Asus ROG Strix Fusion 500 İnceleme

RGB ışıklandırmasıyla oyuncular için yepyeni bir headset olan ROG Strix Fusion 500'ü inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Çok başarılı performans
  • Ekstra kulak yastıkları
  • Aura Sync desteği
  • RGB aydınlatma
  • Yüksek fiyat
  • Kulağa bir miktar baskı yapıyor

Asus, oyunculara hitaben ürettiği ROG ailesiyle birlikte performans kulvarında zirveye oynayan ürünlere imza atmakta. Bir süredir piyasada olan Fusion 300 modeline şimdi de bir diğer Sanal 7.1 kulaklık olan Fusion 500 katıldı.

Fusion 500, görüntü olarak Fusion 300 modeline bir hayli benziyor. Görüntü olarak en önemli fark ise RGB aydınlatmaya sahip olması ki buraya tekrar döneceğiz. Üründe Hi-fi sınıfı ESS ES9018 Dijital-Analog Dönüştürücü ve SABRE9601K amfi kullanılıyor. Biri kumaş biri ise deri kaplama iki ayrı kulak yastığı seçeneğiyle beraber gelen Fusion 500, 50mm Asus Essence sürücülerine sahip.

Fusion 500, kulaklara bir miktar baskı yapsa da yeterince rahat bir kulaklık. Ses kalitesi ise muhteşem, açıkçası uzun süredir test ettiğimiz modeller içinde bizi en fazla tatmin eden modellerden birisi olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Yukarıda saydığımız donanımlar yanında Bongiovi Acoustics ile beraber geliştirilen 7.1 Sanal Surround sisteminin de bu duruma önemli katkısı var.

Aura Sync yazılımı sayesinde birden fazla Fusion 500'ün RGB aydınlatmasını senkronize etmek mümkün, üstelik bunu sadece kulaklıkla değil, Aura Sync destekleyen tüm ROG ürünleriyle de yapabilirsiniz.

Fusion 500'ün dijital boom mikrofonu hayli kaliteli ve kullanılmadığı zamanlarda kulaklığın gövdesi içinde kayboluyor. Ses açma kapama tuşları ise alışılageldik yerinde değil, Sezgisel Dokunmatik Kontrol teknolojisi sayesinde kulak yastıklarının dış düzeylerine atanmış durumda. Müziği başlatmak, durdurmak veya sesi açıp kapatmak için parmağınızı yüzeyde kaydırmanız yeterli.

Özetle

Fusion 500 oyuncuların kesinlikle ilgisini çekecek üst seviye bir kulaklık. Müzik performansının da son derece başarılı olduğunu belirtelim. Ürün şu anda yurt dışında 179 dolarlık bir fiyat etiketiyle satılmakta ki bu kendisini fiyat düzeyi olarak da "üst seviye" olarak adlandırmamıza yol açıyor. Dolar almış başını gitmişken Fusion 500'ün şu an Türkiye fiyatı ise 1049 TL seviyesinde.

Kimler Almalı

RGB ışıklandırmalarıyla dikkat çeken üst seviye bir kulaklık arayan oyun severler, ROG Strix Fusion 500 modelini rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Asus ROG Strix Fusion 500'e alternatif olarak Logitech G933 modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Strix Fusion 500
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Bağlantı USB
Platform PC, Mac, PS4
Sürücü 50mm Neodymium
Empedans 32 ohm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 20 - 20000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 50 - 10000 Hz
Kablo 2 metre
Ağırlık 360 gram
Okuyucu Yorumları