Casper Excalibur G770 İnceleme

Yüksek performansta oyun oynamak ve profesyonel uygulamaları kesintisiz çalıştırmak isteyenlere özel olarak tasarlanan Excalibur G770’i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Intel’in 12’inci nesil işlemci performansı
  • Intel Gamer Days kampanyası
  • Geniş konfigürasyon seçenekleri
  • 144Hz hızlı ekran
  • Hafif ve ince
  • RGB klavye
  • Ses performansı

Oyun için bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız piyasada seçenek çok ancak bunların her biri aynı derecede kaliteli değil ve beklentinizi tam olarak karşılamayabilir. Bu anlamda seçim yaparken kaliteli markaları listeye almanızda yarar var. Üst düzey konfigürasyona sahip dizüstü bilgisayar modellerine yer veren Casper, Excalibur ailesiyle bu listede ilk sıralarda kendisine yer bulacaktır. Zira kaliteli donanım bileşenleri, üst seviye konfigürasyon öğeleri ve teknik servis ile satış sonrası destek hizmetleriyle öne çıkıyor.

Bugün Casper’ın yeni Excalibur G770 modeli bizlerle. Oyun için iyi bir laptop arayan ve dizüstü bilgisayarı profesyonel amaçlar doğrultusunda kullanmak isteyenlere hitap eden Excalibur G770, özellikle yeni 12’inci nesil Intel işlemcisi ve yakında gerçekleşecek Intel Gamer Days’e özel kampanyasıyla dikkat çekiyor.

Excalibur G770, Intel’in güçlü 12’inci nesil işlemci seçenekleriyle geliyor. Intel Core i5-12500H ve Core i7-12700H işlemci seçenekleriyle satın alınabilen Excalibur G770, böylece yüksek performansın yanı sıra darboğaz yaratmadan yük altında stabil çalışıyor. Intel Hibrit Mimari teknolojisi ile oluşturulan Intel’in Alder Lake ailesinde yer alan 12’inci nesil Core i5-12500H işlemci 12 çekirdeğe sahipken, Core i7-12700H 14 fiziksel çekirdek içeriyor.

Intel Core i5-12500H işlemci, 12 çekirdeğin 4’ünü performans odaklı olarak sunarken, 8’ini ise verimlilik odaklı olarak ayırıyor. İşlemcinin iş parçacığı sayısı ise 16 adet. Taban frekansta 3.30 GHz’de çalışan bu işlemcinin maksimum turbo frekansıysa 4.50 GHz. Böylece hem verimlilik odaklı çalıştırmada hem maksimum yük altında beklenen performans elde edilebiliyor.

Intel Core i7-12700H ise, söylediğimiz gibi 14 çekirdekli yapıda tasarlanmış bir işlemci. Bu çekirdeklerin 6’sı performans odaklı, 8’i ise verimlilik odaklı çalışıyor. Taban frekansı 3.50 GHz, tavan frekansı ise 4.70 GHz şeklinde.

Taban hızları en yüksek olan bu işlemcilerde 150W turbo gücü yer alıyor. 12’inci nesil ile birlikte 120W yerine 150W güç kullanan Intel, böylece oyunlarda daha yüksek fps değerlerine ulaşılabilmesine imkan tanırken, profesyonel kullanımlarda da aynı etkiyi sürdürüyor.

Excalibur G770’in grafik tarafında da güçlü seçenekler yer alıyor. Üst çizgide NVIDIA GeForce RTX 3050Ti ve RTX 3050 ekran kartı seçenekleri bulunan Excalibur G770, biraz daha fiyat / performans arayışında olanlar için ise GTX 1660 ekran kartı ile tercih edilebiliyor. Öte yandan 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB DDR4 RAM seçenekleri ve 500 GB’tan tam 4 TB’a kadar M.2 SSD seçenekleriyle satın alabiliyorsunuz bu laptop’ı. Mesela elimizdeki bu modelde 2 adet M.2 NVMe disk bulunuyor. Tüm bu seçenekleri, Excalibur G770’i satın alırken belirleyebiliyorsunuz.

Casper.com.tr adresinden Özelleştir adımını takip ederek; işlemci seçiminden ekran kartı seçimine, işletim sistemi tercihinden RAM ve depolama çözümlerine kadar hepsini satın alım aşamasında kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Excalibur G770’in ekran boyutu 15.6 inç. Full HD çözünürlük üreten ekran IPS panelden oluşuyor. Renk canlılığı ve doğruluğu gayet iyi seviyede olan ekranın oyuncuları en çok ilgilendiren tarafı ise 144Hz tazeleme hızına sahip olması. Böylece ekran kartı ve ekran arasında senkronize görüntü üretilebiliyor. Yani yüksek fps değerlerine ulaştığınız oyunların görüntüsünde yırtılma ile karşılaşmıyorsunuz; takılmalar olmaksızın akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz.

