AOC I2790PQU İnceleme

Monitör satın alırken ev / iş / oyun diye ayırmıyorsanız, AOC I2790PQU size göre olabilir.

CHIP Online Notu 86
  • Ergonomik tasarım
  • 3 kenardan çerçevesiz görüntü
  • Performans
  • Geniş USB desteği
  • OSD Türkçe değil

Monitör satın almadan önce, bu cihazı ne için kullanacağınız zaten çok açıktır. Buna göre satın alım kriterlerinizi zaten çarşıya çıkmadan önce belirlemişsinizdir. Oyun için monitör satın almakla, günlük kullanım için ev veya iş kullanımları için ofis monitörleri arasında farklılıklar olduğu aşikar. Ancak "biraz onu, biraz da bunu yapayım" düşüncesiyle bir monitör arıyorsanız, bugün inceleyeceğimiz elimizdeki AOC'nin bu modeli doğru bir tercih olabilir. Peki, neden? AOC I2790PQU modeli bize neler sunuyor? Şimdi incelememize geçelim.

AOC I2790PQU Tasarımı

AOC I2790PQU Tasarımı

Öncelikle tasarım noktasında AOC I2790'nın oldukça ergonomik bir tercih olacağını söyleyebiliriz. Monitör bu anlamda, ofis kullanımlarından oyunculara kadar geniş bir çapa hitap ediyor. Monitörün ekranını 130 mm'ye kadar yükseltebiliyor, 5 ila 25 dereceler arasında öne ve geriye doğru yaslayabiliyor ve 165 derecelik açılarla sağa / sola çevirebiliyorsunuz. Bu, her kullanım noktası için önemli bir özellik.

Tasarım konusunda AOC I2790'nın bir diğer dikkat çeken yanı, üç taraftan hemen hemen çerçevesiz olması. Ekran, üç yandan da oldukça ince bir çerçeveye sahip. Böylece geniş bir görüntü alanı sunduğu gibi, önden baktığınızda ekran oldukça da şık görünüyor. Alt kısımda ince bir bar, onun altında da daire şeklinde standı yer alıyor.

Bağlantılar elbette yine arka tarafta karşımıza çıkıyor. Burada alt kısma gizlenmiş bağlantılar arasında HDMI, DisplayPort ve VGA yer alırken, ayrıca 4 adet USB 3.0 portu da hazır bulunuyor. Sol tarafta ise menü kontrolü için joystick şeklinde bir menü kontrol noktası görüyoruz. Bu arada monitör incelemelerimizde menü dil seçeneklerine değinmemizi istiyorsunuz. Bu noktada söyleyelim ki diller arasında Türkçe ne yazık ki yok.

Bu arada monitör için önemli bir diğer detay, hoparlörlere sahip olması oluyor. Monitörde 2 watt'lık çift hoparlör yer alıyor. Ayrıca bir kulaklık girişi de unutulmamış.

AOC I2790PQU Özellikleri

AOC I2790PQU Özellikleri

AOC I2790, 27 inç boyutunda bir ekrana sahip. Ekranın çözünürlüğü ise Full HD seviyesinde. Bu da tipik kullanımları karşılayacak seviyede. Elbette bu tip 27 inç boyutundaki monitörlerde artık Full HD'nin yukarısını aramak daha mantıklı bir hamle olacaktır kanaatindeyiz. Yine de bu noktada seçim sizin elbette.

IPS panelin tercih edildiği monitörde, böylece geniş bir renk skalasına ve görüntüleme açısına sahipsiniz. IPS paneliyle sRGB renk gamutunun yüzde 100'ünü kapsayan monitör, ayrıca 178 dereceye kadar da görüş alanı sağlıyor. Buna karşılık tepki süresi ise 4 ms.

1000:1 tipik kontrast oranı sunan AOC I2790, panel arka aydınlatması olarak White LED olarak bilinen WLED'e sahip. Monitörün piksel aralığı 0.311 ve parlaklık oranı da 250 kandela. Tüm bu değerlerle genel kabul görmüş aralıkları karşıladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Monitörün sınıfı dahilinde sunduğu tazeleme hızı ise 60Hz.

Son olarak AOC I2790'ın Flicker Free teknolojisinin sahibi olduğunu ve titreşimi azaltan bu özellik ile göz yorgunluğunu aldığını ve de monitörde Düşük Mavi Işık modunu bulundurduğunu da söyleyelim.

Özetle

Şimdi incelememizi toparlayacak olursak, başta da belirttiğimiz gibi monitör, hem genel kullanımlar için ev, hem iş kullanımları için ofis alanlarında rahatlıkla tercih edilebilecek bir model oluyor. Eğer bu monitörde oyun da oynayayım derseniz, bu konuda da bir sıkıntı yok elbette. Ancak ondan üst seviye bir performans beklememek gerekiyor. Zira IPS paneller tepki süresi noktasında TN panellere göre daha ağırlar. Öte yandan tazeleme hızı da 60Hz ile sınırlı. Ancak monitörün önceliği zaten oyun değil. Bu noktada AOC'nin farklı modelleri var. Monitör diğer iki kriteri ise rahatlıkla karşılıyor. Elbette daha yüksek çözünürlük ihtiyacınız varsa, 27 inç boyutta üst çözünürlükleri destekleyen modellere de bir bakmanızı öneririz.

AOC I2790PQU modeli, genel çerçevede oldukça dengeli bir model olmuş. Bu anlamda özellikle ev veya ofis için 27 inç boyutlu ve Full HD çözünürlüklü bir monitör arıyorsanız, bir bakmadan geçmeyin diyebiliriz.

Kimler Almalı

Özellikle ev ve ofis için ergonomik ve iyi bir görüntü sağlayan bir monitör modeli arayan kullanıcılar AOC I2790PQU'yu tercih edebilirler.

Alternatifleri

AOC I2790PQU monitöre alternatif olarak 27 inç Full HD kriterlerde Viewsonic VX2776-SMHD modeline de bir bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC I2790PQU
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
86
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 60Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel IPS WLED
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 250 kandela
Piksel Aralığı 0.3114
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI 1.4, DisplayPort 1.1, VGA, USB 3.0 (4 adet)
Dahili Hoparlör 2W x 2
Boyutlar 612 x 529 x 199 mm
Ağırlık 5.8 kg.
Okuyucu Yorumları