Asus ROG Eye İnceleme

Profesyonel yayıncılar için ideal web kamerası Asus ROG Eye'ı inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Full HD 60 fps görüntü
  • WDR teknolojisi
  • Mavi cam lens
  • Çift mikrofonlu beamforming teknolojisi
  • Ergonomik küçük yapı
  • Sadece 2.1mp fotoğraf çekebiliyor
  • Face tracking yok

Notebook kullanan herkesin iyi kötü bir web kamerası oluyor. Masaüstü PC kullanıcıları için ise bu bir seçenek. Eğer bilgisayarınızı görüntülü görüşme yapmak için de kullan­mak istiyorsanız öylesine bir web kamerası satın alabilirsiniz. Ancak sosyal medya üzerinde özellikle de oyun yayıncılığında bir kariyer yapmayı planlıyorsanız muhteşem oyun grafiklerinin üzerinde yüzünüzün kalitesiz ve takılarak görüntülenmesini istemeyeceğinize eminiz. Dolayısıyla kesinlikle oyunlardaki akıcılığı yakalayacak bir web kamerasına ihtiyacınız olacaktır. Bu noktada Asus'un tamamıyla oyuncular için oluşturduğu ROG serisinden piyasaya sürdüğü yeni web kamerası Asus ROG Eye iyi bir seçenek olabilir.

Benzer web kameralarının aksine Full HD çözünürlükte 60fps sunan Asus ROG Eye, yeterince akıcılık sağlarken aynı zamanda WDR teknolojisi ve mavi cam ile hem infrared ışıkların oluşturduğu negatif etkiyi yok ediyor hem de arkadan ışık gelen durumlarda görüntünün parlamasını engelliyor. Üzerinde bulunan Face AE teknolojisi ise yapay zeka ile yüzü arka plandan ayırıp aydınla­tarak daha net görüntülenmesini de sağlıyor.

ROG Eye yalnızca görüntü kalitesi ile değil, ses konusunda da üzerinde yer alan çift mikrofon ile diğer web kameralarından ayrılıyor. Beamforming tekno­lojisi sayesinde karşısında oturan kullanıcının sesini daha net almasının yanı sıra çok başarılı bir şekilde fan gürültüsü, klavye tıkırtısı ve oyun ses efektleri gibi dış ses kirliliklerini de başarılı bir şekilde filtreleyebiliyor. ROG Eye 96kHz/24 bit kalitede ses kaydedebiliyor.

Sadece 17mm'lik inceliği ve küçük yapısı ile de dikkat çeken ROG Eye'i cebinize bir koyup istediğiniz yere de taşıyabilirsi­niz. Ayrıca kutusunun içinde standart tripodlara da bağlayabi­leceğiniz alüminyum tabanlı bir ayak da bulunuyor. Profesyonel yayınlar yapabilmeniz için tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

Özetle

Sonuç olarak Asus ROG Eye, Full HD 60 fps görüntü performansı, WDR teknolojisi ve mavi cam lensi, çift mikrofonlu beamforming teknolojisi ve ergonomik küçük yapısıyla oldukça başarılı bir web kamerası oluyor. Asus ROG Eye'ı Şu an piyasada 800 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Eye
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları