Alienware Pro Gaming Keyboard İnceleme

Şık, performanslı ve sessiz bir oyuncu klavyesi arayanlara özel Alienware Pro Gaming incelemesi.

Alienware Pro Gaming Keyboard İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Şık tasarım
  • Başarılı RGB aydınlatma
  • Mod tuşları
  • Kailh Brown anahtarlar
  • AlienFX'in oyun içi profilleri sadece Alienware sistemler ile uyumlu

Bu ay ofisimize konuk olan Alienware en az daha önce incelediğimiz modelleri kadar şık bir tasarıma daha Pro Gaming Keyboard AW768 ile imza atmış. Alienware'in geometrik şekiller üzerine kurulu tasarım anlayışını aynen üstlenen klavye ilk başta metalmiş hissi veren gri rengi ve kesik köşeleriyle olduğu kadar RGB aydınlatması ile de dikkat çekiyor.

Alienware bu modelinde tuş anahtarı deyince akla gelen ilk markalardan olan Kailh'in kahverengi anahtarlarını kullanmış. Peki, kahverengi anahtar ne anlama geliyor? Firmanın mavi veya Razer'ın yeşil anahtarları gibi hassas (45 gram hareket, 60 gram kavrama noktası) ve aynı zamanda Cherry MX'in kırmızı anahtarları gibi sessiz olan bu anahtarlar çoğu oyuncu için fevkalade doğru seçim. 50 milyon tuş basma ömrünü de buna eklemek gerekiyor.

AW768'in sol tarafında macro tuşları var ve Alien Command Center üzerinden bu macroları kaydedebiliyorsunuz. Aynı şekilde RGB ışıklandırmaya da dilediğiniz gibi hükmedebilmeniz mümkün.

AW768'in RGB aydınlatması hem hız hem de parlaklık açısından son derece başarılı. Diğer taraftan oyunlara özel profilleri kullanmanızı sağlayan AlienFX'i ancak uyumlu Alienware sistemler ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Açıkçası bu önemli bir eksiklik.

Klavyenin sağ üst kısmında sesi kapatma düğmesi, ses açıp kapatmak için bir tekerlek ve ışıklandırmayı açıp kapatmanızı sağlayan bir Alienware düğmesi var. AW768'in örgü kablosu ise çıkartılamıyor ve bu da 1.4 kg ağırlığındaki klavyeyi taşımayı biraz güçleştiriyor.

Özetle

AW768 hemen her yönüyle beğenimizi kazanan bir ürün oldu. Bu yazı yazıldığı sıralarda ülkemizdeki fiyatı belli değilse de ürünün yurt dışı fiyatının 105$ olduğunu belirtelim. Açıkçası şık tasarımı, başarılı RGB aydınaltması, mod tuşları ve Kailh Brown anahtarlarıyla rahatlıkla tercih edilebilir. AlienFX'in oyun içi profilleri sadece Alienware sistemler ile uyumlu olmasa daha iyi olurmuş elbette.

GÜNCELLEME (22.02.2020):

Alienware Pro Gaming Keyboard Türkiye fiyatı belli oldu. Şu an Alienware Pro Gaming Keyboard'u 719 TL fiyatla satın alabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alienware Pro Gaming Keyboard
Ürün Markası Alienware
CHIP Online Notu
89
Okuyucu Yorumları