Asus ROG Claymore II İnceleme

Bir klavyede aradığınız her şey var! İşte Asus ROG Claymore II incelemesi.

Asus ROG Claymore II inceleme
CHIP Online Notu 95

Bir klavyeden beklenebilecek tüm özellikleri bünyesinde barındıran gerçekten üst seviye bir oyuncu klavyesi olan Claymore II, ilk bakışta modüler yapısı ile dikkat çekiyor. Tam boy klavye formu, ayrılabilir numpad ile kolayca %80 TKL bir yapıya dönüşebiliyor. Ek olarak masaüstündeki kullanım alanınıza göre numpad’i sol tarafa takıp oyun oynarken fareniz için daha fazla alan elde etmeniz de mümkün.

Diğer ROG modellerinde olduğu gibi her tuş için ayrı ayarlanabilir Aura Sync destekli RGB ledlerin kullanılması ile ışıklandırma yine çok etkileyici görünüyor. 1.5mm kavrama noktası ve 55gr baskı direncine sahip ROG RX Red optik mekanik tuş anahtarlarının kullanılması ile hem daha sessiz bir klavyeye hem de 100 milyon gibi evladiyelik bir kullanım oranına sahip olmuş oluyorsunuz.

ROG RX optik mekanik tuşlar iç yapısı ile de bir çok avantaj sunuyor. Tam ortaya yerleştirilmiş led ile ışık her kenara eşit olarak dağıtılıyor ve estetiği artırıyor. Dört noktadan kilitlenen tuş yapısı ise sallanmayan çok stabil bir tuş yapısı sunuyor.

Klavye üzerinde yer alan programlanabilir 4 tane makro tuşuna ek olarak silindir şeklindeki ses ayarı da gerçekten ergonomik bir kullanım sunuyor.

Kablosuz olarak kullanırken 4000mAh’lik pili ile ışıklar kapalıyken 140, tam parlaklıkta ise 40 saatten fazla kullanım ömrü sunuyor. Klavye üzerinde yer alan USB passthrough çıkış ise örneğin fare bağlantısı için size ekstra bir port da sunmuş oluyor. Yumuşak bilek desteği ile gelen klavyenin tek eksi yönü yüksek fiyatı olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Claymore II
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
95
Tuş Anahtarı ROG RX Red, Optik Mekanik, 15.mm, 55gr
Bağlantı Kablolu, Kablosuz(2.4Ghz), USB passthrough
Klavye Formu Tam boy, TKL (%80)
Işıklandırma RGB, Aura Sync
Ek Özellik Sağ/Sol değiştirilebilir Numpad, 4 ek makro tuş