Sıkı oyuncular bileceklerdir; yakında Call of Duty’nin yeni oyunu Modern Warfare II çıkacak. Excalibur G770’i satın alacak olanlar bu oyuna laptop’la birlikte ücretsiz şekilde sahip olacaklar. Intel tarafından Intel Gamer Days kapsamında düzenlenen bu kampanyaya ayrıca Excalibur Gaming bilgisayarlarda indirim de dahil. Yani Excalibur G770 ve diğer Excalibur bilgisayarları bu kampanya kapsamında indirimli şekilde edinebileceksiniz. Kampanya, 25 Ağustos ila 4 Eylül tarihleri arasında sürecek. Bu anlamda elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Biz Excalibur G770’i kullandığımız süre içinde pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Ancak özellikle Ghostwire: Tokyo ve Elden Ring’de zaman geçirdik. Her 2 oyunda da yüksek grafik ayarlarında akıcı bir oyun deneyimi elde ederken, laptop’ın 144Hz ekranının sağladığı akıcılıktan da fazlasıyla memnun kaldık. Bu arada ısınma sorunu yaşamadığımızı da belirtelim. Bunda özellikle laptop’ta kullanılan Akıllı Turbo Fanların büyük etkisi var. Böylece Excalibur G770 yüksek performanslı ekran kartı ve işlemci barındırmasına rağmen sıcak - soğuk hava sirkülasyonunu çok hızlı şekilde tam zamanında yapabiliyor; anlık takılmalar ya da herhangi bir kapanma ile karşılaşmıyorsunuz. Laptop’ta bulunan 2 akıllı turbo fan, 82 yaprağa sahip ve 0.3 mm fan bıçağı ile son derece güçlü bir soğutma sağlıyor. Bu arada bu fanların periyodik bakımlarını da ücretsiz şekilde Casper tarafından yapılıyor. Fanların temizlenmesi gerektiğini düşündüğünüzde bunu Casper’a bildirmeniz yeterli olacaktır.

Excalibur G770, güçlü özelliklerin yanı sıra tasarımıyla da güzel görünen bir model. Maksimum incelik ve şıklığın gözetildiği laptop, metalik tasarıma sahip. Böylece aynı seviyedeki rakiplerine göre hem daha ince bir yapıda olması sağlanmış hem de daha uzun ömürlü ve dayanıklı olması gözetilmiş. Excalibur G770, sadece 2.1 kilogram hafifliğinde olurken, 23 mm inceliğinde. Böylece istediğiniz yere yanınızda rahatlıkla götürebiliyorsunuz.

Bu tip laptop’larda oyuncuların özellikle dikkat ettiği noktalardan biri de kuşkusuz RGB ışıklandırmalar oluyor. Excalibur G770’in klavyesi 3 bölgeye ayrılmış 65 bin 26 renk veren RGB klavyeye sahip. Böylece bu alandaki pek çok laptop’ta gördüğümüz tek renk ya da maksimum 10 - 15 farklı renk sunan klavyelere göre daha renkli yapıda. Klavyenin ışıklarını Control Center yazılımı üzerinden istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün.

Excalibur G770 ile ilgili değineceğimiz önemli 2 nokta daha var. Bunlardan biri bağlantı desteği, olurken diğeri ise hoparlörleri. Laptop’ta Intel’in AX201 WiFi 6 teknolojisi kullanılmış. Böylece kablosuz bağlantıyı yeni nesil WiFi 6 üzerinden kurabiliyor. Bu da online oyunlarda daha kesintisiz bir iletişim anlamına gelirken, herhangi bir lag ile karşılaşmıyorsunuz.

Cihazın hoparlörleri ise Dolby ses sistemine sahip. Bu sayede her zaman berrak ve kaliteli bir ses deneyimi elde edebiliyorsunuz. Sadece oyun oynarken değil, müzik dinlerken ve film izlerken de laptop’ın hoparlörlerinden bir hayli memnun kalacağınızı söyleyebiliriz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak, Casper Excalibur G770, sahip olduğu Intel’in 12’inci nesil işlemcileri ile yüksek performans elde etmek isteyen oyuncuları ve profesyonel kullanımlar doğrultusunda iyi bir laptop satın almak isteyenleri fazlasıyla memnun edecek bir seçenek olmuş. Üst seviye donanım bileşenleri, termal yapısı ve çevre özellikleriyle biz kullandığımız süre içinde fazlasıyla memnun kaldık. Bu arada kampanyayı tekrar hatırlatmakta fayda var. Excalibur G770’i 25 Ağustos ila 4 Eylül tarihleri arasında sürecek Intel Gamer Days kapsamında indirimli olarak satın alabiliyor ve yanında yeni Call of Duty oyununu da götürebiliyorsunuz. Daha fazla bilgi almak için de Casper.com.tr’yi ziyaret edebilir ve Excalibur G770’in konfigürasyon seçeneklerine buradan bakabilirsiniz.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur G770
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
İşletim Sistemi Windows 11
İşlemci Intel Core i5-12500H / Core i7-12700H
Çekirdek  12 / 14
Ekran 15.6 inç IPS 144Hz (1920x1080)
Bellek 8 GB / 16 GB / 32 GB / 64 GB DDR4
SSD  500 GB / 1 TB / 2 TB / 4 TB M.2 SSD PCle 3.0 / PCle 4.0
Grafik NVIDIA GeForce RTX 3050Ti / RTX 3050 / GTX 1650
Ses Dolby Digital Stereo
Bağlantılar  USB 3.1 (2 adet), USB-C, HDMI, kart okuyucu, kulaklık, mikrofon
Ağırlık 2.1 kg.