Asus Cerberus Fortus İnceleme

Asus'un Cerberus serisinin yeni üyesini inceledik.

CHIP Online Notu 80
  • Şık tasarım
  • Rahat kullanım
  • RGB aydınlatma
  • Uzun ömürlü Omron marka tuş anahtarları
  • 4000dpi giriş seviyesi sensör
  • Özelliklerine göre yüksek fiyat

Asus'un Cerberus serisi ürünleri, ROG serisinin aksine oyuncuların giriş seviyesi beklentilerine hitap etmekte. Biz incelemeyi yaptığımız sırada halen Türkiye fiyatı belirlenmemiş olan Cerberus Fortus da bu ailenin en yeni üyelerinden birisi.

ROG serisinin aksine agresif bir tasarıma sahip olmayan Cerberus Fortus, RGB ışıklandırma ile beraber geliyor ve hayli şık gözüküyor. 6 adet tuşa sahip olan üründe sağ tarafta tuş bulunmuyor ve yanlarda kullanılan kaplamalı yüzey de bu bölgede kullanılan plastiğin o kötü etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Mouse'un üzerinde DPI değerini ayarlayabileceğiniz bir düğme bulunuyor ve tek tuşa basarak 500/1000/2000/4000 DPI değerleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Giriş seviyesi pek çok mouse'ta bulunan Pixart ADNS-3050 modeli optik sensör sıradan bir oyuncu için fazlasıyla yeterli olsa da üst seviye beklentilere cevap vermekte zorlanacaktır.

Buna rağmen cihazın 1000Hz polling rate değerini destekliyor olması, yine çoğu kullanıcı için gerekliliği tartışılsa da önemli bir nokta. Örnek vermek gerekirse bu değerin standart bir mouse'tan 8 kat daha iyi olduğunu ve tepki süresini minimuma düşürdüğünü söyleyebiliriz.

Magnezyum alaşım gövde bileşenlerini kullanan ürün hayli dayanıklı bir yapıya sahip ve kullanılan Omron marka tuş anahtarları da 50 milyon basışlık ömürleriyle uzun yıllar bana mısın demeden çalışmayı vadediyor. Ürünün RGB ışıklandırması için farklı modlar söz konusu ve yaptığınız ayarları hafızasında tutmak için de Windows açılışında yüklemek zorunda kalacağınız bir programa ihtiyaç duymuyorsunuz zira Cerberus Fortus kendi belleğine sahip. RGB modunu değiştirmek için tek yapmanız gereken DPI tuşuna basarken mouse'u ileri veya geri hareket ettirmek.

Özetle

Asus Cerberus Fortus şık tasarımı, rahat kullanımı ve sıradan bir oyuncuyu hayli memnun edecek performansı ile giriş seviyesinde var olmaya çalışan bir ürün. En büyük sıkıntı ise 59 Dolar'lık fiyatının rekabetçiliğini kısıtlayabilecek olması. Ülkemizdeki fiyat düzeyi bu açıdan kritik öneme sahip.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Cerberus Fortus
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları