Bu yazıcı, hangi özelliği de getiriyor?

Ofislere sunulan bu çok fonksiyonlu yazıcı, hangi özelliği de beraberinde getiriyor? Test ettik!

CHIP Online Notu 83
  • A3 baskısı alabiliyor
  • Tarama ve kopyalama özellikleri
  • Dokunmatik LCD ekranıyla kolay kullanım
  • Nispeten hızlı yazdırıyor
  • Baskıda yer yer grenlerle karşılaşılabiliyor
  • İlk sayfa baskısı yavaş
  • Yazılım desteği

Ofisimize çok sık A3 boyutunda baskı yapabilen yazıcı gelmiyor. Bugün elimizdeki yazıcı ise bu özelliğiyle dikkat çeken bir model. Brother MFC-J3720, Brother'ın çok fonksiyonlu yazıcı ailesinde yer alıyor. Yalnızca yazdırma değil, bunun yanı sıra tarama, kopyalama ve faks hizmetleri de sunan J3720, küçük ve orta ölçekli ofisler için ideal. Şimdi Brother J3720'nin bize sunduklarına yakından bakalım.

Ofisler için uygun

Ofisler için uygun

Brother J3720, ofisler için geliştirilmiş bir yazıcı olduğu için doğal olarak biraz büyük yapıda. Ancak yine de ona elbette bir masa üzerinde kolaylıkla yer bulabiliyorsunuz. Taşımaksa çok zor değil, cihazın ağırlığı 16 kilogram dolaylarında.

Yüksek kapasiteli çift kağıt çekmecesi bulunan yazıcı, kolaylıkla kuruluyor ve hemen hazır hale geliyor. Önünde kolay kullanım için dokunmatik panelli bir LCD ekran bulunduran J3720, 2.7 inç boyutundaki bu renkli ekranıyla kolaylıkla yönetilebiliyor.

Brother J3720, hemen ekranın solundaki kapağın altında USB bağlantısını ve medya kartları için slotları bulunduruyor. Öte yandan cihazın kapağı altında Ethernet portları da yer alıyor. Bunun yanı sıra cihaz kablosuz bağlantılara da hazır. Wi-Fi desteği ile kolaylıkla cihazı ağınıza dahil edebiliyorsunuz.

Baskı, kopyalama ve tarama...

Baskı, kopyalama ve tarama...

Brother J3720'nin çift kağıt çekmeceli bir model olduğundan bahsetmiştik. Her kağıt çekmecesiyle 250 adete kadar kağıt kapasitesi sunan cihaz, böylece toplamda 500 adetlik bir kağıt kapasitesine sahip. Brother'ın InkBenefit kartuşlarını kullanan yazıcı, bütçe dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. Zira tek siyah kartuşla 2400 adet sayfa, renkli kartuşta ise 1200 sayfa baskı imkanı tanıyan yazıcı, siyah beyazda dakikada 35, renklide ise dakikada 27 sayfa çıktısı alabiliyor. Ancak biz testimiz sırasında ilk sayfanın baskı hızını biraz düşük bulduğumuzu da belirtelim. Yazıcı ardından hızlanıyor ve yazdırma işlemini zamanında tamamlıyor.

Brother J3720 ile elbette pek çok baskı aldık, bunun yanında kopyalama ve tarama işlemlerini de uyguladık. Cihazın otomatik doküman besleyicisi ile özellikle çok sayfalı dokümanları kolayca tarayabildiğini ve kopyalayabildiğini görmek memnun edici. Bu anlamda cihazın bu özelliklerini ayrıca beğendik.

Cihazın asıl işi olan yazıcı özelliklerinden bahsetmek gerekirse, yazdırma süresiyle beğendiğimiz aşikar. Bunun yanında A3 formatında baskı alabilmek de ofisler için oldukça önemli. Bu da bu cihazın artıları arasında yer alıyor. Baskı kalitesi konusuna gelecek olursak, genel anlamda beğendiğimizi söyleyebiliriz. Ancak aldığımız baskılarda yer yer grenlerle karşılaştığımızı da söyleyelim.

Dikkat çekenler

Dikkat çekenler

Brother MFC-J3720 ile ilgili bahsedebileceğimiz diğer bir özellik ise kuşkusuz USB ve kart okuyucularını kullanarak dokümanlarınızı yazdırabilmeniz. Bunun için bir bilgisayara da ihtiyaç duymayan yazıcı, yalnızca USB veya hafıza kartını cihazın slotlarına takarak yazdırma işlemini yapabilmenize olanak tanıyor.

Peki, J3720 bize herhangi bir yazılım desteği sağlıyor mu? Cihazın kutusundan çıkan yazılım CD'si yoluyla bir yazılım sunuluyor. Bu yazılım üzerinden işlemlerinizi sağlayabiliyorsunuz, fakat yazılımın gerek kullanımı gerek tasarımı pek kullanıcı dostu değil. Aslında bu tür cihazların içinden çıkan yazılımları kullananlar da pek kalmadı gerçi, fakat illa bu yazılımları kullanmak isteyenler varsa, biraz mutsuz olacaklardır diye düşünüyoruz.

Son olarak J3720 modelinin Apple için geliştirilen iPrint ve Scan uygulamasıyla kullanılabileceğini de söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Brother J3720, küçük ve orta ölçekli ofislerin memnun kalacağı türden bir yazıcı. Özellikle çok fonksiyonlu olması ve daha da önemlisi A3 formatında baskı yapabilmesiyle ihtiyaçları karşılayan cihaz, kolay kullanımı, nispeten hızlı baskı yapabilmesi ve genel olarak baskı kalitesiyle memnun edici. Elbette buna tek kartuşta uzun süre kullanımı da ilave etmekte fayda var.

Brother J3720 ile ilgili söylememiz gereken bir başka detaysa, ağustos sonuna kadar temin edildiğinde Brother tarafından 300 TL'lik bir hediye çekinin de beraberine geleceği. Cihazın fiyatı ise 1329 TL civarında.

Kimler Almalı

Brother J3720, küçük ve orta ölçekli ofislerin memnun kalacağı türden bir yazıcı.

Alternatifleri

Daha uygun fiyatlı bir yazıcı arayanlar yine çok fonksiyonlu olan Samsung SL-M2070F modelini de tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Brother MFC-J3720
Ürün Markası Brother
CHIP Online Notu
83
Teknoloji Siyah beyaz / renkli
LCD Ekran 2.7 inç (Dokunmatik)
Yazdırma Çözünürlüğü 1200x6000 dpi
Kopya Çözünürlüğü 1200x2400 dpi
Optik Tarama Çözünürlüğü 2400x2400 dpi
Kağıt Kapasitesi 250 sayfa
Baskı Hızı (Siyah/Beyaz) 35 sayfa/dakika
Baskı Hızı (Renkli) 27 sayfa/dakika
Bağlantılar USB, Wi-Fi, Ethernet, SD kart
Boyutlar 533 x 433 x 310 mm
Ağırlık 16.7 kg
Okuyucu Yorumları