Dash Drive Elite SE720'yi mercek altına aldık

Hem SSD hem taşınabilir bir disk olan Dash Drive Elite SE720'ye yakından bakıyoruz!

CHIP Online Notu 82
  • Performans
  • Tasarım
  • Garanti süresi
  • Yedekleme yazılımı
  • Taşınabilir olarak kullanılabilir
  • Hızıyla bazı rakiplerinin gerisinde

SSD'ye terfi etmek isteyen kullanıcılar için piyasada pek çok seçenek bulunuyor. Ancak bunlar arasında sadece bazıları özel seçeneklere sahipler. Sahip olduğu ayırt edici özelliğiyle bunlardan biri olmayı başaran ADATA Dash Drive Elite SE720, bugün test merkezimizde.

SSD'nin köklü markaları arasında bulunan ADATA, daha önce hatırlayacak olursanız Premier Pro SP600 modeli ile test koltuğuna oturmuştu. Bu defa hem SSD hem taşınabilir sürücü olarak çalışan modeliyle karşımıza çıkan ADATA, şık görünümü ve yeni modelinde sunduğu kullanışlı özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Şık, dayanıklı tasarım

Şık bir tasarıma sahip olan DashDrive Elite SE720, fırçalanmış alüminyum bir gövdeden oluşuyor. Oldukça ince bir yapıda olan disk, fazlasıyla da hafif. Böylece yanınızda sürekli taşıyabiliyorsunuz.

Yalnızca 8.9 mm kalınlığında olan disk, tasarımıyla yalnızca şık değil. Aynı zamanda dayanıklı bir malzemeyle üretilen dış kaplama, çizilmelere karşı dayanıklı olarak tasarlanmış. Böylece yere düştüğünde veya farklı zeminler üzerinde sürtünmeler neticesinde eskimeyen bir görünüm sergileyen disk, 110 gram ağırlığıyla da gayet hafif.

Diskin performansına geçmeden önce kutu içeriğinden de bahsedelim. Beraberinde harici kullanımlar için gerekli olan bir USB kablosu ile gelen disk, ayrıca bir taşıma kılıfının da sahibi. Ayrıca disk içinde bir yazılım da kullanıcıları bekliyor.

Başarılı performans

128 GB'lık bir kapasitenin sahibi olan DashDrive Elite SE720, USB 3.0 arabirimini kullanıyor. SSD ve USB 3.0 güçlerini birleştirerek yüksek performans sağlayan disk, yaptığımız testlerde de iddia ettiği hızlara yakın sonuçlar üretti. Yazmalara karşı saniyede 400 MB'lık performans gösterdiği iddiasında olan disk ile çalıştırdığımız yazılımlarda ve kopyalama işlemlerinde 300 MB'ın üzerinde sonuçları gördük.

Diskin okuma hızına baktığımızdaysa saniyede 270 MB'ın üzerinde hızlarla karşılaştık. ADATA'nın bu konudaki iddiası ise saniyede 300 MB. Muhtemelen farklı sistemlerde disk bu hızı da rahatlıkla görüyor. Ancak elbette piyasada hem yazma hem okuma hızıyla saniyede 500 MB'ın üzerini gören SSD modellerinin olduğunu da hatırlamakta fayda var.

DashDrive Elite SE720'nin diğer bir özelliği ise üzerinde yer alan "Backup" butonu ile kendi gösteriyor. Bu tuşu kullanarak otomatik senkronizasyon yapabilen disk, böylece diskte yer alan verilerin yedeğini alabiliyor.

Özetle

Hem SSD hem harici bir disk olarak kullanılabilecek olan DashDrive Elite SE720, performansıyla da başarılı. Şık tasarımı ve hafif yapısı sayesinde de harici kullanımlarda rahatlık sunan disk, 260 TL'lik bir fiyat etiketine sahip. 128 GB'lık kapasitede bulunan diğer disklerle aynı fiyat aralığında olan DashDrive Elite SE720, tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Hem bir SSD diske hem de hızlı bir taşınabilir sürücüye ihtiyacınız varsa DashDrive Elite SE720'yi tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Saniyede 500 MB'ın üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahip bir SSD arıyorsanız Samsung SSD 840 Pro'yu yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ADATA Dash Drive Elite SE720
Ürün Markası ADATA
CHIP Online Notu
82
Kapasite 128GB
Arabirim USB 3.0
Sıralı Okuma 300 Mb/s
Sıralı Yazma 400 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 117 x 79 x 8.9 mm
Ağırlık 110 gr.
Okuyucu Yorumları