Canon PowerShot SX740 HS İnceleme

Canon PowerShot SX740 HS dijital fotoğraf makinesi, bir akıllı telefon katili mi? İnceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Sağlam yapı kalitesi
  • Ses otomatik odaklama performansı
  • Etkili görüntü sabitleme
  • İyi performans
  • Geniş zum aralığı
  • LCD dokunmaya duyarlı değil
  • 60 kare video yok
  • USB kablosu yok
  • Yüksek fiyat

Akıllı telefonlar, bir dönemin fotoğraf oyuncularını sektörden adeta sildi. Özellikle dijital kompakt fotoğraf makinesi kategorisi bu durumdan oldukça zarar gördü bildiğiniz gibi. Giriş seviyesi kompakt kameraların yerini alan akıllı telefonlar, artık fotoğraf konusunda büyük işler başarıyor. Ancak yine de bu kompakt fotoğraf makineleri bir şekilde yaşamaya devam ediyor ve yeni modellerle karşımıza çıkmayı sürdürüyorlar. Alametifarikası ise, özellikle zum yeteneğinde gizli. Zira akıllı telefonlar o konuda halen zayıf. Belki de tek zayıf oldukları yön bu diyebiliriz. Onda da bu yeteneği geliştirebileceğiniz çeşitli aksesuar desteği gösteren modeller var. Ancak sonuç olarak halihazırda 40x optik zumlu bir akıllı telefon modeli yok. Bugün yakından bakacağımız elimizdeki cihaz ise, bu konuda büyük iş başarıyor.

Her zamanki PowerShot tasarımı

Her zamanki PowerShot tasarımı

Canon PowerShot SX740 HS, Canon'un tanıdık olduğumuz PowerShot ailesinin yeni modellerinden. PowerShot ailesinin tasarım genlerini taşıyan yeni modelde, bizi tasarım anlamında şaşırtan bir yenilik yok. Elbette makinede ergonomik yapı korunuyor. Kompakt yapısı da zaten sürekli el altında taşımak için ideal. Ayrıca metalik yüzeyi de fazlasıyla sağlam görünüyor. Makinenin ağırlığı da pil dahil 295 gram.

PowerShot SX740 HS, arka yüzünde 3 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunduruyor. Ekran, 180 derecelik açıyla öne doğru uzayabiliyor. Böylece selfie fotoğraf ve videolarda da kamerayı rahat kullanabiliyorsunuz. Ancak ekran ne yazık ki dokunmatik değil. Cihazı, menü tekerleği yardımıyla kullanıyorsunuz.

PowerShot SX740 HS'nin bağlantılarına baktığımızda, sağ yandaki kapak altında HDMI ve USB bağlantılarını görüyoruz. Sol tarafta flaş anahtarı, alt kısımdaki kapakta da batarya ve SD kart alanları yer alıyor.

Cep boyutunda 40x zum

Cep boyutunda 40x zum

PowerShot SX740 HS, başta da dediğimiz gibi alametifarikasını 40x zum yeteneğine borçlu. Elbette DIGIC 8 görüntü işlemcisi, CMOS görüntü sensörü ve 20 megapiksel değeriyle kompakt fotoğraf makineleri arasında iyi bir yere sahip. Bu modeli, özellikle PowerShot SX730 HS modelinden ayıran en önemli faktör, 4K video kayıt edebilmesi oluyor ayrıca. Zira diğer model, video yeteneğiyle Full HD ile sınırlanmış. O anlamda, bu kamera ile 4K video yapabilirsiniz. Ancak burada da kare sayısına takılıyoruz. Zira 4K'da yalnızca 25 kareye kadar çıkabiliyor. 60 kare video artık akıllı telefonlarda bile varken, Canon artık bu işi sürdürmek istiyorsa, bunu da dahil etmeli diye düşünüyoruz.

Fotoğraf kalitesiyle zaten beğendiğimizi rahatlıkla söyleyebileceğimiz PowerShot SX740 HS, video noktasında da özellikle 5 eksenli sabitleme yeteneğinden faydalanıyor. Böylece güzel video kayıtları yapabiliyorsunuz. Yine fotoğraf noktasında da çeşitli görüntü kompozisyonları yakalayabilirsiniz. Zira cihazda çok çeşitli senaryo modları halihazırda yer alıyor.

Son olarak makinede, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarının yer aldığını da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak diyebiliriz ki dijital kompakt fotoğraf makineleri eskisi kadar popüler olmasalar da elbette halen hayatlarına bir şekilde devam ediyorlar. Bu modellerden biri de PowerShot SX740 HS oluyor. Kuşkusuz bu tip cihazların yerini akıllı telefonlar aldı, ancak gerçek işi fotoğraf çekmek olan bir cihaz kullanmanın da keyfi açıkçası ayrı büyük. Kompakt olması ve elbette 40x gibi geniş bir optik zum performansı sağlaması önemli özellikler. Bu anlamda işin meraklıları tercih edebilir kanaatindeyiz.

Canon PowerShot SX740 HS'nin fiyatı ise 3999 TL dolaylarında. Bu anlamda pahalı bir model olduğu da aşikar.

Kimler Almalı

Fotoğraf için özellikle kompakt boyutlarda iyi bir dijital fotoğraf makinesi isteyenler Canon PowerShot SX740 HS'yi kullanmaktan keyif alacaklardır. Cihaz özellikle yüksek zum performansıyla ilgi çekici duruyor.

Alternatifleri

Canon PowerShot SX740 HS'ye alternatif olarak bu kategoride çok sayıda ürün yer alıyor. Panasonic Lumix ZS70 / TZ90 modellerine de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon PowerShot SX740 HS
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
80
Görüntü Sensörü 1/2.3 tip arka aydınlatmalı CMOS
Etkin / Toplam Piksel 20.3M / 21.1M
Görüntü İşlemcisi DIGIC 8
Odak Uzaklığı 4,3 – 172,0 mm
Zum Optik 40x, ZoomPlus 80x, Dijital yaklaşık 4,0x
Maksimum f/sayısı f/3.3 – f/6.9
Ekran 7,5 cm (3,0 inç) LCD (TFT)
Hafıza Kartı SD, SDHC, SDXC
Pil Ömrü Yaklaşık 265 çekim
Okuyucu Yorumları