Alcatel 3 İnceleme

1000 TL civarında temel kullanımlar için uygun bir akıllı telefon modeli olan Alcatel 3'ü değerlendi

CHIP Online Notu 77
  • Şık tasarım
  • Parmak izi sensörü
  • Yüz tanıma özelliği
  • Ön kamerada flaş
  • NFC desteği, FM radyo
  • Güncel işletim sistemi
  • 2 GB RAM
  • Kameralar çekici değil

Akıllı telefon pazarında fiyatların yükselmesiyle birlikte amiral seviye bir akıllı telefon almak bütçeyi hayli zorlamaya başlamışken, uygun fiyatlı modeller arasına yeni modellerin katılması kullanıcıları seçim aşamasında kuşkusuz rahatlatıyor. Alcatel'in bir süre önce tanıtılan Alcatel 3 modeli de bunlardan biri oluyor. Uygun fiyatına karşın geniş görüntü alanı sunması ve şık tasarımıyla dikkat çeken telefona bu incelememizde yakından bakacağız.

5.5 inç 18:9 HD+ ekran

5.5 inç 18:9 HD+ ekran

Alcatel 3, 5.5 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Ekranıyla bizlere HD+ çözünürlük sunan telefon, FullView 18:9 görüntü üretebilen ekranıyla bulunduğu segment için iyi bir görüntü sağlıyor. Farklı renk seçenekleri bulunduran telefonda, 2.5D konturlu cam malzeme kullanılmış. Arka yüzde ise kavisli bir malzemenin kullanıldığı telefon, elimizde Spectrum Blue modeliyle bulunuyor.

Telefonun arka yüzünde parmak izi okuyucusu dikkat çekiyor. Kullandığımız süre boyunca parmak izi sensörüyle gayet akıcı çalıştığını gördüğümüz telefonun, tek güvenlik yöntemi bu değil. Son dönemde oldukça popüler hala gelen yüz tanıma özelliğini de içeren Alcatel 3, böylece güvenlik noktasında seçimi size bırakıyor. Bu arada parmak izi sensörüne dokunarak hızlı fotoğraf çekebileceğinizi de söyleyelim.

Android 8.1 Oreo işletim sistemi

Android 8.1 Oreo işletim sistemi

Alcatel 3, Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle geliyor. Yeni işletim sisteminin son sürümü ile gelmesi sebebiyle avantaj yakaladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Telefonun teknik detaylarına baktığımızda ise, MediaTek işlemcinin yer aldığını görüyoruz. MediaTek MT6739 işlemci ile çalışan telefon, 4 çekirdekli işlemcisiyle 1.3 GHz frekans güç üretiyor. Telefonda yer alan RAM kapasitesi 2 GB, depolama alanı ise 16 GB. Depolama alanını microSD kart yoluyla 128 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

Bu teknik kadro ışığında, tahmin edeceksinizdir ki Alcatel 3 elbette bir performans canavarı model olmuyor. Sentetik olarak ölçümlediğimizde telefonun AnTuTu Benchmark'tan 43803 puan topladığını gördük. Evet, yüksek bir puan değil. Alcatel 3, daha çok günlük kullanımlarda akıllı telefon deneyimi yaşatmak için tasarlanmış bir model. Elbette uygun fiyatıyla da her bütçeye uygun bir seçenek oluyor.

Telefonun genel kullanımında ise uygulama ve sosyal medya kullanımında sorun görmedik. Sistemde 2 GB RAM bulunması sebebiyle çok sayıda uygulamayı aynı anda çalıştırmaya kalktığınızda elbette çabuk yoruluyor. Ancak kategorisine göre kullandığınızda, iyi bir akış elde edebiliyorsunuz.

Telefonun batarya kapasitesi de 3000 mAh seviyesinde. Bu telefon için geniş bir batarya olmuş. Bu anlamda Alcatel 3 modeliyle günü rahat çıkartıyorsunuz.

Kamera performansı

Kamera performansı

Alcatel 3'ün kameralarına da bakalım. Telefonun ön kamerası 5.0 megapiksel ölçüsünde. Arka kamera ise 13 megapiksel olarak konumlandırılmış. Ancak yazılım interpolasyonu ile ön ve arka kamera yükseltilerek 8 MP ve 16 MP değerlerine ulaşabiliyor.

Arka kamerada parmak izi sensörünün üzerinde tek LED flaş da yer alıyor. Elbette yine de bu telefonla gündüz, ışık koşulları iyi durumda çekim yapmak daha iyi olacak. Bu anlarda kameralardan iyi bir performans elde edebiliyorsunuz.

Alcatel 3, kamerasında sosyal adı altında bir moda da yer vermiş. Sosyal Mod ileyaptığınız fotoğraf çekimlerini anında ön izleyebiliyor, hızlıca kolaj oluşturabiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Sosyal modun yanında panorama, hızlandırılmış ve ışık takibi çekim modları da telefonda yer alıyor.

Bu arada telefonun ön kamerasında bir flaş da var. Bu özellikle gece görüntülü görüşmelerde kullanabileceğiniz iyi bir detay olmuş doğrusu.

Özetle

Sonuç olarak Alcatel 3, uygun fiyatıyla rahatlıkla tercih edilebilecek modellerden biri oluyor. Özellikle Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle gelmesiyle güncel olması büyük avantaj. Öte yandan NFC, FM Radyo, ön kamerada flaş, parmak izi ve yüz tanıma gibi özelliklerin bulunması da onu kategorisi için çekici kılıyor. Evet, Alcatel 3 güçlü bir akıllı telefon değil, bunu da söylemek lazım. O anlamda bu telefonu tercih edeceklerin telefonda performans denemelerinde bulunması yersiz olacak. Gündelik kullanımlar için iyi bir akıllı telefon deneyimi sunduğunu söylemek lazım. Bu anlamda ılımlı kullanım için ideal bir model oluyor Alcatel 3. Tasarımıyla da şık görünüyor.

Peki, Alcatel 3'ün fiyatı ne kadar? Şu an Alcatel 3'ü 1199 TL fiyatla piyasada bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

1000 TL civarında şık tasarımlı ve işletim sistemiyle güncel bir akıllı telefon arayanlar, Alcatel 3 modelini değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Alcatel 3'e alternatif olarak TP-Link Neffos X1 modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alcatel 3
Ürün Markası Alcatel
CHIP Online Notu
77
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciMediaTek MT6739
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1440 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8100
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSYok
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar68 x 147 x 8.5 mm
Ağırlık145 gr.
Okuyucu Yorumları