Dikkat çekici özelliklerle gündeme geliyor.

Oldukça çetin geçen Intel Z77 yongalı anakart rekabetinde zengin özellikleriyle ön plana çıkıyor.

ASRock Fatal1ty Z77 Professional İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Zengin özellikler ve yüksek performans
  • Başarılı tasarım
  • Daha iddialı bir fiyata sahip olmalıydı.

ASRock Fatal1ty Z77 Professional ülkemizdeki üst seviye anakart arenasında kendisini ispatlamak isteyen modellerden biri. Model adından da anlaşılabileceği gibi anakart Intel'in en son Z77 yonga seti üzerine kurulmuş durumda. Oyuncular ve overclock'çular için birçok ekstra teknoloji içeriyor ve rakiplerinde de birçok modeli kıskandıracak güçte. Bileşen kalitesi olarak da zirve noktasına oynayabilecek güçte olan ASRock Fatal1ty Z77 Professional'da AMD'nin CrossFireX ve NVIDIA'nın SLI gibi çoklu grafik kartı teknolojilerinden faydalanabilmek mümkün.

ASRock Fatal1ty Z77 Professional'ın oyunculara hitap ettiğini üzerindeki "Fatal1ty" simgesi ile önceden anlayabilmek mümkün. 16 ve 8 fazlı bir güç devresi bulunuyor ve overclock yardımıyla belleklerin 2800 MHz frekansının üzerine çıkabileceği söyleniyor. Hatta belleklerin kararlılığı XFast RAM teknolojisi ile destekleniyor ve uygulamalardan kesintisiz şekilde üst seviye performans alınabilmesi sağlanıyor. Performans artırıcı teknolojilerin arasında XFast LAN, XFast USB, OMG, Internet Flash, No-K OC, Dehumidifier gibi faydalı teknolojiler de var. Mevcut grafik kartlarının dışında anakart üzerinde bulunan HDMI ve DisplayPort arabirimlerinden de ek görüntü çıkışı alınabiliyor ancak entegre grafik çekirdekli bir grafik işlemciye sahip olma zorunluluğu var. Virtu'nun faydalı teknolojilerini de kullanıcılara sunan ASRock Fatal1ty Z77 Professional oyuncuların ve overclock'çuların ihtiyaç duyabileceği tüm detaylara sahip. Fiyat olarak da rakiplerine yakın bir etiketle görücüye çıkıyor. Kutu içeriğinden kasanızın ön panelindeki 3.5 inç yuvalarda kullanılabilen bir USB 3.0 uzatması ile beraber gelmesi de önemli bir artı. Uzatma ek olarak iki adet daha USB 3.0 arabirimini kullanıma açıyor.

Özetle

ASRock Fatal1ty Z77 Professional, arenadaki önemli isimlerden biri. Fiyat olarak pek bir avantaj sunmasa da overclock ve kararlılık yönünden birçok ek teknolojiyi bünyesinde barındırarak fark yaratmayı başarıyor. Anakartın görünüm olarak da başarılı olduğunu söylemeliyiz.

Alternatifleri

Fiyat ele alındığında rakip modellerle arada belirgin bir farklılık yok. Donanımsal açıdansa benzer özelliklere yer veriliyor. Firmanın kendisine özgü yazılımsal bazı teknolojileri farklı olarak kabul edebilirsiniz ancak yine de ciddi bir fiyat avantajından bahsetmek mümkün değil. Güncel kampanyalarla dengeler değişebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ASRock Fatal1ty Z77 Professional
Ürün Markası ASRock
CHIP Online Notu
91
Yonga Intel Z77
Bellek Desteği 4 x DDR3 (2800 MHz O.C.) / 32 GB Maks.
Bağlantılar 3 x PCI Express x16, 1 x PCI Express x1, 2 x PCI
Faz 16 + 8
XMP Profili 1.2 / 1.3
Okuyucu Yorumları