi kayıp!

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in eski gönderilerini arıyorsanız, onları bulmak konusunda şansınız yaver gitmeyebilir.

Zuckerberg'in Eski Gönderileri Facebook'ta Yok
Zuckerberg'in 2007 ve 2008 yıllarına ait bazı gönderilerine ulaşmak artık mümkün değil.Ekran Görüntüsü: Queenie Wong/CNET

Geçtiğimiz Cuma günü Business Insider'ın raporuna göre Facebook, kendi kurucusu Zuckerberg'in 2007 ile 2008 arasında oluşturduğu gönderilerin bir kısmını yanlışlıkla sildi.

Bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada Birkaç yıl önce, Mark'ın bazı gönderileri teknik hatalar nedeniyle yanlışlıkla platform üzerinden silinmişti. Onları geri yüklemek için gereken çalışmalar kapsamlıydı ve çalışmanın başarısızlık riski oldukça yüksekti, bu yüzden silinen gönderileri geri getiremedik." ifadelerini kullandı. Sözcü, Zuckerberg'in Facebook hakkındaki eski gönderilerinin birçoğunun şirketin blogunda ve haber odasında bulunabileceğini sözlerine ekledi.

CNET, Business Insider'ın raporunun üzerine Zuckerberg'in Facebook profilini ziyaret etti ve 2007 ve 2008 yıllarındaki yayınların platformda olmadığını doğruladı.

Bu, Zuckerberg'in yorumlarının ilk kez kaybolduğu bir vaka değil. Nisan 2018'de Zuckerberg'in diğer insanlara gönderdiği mesajlar, Messenger gelen kutusundan gizlice kaybolmuştu. Bunun nedeni, Facebook'un CEO'sunun mesajlarını güvenlik nedeniyle kaldırmasıydı ve bunun için Snapchat'a benzer bir otomatik mesaj silme işlevi uygulaması geliştirilmişti.

Bir Facebook sözcüsü, "Sony Pictures'ın e-postalarının 2014'te hacklenmesinin ardından yöneticilerimizin iletişim araçlarını korumak için bir dizi değişiklik yaptık" cümleleri ile durumu açıklamış, "Bu uygulama, Mark'ın Messenger'daki mesajları için varsayılan saklama süresinin sınırlandırılmasını içeriyordu. Bunu, mesajları korumak için yasal zorunluluklara tam olarak uyarak yaptık." ifadelerini de açıklamasına eklemişti.

Gizlilik ve güvenlikle ilgili bir dizi skandala karışan şirket, son zamanlarda daha çok özel mesajlaşma ve geçici içerik üzerine yoğunlaşması ile gündem konusu olmuştu.

Okuyucu Yorumları