Asus TUF Gaming H7 Wireless İnceleme

Asus'un kocaman ve konforlu kablosuz kulaklığı TUF Gaming H7 Wireless'ı inceledik.

Asus TUF Gaming H7 Wireless İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Son derece konforlu
  • Gecikmesiz kablosuz bağlantı
  • Yeterli batarya ömrü
  • Oyun performansı çok başarılı
  • Fiyatı yüksek
  • Kulaklık kaplaması sıcak havalarda terletebilir

Asus'un TUF serisi kağıt üstünde ROG serisine daha uygun fiyatlı bir alternatif olsa da, belki firmanın da beklemediği seviyede öne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda incelediğimiz TUF K7 klavyenin ardından test merkezimize konuk olan H7 Wireless da son derece beğenimizi kazanan bir ürün oldu.

Kıyaslama ile başladık, devam edelim. TUF H7 Wireless, artık yaşını göstermeye başlayan kardeşi ROG Strix Wireless'tan çok daha rafine, iyi tasarlanmış ve başarılı bir ürün olmuş. İlk bakışta Cerberus serisini andırdığını söyleyebilirsiniz. Asus'un TUF H7'de kullandığı kocaman kulak yastıkları hayli heybetli, dışarıda kullanmak üzere tasarlanmadığını 10 metreden anlamak mümkün.

Lavabo pompasına benzeyen ve bizim oldukça beğendiğimiz bu tasarımın altında Asus'un 53mm Essence sürücüleri ve Hybrid kulak yastıkları yer alıyor. Asus hem rahat olabilmesi, hem gözlükle rahat kullanılabilmesi hem de dışarıya az ses sızdırması gibi oldukça zor bir görevle başa çıkmaya çalışmış ve bir ölçüde başarmış.

Kulak yastıkları hayli yumuşak ve kaygan bir kumaş ile kaplı. Ürünü çok sıcakta test edebilme şansımız olmadı ama bu kaplamanın sıcak havalarda terletme ihtimali yüksek. Kulaklıkların iç yüzeyine baktığınızda yan duvarların suni deri ile kaplandığını görüyorsunuz. Kocaman yastıklar kulağınızı tamamen kaplıyor ve saatler süren kullanımda bile rahat hissettiriyor.

20Hz-20Khz frekans aralığını destekleyen ürün 380 gram ağırlığında ve ağır denilebilecek sınıfta, buna rağmen son derece konforlu. Mikrofon çıkartılabiliyor ve ekstrem derecede eğerseniz metal kısımdan çatlamaya müsait. Mikrofon performansı ise yeterli. Herhangi bir RGB aydınlatma bulunmuyor. ANC yok, ses yalıtımı ise yeterince başarılı.

Asus bu modeli kafanıza göre ayarlayabilmeniz için hareketli aksam yerine gerdirme bandı kullanmış. Sonuç hiç fena değil. Paslanmaz çelikten kafa bandı da ürünün dayanıklılığını artırıyor. Sol taraftaki kontrollere erişmek kolay. Burada ses açma kapama, mikrofon ses kesme ve on/off düğmeleri mevcut. Ürünün üzerinde onboard ses profilleri bulunmuyor ancak Armoury II yazılımından ekolayzır gibi ayarlara ulaşmanız mümkün.

H7'nin Wireless modeli bağlantı olarak 2.4Ghz kullanıyor ve USB portundan bağlanan bir adaptöre sahip. 25 metrelik bağlantı mesafesi vadeden ürün sözünde durmayı (düz alanda) başarmış, şimdiye kadar ses kaybı yaşamadığımız en uzun mesafeye H7 Wireless ile ulaştık zira.

Tam şarjda pil dayanımı uzun sayılmaz ama yeterli, 15 saat civarında. Peki, cihazın performansı nasıl? Bu ay kulaklık açısından hayli zengin bir ay olduğundan bu sayfalarda okuyacağınız 3 kulaklığı da birbiriyle değerlendirme şansımız oldu. H7 Wireless oyunlarda her türlü sesi yaşamanızı sağlarken konum doğruluğu açısından da başarılı bir ürün. Bu tarafta hiç sorun yok. Müzik performansı konusunda (işi zaten bu olan) Sennheiser Momentum Wireless ile aşık atamıyor olsa da sahnesini hiç fena bulmadık. Corsair Void Elite'in bu konuda (soundstage) daha başarılı olmasını ise yüksek bas oranı ile telafi etmeyi başarmış. Neticede müzik tarafında beklentiniz yüksekse zaten Momentum'a bakıyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Özetle

Neticede karşımızda son derece başarılı bir ürün var. Fiyat konusunda ise durum tam tersi. TUF K7 fiyat konusunda nasıl mucizeler yarattıysa H7 de bir o kadar pahalı kalıyor. Ürünün fiyatı 900 TL civarında ve bu kablolu modelin neredeyse iki katı.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus TUF Gaming H7 Wireless
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları