G-Shock G'MIX saati kolumuza taktık

Akıllı saatlere her zaman yakın duran Casio'nun G-Shock G'MIX saatini kolumuza taktık.

CHIP Online Notu 66
  • Hafif
  • Dayanıklı yapı
  • G'MIX ile rahat müzik kontrolü
  • Kaliteli malzeme
  • 200 metreye kadar su koruması
  • Eşleşme noktasında algılama sorunu yaşayabiliyor
  • LED ışık zayıf
  • Akıllı saatlere göre sınırlı özellikler

Akıllı saatler fazlasıyla moda ve elbette geleneksel saat üreticileri de bu akımdan etkileniyorlar. Kimi üreticiler bu akıma tamamen mesafeli dursa da, kimileri ise saatlerini akıllı özelliklerle pekiştirerek tüketicilere sunmayı tercih ediyorlar. Bunlardan biri de kuşkusuz Japon devi Casio. Henüz akıllı saatler yokken, yıllar öncesinden saatlerine "akıllı" birtakım özellikler getirerek pek çoğumuzun gönlünü kazanan Casio, şimdilerde akıllı saat konseptine farklı seçenekler sunuyor. Bugün bunun örneklerinden olan G-Shock G'MIX saatini değerlendireceğiz.

Ne sunuyor?

Ne sunuyor?

Casio G-Shock G'MIX'in elimizdeki modeli, GBA-400. Aslında GBA-400, Casio'nun nispeten eski örneklerinden biri. Android ve iOS tabanlı akıllı telefonlarla Bluetooth üzerinden iletişim kuran saat, günümüzün akıllı saatlerinin sunduğu özelliklerinden ziyade, müzik noktasında kontrolü kullanıcının koluna getiriyor.

Az sonra bahsedeceğimiz özelliklerinden ziyade tasarımıyla dikkat çekici duran saat, sağlamlık odaklı bir kasa yapısına sahip. Elimizdeki modeliyle turuncu renkli olan saat, elbette farklı renk seçenekleriyle de geliyor.

Sağlam kasasıyla, özellikle doğa ve su sporlarıyla ilgilenen kullanıcılara da hitap eden G-Shock G'MIX, 200 metreye kadar suya karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış. Bunun yanında elbette düşmelere ve darbelere karşı da korumalı olan saatin üzerinde dairesel yapıda bir ekran bulunuyor. Ekranın LED aydınlatması mevcut. Fakat LED aydınlatmayı zayıf bulduk, onu da söyleyelim.

Büyük boyutları itibariyle ağır görünen saat, aslında yalnızca 66 gram ağırlığında. Bu nedenle gösterişli yapısına karşın oldukça hafif bulduğumuzu söyleyebiliriz.

Üzerinde 5 adet tuş bulunduran saatin, sol kenarındaki tuşa basarak Bluetooth fonksiyonunu aktifleştirebiliyorsunuz. Böylece telefon ile eşleşme için ilk adımı atan saat, elbette eşleşmenin sağlanması için cep telefonunuza indireceğiniz bir uygulamaya ihtiyaç duyuyor.

Nasıl kullanılıyor?

Nasıl kullanılıyor?

Casio G-Shock G'MIX'i eşleştirmek ve kullanmanız için iki uygulamaya ihtiyacınız var. Bunlardan biri G-Shock+, bir diğeri ise G'MIX. G-Shock+'ı telefonunuza indirdikten ve saatin Bluetooth bağlantısını aktifleştirdikten sonra, uygulama üzerinden saatin modelini seçerek yol alabiliyorsunuz. Ancak ilk etapta eşleştirmenin sıkıntı yarattığını söyleyelim. Zira biz incelerken, bağlantı kurmak için birden fazla kez denememiz gerekti.

Adım sayar, uygulama bildirimleri gibi akıllı saat fonksiyonlarından ziyade, akıllı özelliklerini daha çok müzik üzerine yoğunlaştıran G-Shock GBA-400, G'MIX uygulaması yoluyla saat ile telefon arasında müzik bağlantısı kurabiliyor. Telefonunuzdan kulaklıkla müzik dinlerken şarkılar arasında dolaşımı saat üzerinden gerçekleştirebiliyor ve ötesinde müziğe ilişkin ses ayarlarını da düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, o an çalan şarkının adını ve bilgilerini saatin LCD ekranı üzerindeki bildirim çubuğundan takip de edebiliyorsunuz.

Bunun dışında tipik olarak kronometre, alarm, zamanlayıcı ve Dünya saati ayarları gibi özellikler sunan G-Shock GBA-400, aslında akıllı fonksiyonlarıyla oldukça sınırlı bir ürün. O nedenle günümüz akıllı saatlerinden bu anlamda ayrılıyor.

Özetle

Dayanıklılığıyla tanınan Casio G-Shock modelleri bu sefer yarı-akıllı konseptiyle karşımızda. Sağlamlığı ve farklı renk seçenekleri ile dikkat çeken bu model, eğer günümüz akıllı saatlerin sunduğu fonksiyonları arıyorsanız yakından bakıldığında pek de ilginizi çekmeyebilir. G'MIX uygulamasıyla telefonunuzda dinlediğiniz müziğin kontrolünü saate getiren G-Shock GBA-400, bunun dışında bir de 200 metreye kadar suya karşı dayanıklılığı ve 2 yıla kadar uzun pil ömrüyle konuşulabilir.

G-Shock GBA-400'ün fiyatı ise 545 TL civarında.

Kimler Almalı

Spor tutkunları özellikle G-Shock GBA-400'ü tercih edebilirler. Zira dayanıklı tasarımı ve suya karşı ekstra koruması sebebiyle onlar için fazlasıyla uygun. Öte yandan gösterişli tasarıma sahip saatleri seven kullanıcılar da G-Shock GBA-400'ü yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

G-Shock GBA-400 gibi müzik odaklı bir saat istemiyor, daha çok dayanıklılık üzerinde duruyorsanız Casio'nun Mudmaster ve G-Lide serisini inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casio G-Shock G'MIX GBA-400
Ürün Markası Casio
CHIP Online Notu
66
Su Dayanıklılığı 200 metreye kadar
Pil Ömrü Yaklaşık 2 yıl
Bluetooth Var
USB Yok
Titreşimli Uyarı Yok
Sesli Uyarı Var
Boyutlar 55 x 51.9 x 18.3 mm
Ağırlık 66 gr.
Okuyucu Yorumları