Asus ROG Gladius II Wireless İnceleme

Uygun fiyata kablosuz performans faresi Asus ROG Gladius II Wireless'ı inceledik.

Asus ROG Gladius II Wireless İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Zengin kutu içeriği
  • Yüksek performanslı PMW3390 sensör
  • Kaliteli malzeme ve işçilik
  • Ergonomik tasarım
  • Eli küçük olanlara göre değil
  • 132gr ile sınıfının en ağırlarından

Geçtiğimiz ay değerlendirdiğimiz Gladius II bizden oldukça olumlu yorumlar almıştı hatırlayabileceğiniz gibi. Bu defa karşımızda Gladius II Wireless modeli var ama iki model arasındaki fark sadece bir kabloyla kıyaslanamayacak kadar fazla.

Gladius II Wireless cüssesi hayli büyük bir oyuncu faresi öncelikle. Kablosuz haliyle 132 gram ağırlığındaki fare uzun süredir teste konuk ettiklerimiz arasında en ağırı diyebiliriz. Eğer eliniz büyük değilse ve palm tutuşu tercih ediyorsanız zorluk yaşamanız olası. Bunun dışında ergonomi için söyleyecek bir söz yok. Ele gayet iyi oturan ve yan kısımlardaki Aztek temalı kauçuk kaplama sayesinde elden kaymayan fare oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Yan kısımdaki düğmelere ulaşmak oldukça kolay ve oyun oynarken buraya tuş atadığınızda size yük olmuyor kesinlikle.

Gladius II Wireless, kablolu modele kıyasla iki önemli farka sahip. İlk olarak kablolu modelde kullanılan 12000dpi Pixart PMW3360 sensör, bu modelde yerini 16000dpi destekleyen Pixart PMW3390'a bırakmış. Şimdilik Asus'un kablosuz farelerine özel gibi gözüken bu sensör hakkında oldukça fazla teori var ama en mantıklısı PMW3390'ın güç tüketimi konusunda daha tutumlu bir PMW3389 olduğu yönünde. Her durumda piyasadaki en iyi sensörlerden birisi veya en iyisi olduğu bir gerçek.

Diğer fark ise RGB ışıklandırmada ortaya çıkıyor. Gladius II Wireless'ta kablolu modele göre çok daha mütevazi bir aydınlatma kullanılmış, tahmin edebileceğiniz gibi sebep güç tüketimini sınırlamak. Tüm aydınlatmaları açıkken 30 saat üstünde bir dayanım gösteren batarya ışıklar kapatıldığında 45-50 saati bulabiliyor. Çok mu, hayır. Yeterli mi, fazlasıyla!

Kutu içeriğinden çıkan en dikkat çekici parça ise Asus'un pakete bir çift Omron anahtar eklemiş olması. Daha yumuşak bir tıklamaya sahip bu anahtarlar birkaç vida sökülerek rahatlıkla değiştirilebiliyor ve sertlik konusuna önem vermeseniz bile direkt olarak "orijinal yedek parça" görevi yapıyorlar. Bu anlamda çok beğendik açıkçası.

Özetle

Gladius II Wireless başarılı yan donanımı ve teknolojik özellikleri ile dikkat çeken, fiyat konusunda da aşırıya kaçmayan bir ürün. Şu anda piyasada 660 TL civarında bulunabiliyor ki bu donanımda bir kablosuz model için gayet ideal.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Gladius II Wireless
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
86
Okuyucu Yorumları