Asus ROG Strix Arion İnceleme

Asus ROG Strix Arion'u inceledik! 10Gbps performans ve tasarımıyla oyunculara özel disk kutusu...

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek performans
  • Malzeme kalitesi
  • RGB desteği
  • Kolay kurulum
  • Alüminyum kasa & termal ped
  • IP68 desteği güzel olabilirmiş

M.2 SSD'lerle beraber yüksek veri kopyalama sürelerine ulaşmak harika bir performans artışı sağlarken, bundan mobil ortamda faydalanmak isteyenler için de farklı seçenekler var piyasada. Daha önce incelediğimiz HyperX Savage EXO SSD de bunlardan biriydi hatırlarsanız. Eğer sadece bir sürücü kutusu istiyor, kendi M.2 SSD'nizi içine takmak istiyorsanız, bu kez Asus'tan harika bir çözüm var karşımızda.

Strix Arion Hangi Biçimlerde SSD'leri destekliyor?

Oyunculara özel cihazlar üreten Asus, daha önce ROG ailesi için harici SSD sürücü kutusu Strix Arion'u duyurmuştu. Mobil ortamda da yüksek veri performansı isteyen, özellikle oyunculara hitap eden Strix Arion, 2280, 2260, 2242 ve 2230 biçimli NVMe SSD'lerle uyumlu olarak çalışıyor ve USB-C 3.2 Gen 2 bağlantısı sayesinde de üst seviye performans sağlıyor. Şimdi Asus'un bu sihirli kutusuna daha yakından bakalım; bakalım bizlere neler sunuyor...

Oyunculara Özel Kışkırtıcı Tasarım

Oyunculara Özel Kışkırtıcı Tasarım

Strix Arion, tasarımıyla oyunculara göz kıpran, öte yandan alüminyum alaşımlı kasası, iç yüzeyinde ise termal pedler ile güzel bir ısı dağıtımı sağlayan, malzeme kalitesiyle de üst seviye bir model oluyor. Kutunun üst kısmında ROG logosu ve şeffaf şerit ile RGB deseni sağlanırken, bu ışıklandırmayı Asus Aura Sync yazılımı ile istediğiniz gibi renklendirebiliyorsunuz.

Asus ROG Strix Arion'a SSD Nasıl Yerleştirilir?

Cihazın USB-C portunun yanındaki iğne deliğine kutu içeriğinde çıkan iğne ile bastırdığınızda kapağı kolayca açabiliyor ve kendi M.2 SSD'nizi herhangi bir tornavida kullanmadan yerleştirebiliyorsunuz. Buraya takacağınız M.2 SSD'ler arasında az önce de söylediğimiz gibi 2280, 2260, 2242 ve 2230 biçimlerindeki SSD'ler yer alıyor.

Yüzeyin alüminyum malzemeden oluşması ve SSD'nin oturduğu yerin hemen üst kapağında da termal pedlerin bulunması ısı dağıtımını etkili şekilde sağlarken, cihazın kutusunun içinden cihazı yanınızda rahat taşımanız için özel bir askı da çıkıyor.

Asus ROG Strix Arion Kutu İçeriği

Strix Arion, hem USB-C hem USB-A portlarına kolayca takılabiliyor. Kutu içeriğinde USB-C'den USB-C ve USB-C'den USB-A kabloları mevcut. Böylece cihazı farklı platfromlarda kullanabiliyorsunuz.

Asus ROG Strix Arion Performansı Nasıl?

Asus ROG Strix Arion Performansı Nasıl?

Strix Arion fütüristik tasarımıyla dikkat çekici olduğu kadar performansıyla da etkili bir cihaz. Cihaz USB-C 3.2 Gen 2 üzerinden 10Gbps bant genişliğine sahip. Evet, cihaz bu performansı destekliyor, ancak elbette iş, içine takacağınız diskin performansına bağlı. Biz de cihazdan optimum performans sağlamak için Seagate'in FireCuda M.2 2280 SSD'sini kullandık. Elimizdeki disk 1 TB'lık kapasiteye sahip, ancak Strix Arion'un 2 TB'a kadar diskleri desteklediği bilgisini de verelim.

Strix Arion Performans Testi

Peki, Strix Arion, Seagate FireCuda M.2 SSD ile nasıl bir performans gösterdi dersiniz? Yatığımız CrystalDiskMark testinde saniyede 986 MB/s veri okuduğunu gördüğümüz Strix Arion, yazma performansıyla da arada fark koymayarak yine 968 MB/s sonuç üretti. Bu anlamda performansıyla göz dolduran diskin, günlük kullanımında da yine aynı sonuçları almanız mümkün. Yani iş yalnızca sentetik testlerden ibaret değil.

Öte yandan bir diğer önemli testlerden AS SSD Benchmark'ta da koşturduğumuz Strix Arion, bu testte de 10 GB'lık senaryoda 944 MB/s sıralı okuma performansı sağlarken, 922 MB/s de sıralı yazma perforansı sergiledi.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, Strix Arion'un gerek tasarımı gerek kullanımı ve gerekse performansıyla fazlasıyla etkileyici bir cihaz olduğu kesin. Her anlamda ürünün birinci sınıf olduğunu kabul etmek gerek.

Strix Arion Fiyatı Ne Kadar?

Eğer M.2 SSD'niz her an elinizin altında olsun istiyorsanız, yakından değerlendirmenizi öneririz. Peki, Strix Arion'un fiyatı ne kadar? Şu an Strix Arion henüz ülkemizde satışa çıkmış değil, ancak yakında satışa sunulması bekleniyor. Cihazın yurt dışı fiyatı ise 59 Dolar + KDV.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Strix Arion
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Arabirim USB 3.2 (Gen.2) Type-C
Renk Siyah
RGB Işıklandırma Var
Hız 10 Gbps
Uyumluluk M.2 M Key PCIe (NVMe) SSD (2280, 2260, 2242, 2230)
Sıcaklık 0 – 70 derece
Boyutlar 124 x 47 x 10 mm
Ağırlık 98 gr.
Okuyucu Yorumları