Asus ROG Chakram İnceleme

Fare üzerinde joystick mi? Neden olmasın?

Asus ROG Chakram İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Performansı yüksek
  • Batarya dayanımı uzun
  • Joystick inovasyonu
  • Bluetooth desteği,
  • Kutu içeriği zengin
  • Fiyatı yüksek
  • Büyük ve ağır

Asus ROG Chakram ilk bakışta kendisini belli edebilecek kadar ilginç bir ürün. Bir oyuncu faresinin üzerine joystick yerleştirme fikri yeni olmasa da (Lexip Pu94 modelinde kullanılmıştı) Asus gibi dev bir üretici tarafından fikrin benimsenip böyle etkileyici bir üründe kullanılması, son ayların konuşulan konuları arasında.

ROG Chakram ilk bakışta iri bir fare. 121 gram ağırlığında ve ön kısımda şerit halinde olmak üzere üç bölge RGB aydınlatma ile beraber geliyor. Farenin iki tarafında kavrama hissini desteklemek için daha yumuşak ve kaplamalı bir yüzey kullanılmış.

Ne demiştik, Chakram'ın alametifarikası üzerindeki joystick. İki farklı uzunlukta gelen bu joysticki rahat kullanabilmek için ellerinizin biraz büyük olması gerekiyor. Elbette farenin üzerinde olması yüzünden oyunlarda kullanırken başta yadırgıyorsunuz. Kendi adımıza War Thunder'da başta sıkıntı çekmemize rağmen sağa sola bakış gibi kritik konularda büyük faydasını gördük. Yönlendirme konusunda ise çok rahat ettik diyemeyiz. Neticede joystickin yerini tam olarak tutması mümkün değil.

Asus bu modeli mümkün olduğunca kişiselleştirilebilir kılmaya gayret etmiş. Üst kapak ve iki ana tuş çıkabiliyor ve altındaki Omron switchler kolaylıkla değiştirilebiliyor. Her şey manyetik ve "çat" diye yerine oturmakta. Arka kısımdaki ROG logosunu çıkartıp kendinize yaptığınız logoyu koyup aydınlatmanız bile mümkün.

Teknik kısımda ise Asus son dönemin en yeni sensörlerinden olan Pixart PAW3335'i kullanmış. Çok beğenilen Pixart PMW3360'ın daha az güç tüketen ve elden geçirilmiş bir versiyonu olan bu sensör, 400 IPS hız ve 40G hızlanma değerlerine sahip. Ayrıca tam şarjda 2.4Ghz modunda 100, Bluetooth modunda ise 125 saate varan bir pil ömrü mevcut ki oyun farelerinde alıştığımız bir durum değil.

Özetle

Gelelim fiyata, elbette tüm bunların bedeli yüksek. Ülkemiz fiyatı belli olmayan ürün dışarıda tam 150$. Bu anlamda ucuz bir model olmadığını söylemek gayet mümkün. Ancak performansı yüksek, batarya donanımı uzun, Joystick inovasyonu, Bluetooth desteği ve kutu içeriği zengin bir fare arayanların tam kalemi olduğunu da söylemek lazım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Chakram
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları