Asus, ses seviyesini yükseltiyor...

Asus, Xonar Essence ST ve STX modellerinin ardından bu kez STU modeli ile karşımızda.

Asus Xonar Essence STU İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Ses performansı
  • Kaliteli tasarımı
  • Kutu içeriği
  • Fark yaratan fiyatı

Ses kategorisinde piyasaya her sürdüğü ürünle bizleri heyecanlandırmayı başaran Asus, Xonar Essence ailesine yeni bir ürün daha kattı. Daha önce de Asus'un Xonar ürünlerini incelemiştik hatırlarsanız. Xonar Essence ST ve STX modelleriyle kullanıcıların beğenisini toplamayı başaran Asus, şimdi de Xonar Essence STU modeli ile kasanın içinden çıkarak masa üzerine konuk oluyor.

Dijital – Analog dönüştürücü (DAC) ve kulaklık amfisi olarak görev alan Xonar Essence STU, daha önce kasa içinde çalışan Xonar Essence ST ve STX modellerini takip ediyor. Ancak bu modellerin aksine bilgisayar kasasının dışında, masanızın üzerinde görev alacak bir harici ses kartı olan Xonar Essence STU, böylece farklı bir kullanım sunuyor. Öncelikle masa üzerinde yer alacak olmasından dolayı tasarımıyla ön plana çıkmayı başaran Xonar Essence STU, fazlasıyla kaliteli görünüyor. Arka kısmında bağlantılarını, ön kısmında da göstergeler ile iki adet ses kontrol tekerleği bulunduran cihaz, böylece bağladığınız hoparlör ve kulaklık sistemlerini ayrı ayrı kontrol edebilmenize olanak tanıyor.

Sunduğu performansıyla yüksek kalitede hoparlör ve kulaklık modellerini rahatlıkla yönetebilen Xonar Essence STU, oldukça temiz ve kaliteli bir ses sunuyor. Texas Instruments tarafından geliştirilen PCM1792A Dijital – Analog dönüştürücüsüyle (DAC) ses kalitesini yukarı taşıyan cihaz, ses bozulmalarını engelliyor. İnce saat ayarlama teknolojisi ile ses dönüşümüne katkıda bulunan cihaz, 120 dB sinyal gürültü değerine (SNR) sahip. Ayrıca 600 ohm TPA6120A2 kulaklık amfisine sahip olduğunu da söyleyelim. Böylece özellikle tam boy kulaklıklar için harika performans imkanı sunabilen cihazın Xonar Essence ST ve STX modellerinden sonra en fazla tercih edilecek ürün olması muhtemel. Fakat elinizde bu iki modelden biri veya Xonar D2 bulunuyorsa Xonar Essence STU'ya terfi etmek çok büyük bir performans farkı getirmeyecek. Elbette performans anlamında hissedilir değişiklik bulunuyor, ancak ek masraf yaratacağı da açık. Eğer elinizdeki ses kartı bunlardan biri değilse, Xonar Essence STU'yu yakından inceleyebilirsiniz.

Özetle

Şık tasarımı ve ses sistemleri ile hoparlörler için yüksek performans getiren mimarisi ile dikkat çekici olan Xonar Essence STU, oldukça başarılı bir Dijital – Analog dönüştürücüsü.

Kimler Almalı

Asus Xonar Essence STU'yu ses konusuna yatırım yapmayı seven kullanıcılara önerebiliriz. Özellikle yüksek kalitede hoparlör ve kulaklık sahibi olanları mutlu edeceği kanaatindeyiz.

Alternatifleri

Ses kartında daha fazla özellik arıyorsanız yine Asus'un Xonar ailesinde sunduğu Essence One MUSES Edition'ı inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Xonar Essence STU
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
87
Sinyal Gürültü Değeri 120 dB
Frekans Tepkisi 10 Hz - 48 KHz
Çipset C-Media CM6631A High-Definition Sound Processor
Bağlantılar Aux In, USB, Coaxial, RCA, 6.3 mm jak
Okuyucu Yorumları