Acer Predator XB1 İnceleme

Oyunculara özel bir monitör olan Acer Predator XB1'i inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Üst seviye görsellik
  • G-Sync desteği
  • Hız artırma ile 165Hz ekran tazeleme
  • İyi tasarım ve yapı kalitesi
  • Ergonomik özellikler
  • Yalnızca 2 görüntü girişi

PC oyunculuğu söz konusu olduğunda, kalitedeki talepler bazen çok uç noktalara doğru yönelebiliyor. Görünüm ve özellik açısından en iyi, en parlak ve gerçek oyunculara hitap eden tasarıma sahip olan modeller elbette büyük beğeni topluyor. Acer'ın Predator ürün ailesinde bu gibi modelleri çok fazla görüyoruz. Bugün elimizde bu aileden Predator XB1 serisi modeli bulunuyor. Hatırlarsanız daha önce de Predator Z35 kavisli oyuncu monitörünü incelemiştik ve sunduğu özelliklerle bir hayli beğenmiştik. Masamızdaki Predator XB1 ise, yine Z35 modeli ile benzer özellikler gösteriyor, ancak bu defa kavisli bir panel değil, düz bir ekrana bakıyoruz. Şimdi hemen Predator XB1'in sunduğu özelliklere geçelim.

Predator XB1 tasarımıyla çarpıcı

Predator XB1 tasarımıyla çarpıcı

Hemen baştan söylemek lazım: Predator XB1'in farklı model seçenekleri yer alıyor. Elimizde model, ailenin 2K çözünürlüklü modeli oluyor. Farklı modelde 4K çözünürlüğün sunulduğunu da söyleyelim.

Şimdi, söze önce tasarımla başlayacak olursak, Predator XB1 elbette tasarımıyla Predator hatlarını bizlere sunuyor ve tam oyunculara hitap eden agresifliği yansıtıyor. Predator Z35'le tasarım anlamında bir hayli benzeyen Predator XB1, aynı kırmızı – siyah metalik ayak üzerinde yükseliyor. Yükseliyor derken, ciddiydik; zira bu ayak sayesinde ekranın yüksekliğini ayarlamanız mümkün. Yalnızca yükseklik ayarı değil, döndürme ve çevirme gibi diğer ergonomik unsuları da bulunduran monitör, böylece karşısında ister oyun oynayın, ister uzun süre çalışın, oturma biçiminize ve çalışma şeklinize ergonomisiyle uyuyor.

Predator XB1'in ekranı 27 inç boyutunda. Tasarıma ilişkin olarak panelin neredeyse çerçevesiz olması da dikkat çekici bir detay. Zira böylece hoş bir görsellik sağlamasının yanı sıra, ekrana daha kolay odaklanabilmenizi sağlıyor.

Bağlantıları arasında HDMI 1.4 ve DisplayPort görüntü portlarını bulunduran monitör, keşke burada bir HDMI porta daha yer verseydi diyoruz, zira uzunca bir süredir kullandığımız Predator Z35 monitöründe bunun eksikliğini fazlasıyla yaşadık doğrusu. Öte yandan moinitörde zengin USB seçeneği yer alıyor. Ekranın yanında ve arka kısmında bolca USB 3.0 girişi bulunuyor.

Predator XB1'in sunduğu görüntüye ilişkin bilgilere geçmeden önce, standında bir kulaklık askısı bulundurmasının da hoş bir detay olduğunu söylemek lazım. Böylece oyunculara, kulaklıklarını kullanmadıkları zamanlarda burada dinlendirebiliyorlar.

Üst seviye oyun performansı

Üst seviye oyun performansı

Predator XB1 için 27 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlük sunan bir ekranın sahibi demiştik. Monitör her ne kadar 2K çözünürlük kullansa da, aslında şu an için oyuncular için en çok tercih edilen çözünürlüğü ele alıyor diyebiliriz. Zira PC'de 4K çözünürlüklerde iyi oyun performansı sağlamak için oldukça güçlü ve pahalı sistemlere ihtiyaç var. Ha, yine dediğimiz gibi Predator XB1 modelleri arasında 4K panelli olanı da bulunuyor. Yine tercih edenler o modeli de inceleyebilir.

Kullandığımız süre boyunca elimizdeki Predator XB1 modelinin görüntü performansını bir hayli başarılı bulduk. TN panel sahibi olan ekran, elbette IPS paneller kadar geniş görüntü açısı sunmuyor, fakat hız anlamında oyuncular için oldukça iyi performans üretiyor. Zira TN paneller bilindiği üzere tepki süresi anlamında IPS panellere nispeten öne çıkıyor. Bunun karşılığını da bu monitörde fazlasıyla alıyorsunuz. Kontrast, renk ve parlaklık noktalarında oyuncuların memnun kalacaklarını düşündüğümüz Predator XB1, 1ms tepki süresi sunuyor. Ha, bu arada yine bu monitörün 4ms tepki süresine sahip IPS panelli farklı bir modelinin bulunduğunu da söyleyelim.

Daha önce Predator Z35 modelinde de gördüğümüz gibi NVIDIA'nın G-Sync desteğine sahip olan monitör, böylece özellikle NVIDIA ekran kartı kullananlara hitap ediyor. 144Hz'lik ekran, bu yenileme hızını hız aşırtmaya uğratarak, 165Hz'e kadar çekebiliyor. Bu da oyuncunun monitörü optimize edebilmesini sağlıyor.

Özetle

Sonuç olarak Predator XB1 için oldukça iyi bir oyuncu monitörü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 2K panel çözünürlüğünde güçlü bir monitör arayanlar, Predator XB1'i rahatlıkla tercih edebilirler. Genel görünüş, malzeme kalitesi, çerçevesiz ekran tasarımı, renk doğruluğu, ergonomik özellikleri ve elbette G-Sync desteğiyle hız aşırtmalı ekran yenileme hızı ile sağlanan üst seviye oyun performansı neticesinde fazlasıyla sağlam bir model. 4K arayanlara uygun modeli de bulunuyor monitörün. Predator XB1'in elimizdeki modelinin fiyatı ise 2999 TL.

Kimler Almalı

Predator XB1, orta ve üst seviye ekran kartı sahipleri tarafından iyi bir oyun deneyimi elde etme noktasında rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Predator XB1'e alternatif olarak AMD ekran kartı kullanıcıları da AOC C27G1 modelini tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator XB1
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
85
Ekran 27 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 144Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel TN
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 350 kandela
Görüş Açısı 170/160 derece
Bağlantılar HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, USB 3.0, kulaklık
Dahili Hoparlör Var (2x2W)
Boyutlar 367 x 614 x 61 mm
Ağırlık 7 kg.
Okuyucu Yorumları