Acer Predator X34P İnceleme

Daha kavisli ve daha performanslı bir oyuncu monitör olan Acer Predator X34P'yi inceledik.

CHIP Online Notu 87
  • Muhteşem performans
  • Ergonomik
  • İyi ses çıkışı
  • OSD menüsü için eklenen joystick
  • Pahalı
  • Yalnız 1 HDMI bağlantısı

Oyuncuların ihtiyaçlarına bir sınır çizebilmek hayli güç. Piyasaya ne kadar gelişmiş bir ürünle çıkarsanız çıkın kısa süre içinde "daha iyisi, daha hızlısı" talep ediliyor ve firmalar da bu yarışta geri kalmamak için en iyi modellerini bile kısa zaman aralıklarıyla yenilemek zorunda kalıyorlar. Acer'ın neredeyse mükemmel diyebileceğimiz iki yaşındaki dev oyuncu monitörü X34 de yenilendi ve karşımıza Predator X34P versiyonu ile çıktı.

Predator X34P sadece teknik açıdan değil, görüntü anlamında da yenilenmiş bir model. 34 inçlik monitör tıpkı X34'teki gibi 3440x1440 piksel çözünürlüğü destekleyen, 4ms gecikme değerine sahip bir IPS panelle donatılmış, ama bu noktada farklılıklar göze çarpıyor.

X34'te hatırlanacağı gibi doğal olarak 60Hz destekleyen panel, hız aşırtma marifetiyle 100Hz olarak kullanılabiliyordu. X34P'nin doğal desteği ise 100Hz ve hız aşırtma özelliğiyle 120Hz olarak kullanılabiliyor. Üstelik hız aşırtma ile kullandığınızda eskisine göre çok daha stabil olduğunu söylemek mümkün. Bunun için kısaca oyuncular istemiş Acer yapmış diyebiliriz; Predator X34P daha hızlı, daha performanslı.

Ayrıca monitörün G-SYNC desteklediğini ve bu sayede Nvidia ekran kartı kullanıcılarının çok daha akıcı ve kırıksız bir görüntüye ulaşabileceklerini de belirtelim. X34P'yi bilgisayarınıza bağlamak için kullanabileceğiniz bağlantılar ise DisplayPort 1.2 ve HDMI 1.4 olarak yer alıyor. Bu noktada bağlantılar arasında ikinci bir HDMI bağlantısı daha yer alsaymış diye de eklemek lazım.

Yaklaşık 10kg ağırlığındaki Predator X34P, metal ayaklara ve yine metal izlenimi veren, fırçalanmış, şık bir kasaya sahip. Çerçeve kalınlığı da iyice incelerek 10mm'ye kadar gerilemiş. Bu sayede açıkçası çalışırken sanki monitörün çerçevesi yokmuş gibi duruyor.

Monitörde yapılan yenilikler, cihazın görüntü anlamında X34 ile ciddi anlamda farklılaşmasına yol açmış. Bunlardan biri eğim miktarının ciddi oranda artması. Acer bu modelde 1900R eğim tercih etmiş. Kullanılan bu yeni açı, ister masaüstünde çalışın, ister oyun oynayın sizi çok daha iyi hissettiriyor.

Ekran büyüklüğü sebebiyle eğer yakın mesafeden bu denli büyük bir monitörü daha önce kullanmadıysanız ilk saatlerde göz yorgunluğu yaşayabilirsiniz. Fakat Predator X34P de her formata uyabilecek çok sayıda ön tanımlı profil bulunuyor. Menüde kendinize uygun renk ayarlarını bulabilir ve bu rahatsızlığı atlatabilirsiniz. Ayrıca menüde gezinmek de, ekranın sağ arkasında yer alan joystick sayesinde çok kolaylaşmış. Bu arada X34P'nin 1000:1 kontrast oranına ve 300 kandela parlaklığa sahip bir model olduğunu da söyleyelim. Monitörde HDR desteği ise bulunmuyor.

Hem oyunlarda hem de gündelik çalışmalarda son derece yüksek bir performans gösteren monitörün ses çıkışı da bu kadar ince bir üründen beklenmeyecek derecede iyi; son olarak bunu da belirtmekte fayda var.

Özetle

Predator X34P yüksek performansı, kullanım kolaylığı ve şıklığı ile fena halde kalbimizi çalan bir model oldu. Elbette bunca özelliğin yanında fiyatı da biraz tuzlu, ürünün 7000 TL civarında fiyatla bulabilmek mümkün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator X34P
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
87
Okuyucu Yorumları