CoolerMaster MasterBox MB511 İnceleme

Masaüstü PC toplayacak oyuncular için özel inceleme: İşte CoolerMaster MasterBox MB511 incelemesi!

CHIP Online Notu 86
  • Geniş ve ferah iç yüzey
  • Hava sirkülasyonu
  • Geniş radyatör ve fan desteği
  • Sessiz tasarım
  • Yan panel temperli cam değil

CoolerMaster, geçtiğimiz yaz Tayvan'da düzenlenen Computex 2018 fuarında yeni masaüstü bilgisayar kasalarını tanıtmıştı. Bunlardan biri olan MasterBox MB511 de sonunda test merkezimizdeki yerini aldı. Hatta daha da ötesinde test sistemimizin önemli bir bileşeni oldu.

Kısa bir süre önce incelediğimiz Intel Core i9-9900K ve Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 ekran kartı incelemelerimiz için topladığımız yeni test sistemimizi içinde barındıran MasterBox MB511, CoolerMaster'ın yeni masaüstü PC kasalarından biri. Mid Tower form faktöründe olan MasterBox MB511'in farklı model seçenekleri bulunuyor. Elimizde mesh, yani ağ gözü ızgaralı ön panelli olan bu model, kırmızı renkli ışıklandırmaya sahip. Bu model RGB destekli değil, baştan söyleyelim. Ancak MB511'in RGB destekli modeli de CoolerMaster ailesinde bulunuyor. Şirket, bu kasaya iki farklı yorumda bulunarak, kullanıcıların tercihine bırakmış.

Bu önemli detayı baştan söyledikten sonra şimdi MasterBox MB511'e biraz daha yakından bakalım.

Mid Tower form faktöründe

Mid Tower form faktöründe

MasterBox MB511, az önce de söylediğimiz gibi Mid Tower form faktöründe bir kasa. İç kısmı oldukça geniş olan kasa içine ATX, micro ATX ve mini ATX anakartları rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz. Rahat kablo dolaşımı için gerekli kanallar açılmış ve özellikle CPU'ya özel kanalların mevcut olması, montaj sırasında önemli avantaj sağlıyor.

Yine alt tarafta yer alan PSU yuvasının önüne de hava kanalları yerleştirilmiş. Bu sayede öndeki fanlardan içeriye hava dolabiliyor ve bu sayede hava sirkülasyonu maksimize ediliyor. Yine burada, PSU yuvasının ön tarafında sabit disk braketlerini görmek mümkün. SSD yuvaları nerede diye soracak olursanız, bunlar da anakartın monte edildiği plakanın hemen arka tarafına yerleştirilmiş. Kutu içeriğinde yer alan contalarla SSD'lerinizi buraya sabitleyebiliyorsunuz.

Bizim sistemimizde herhangi bir HDD veya SSD yer almıyor. Depolama olarak m.2 SSD'yi tercih ettik. Bu noktada kısaca MasterBox MB511'de yer verdiğimiz sistem bileşenlerimizi de tanıyalım.

MasterBox MB511 üzerinde Asus Prime Z390-A anakartı konumlandırdık. İşlemci olarak Core i9-9900K tercih ettiğimiz sistemimizde RAM olarak 2 adet 8 GB XPG SPECTRIX D80 3600 MHz DDR4 bellek kiti yer alırken, depolama olarak da yine XPG'nin 1 TB kapasiteli SX8200 Pro M.2 SSD'sini kullanıyoruz. İşlemci soğutucusu olarak da FSP'nin Windale 6 modelini çalıştırıyoruz. Bu alanda elbette göze çarpan önemli bir diğer bileşen de Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 ekran kartı oluyor.

Elimizdeki güç kaynağı, 750W'lık güç değerine sahip. Aerocool KCAS güç kaynağı, CoolerMaster MasterBox MB511'in hemen alt bölümünde kendine yer buluyor. Ekranda gördüğünüz çevre bileşenlerinden de bahsedecek olursak, monitörümüz Asus'un şık tasarlanmış ROG Strix XG32VQ modeli olurken, Asus ROG Claymore Core klavye, Asus ROG Gladius II fare ve Asus ROG Delta kulaklığa da sistemimizde yer veriyoruz.

CHIP Online Test Sistemi

İşlemci: Intel Core i9-9900K
İşlemci Fanı: FSP Windale 6
Anakart: Asus Prime Z390-A
Bellek: XPG SPECTRIX D80 3600 MHz 2x8 GB
Depolama: XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1 TB
Ekran Kartı: Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 750W Modular PSU
Monitör: Asus ROG Strix XG32VQ
Kasa: CoolerMaster MasterBox MB511
Klavye: Asus ROG Claymore Core
Mouse: Asus ROG Gladius II
Kulaklık: Asus ROG Delta

CPU, GPU, PSU ve radyatör desteği

CPU, GPU, PSU ve radyatör desteği

Evet, bizim MasterBox MB511'de yer verdiğimiz bileşenler bu şekilde. Biz sistemde her ne kadar hava soğutmalı bir işlemci fanı tercih ettiysek de, dilerseniz su soğutmalı çözümlere de gidebilirsiniz elbette. Kasa bu konuda geniş destek sağlıyor. Ön tarafta 120, 140, 240, 280 ve 360 mm, üst tarafta da 120 ve 140 mm fan alanlarıyla sıvı soğutma radyatör desteği konusunda endişe etmenize gerek yok; dilediğiniz gibi montajını yapabilirsiniz.

Peki, kasanın diğer parçalarla uyumluluğu nasıl? Bunlara da değinelim. PSU noktasında 180 mm'ye kadar uyumluluk sağlayan MasterBox MB511, 410 mm'ye kadar GPU uyumluluğu gösteriyor. Ayrıca yine 165 mm'ye kadar CPU bloğuna destek sağlıyor.

Yine ön tarafta 3 adet 120 mm'lik fan bulunduran MasterBox MB511, fan alanlarında toz filtrelerine de sahip. Bunlardan üst taraftaki manyetik yapıda, alt kısımdaki ise değil.

Kasanın ön yüzünde üst tarafta 2 adet USB 3.0 portu yer alıyor, ayrıca burada kulaklık, mikrofon girişleri de yerleştirilmiş. Yine elbette güç ve reset butonları da burada bulunuyor.

Kasanın yan tarafındaki kapak ise, cam değil arkadaşlar; pleksi bir kapaktan oluşuyor. Yan tarafın temperli cam olması daha güzel bir manzara sağlayabilirdi, ancak CoolerMaster bu modelde pleksi bir malzeme tercihinde bulunmuş.

MasterBox MB511 performansı nasıl?

MasterBox MB511 performansı nasıl?

Evet, buraya kadar MasterBox MB511'i tüm yönleriyle tanıdık. Peki, kasa ısı ve ses değerleriyle nasıl bir performans sergiliyor, hava sirkülasyonu nasıl?

Biz yaklaşık 1,5 aydır aktif olarak bu sistemi kullanıyoruz ve şu ana kadar gayet dengeli bir grafik çizdiğini gördüğümüzden bahsedebiliriz. Öyle ki, işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini paylaşacak olursak, yük altında, tepe noktada 55 derece işlemci, 79 derece ekran kartı sıcaklığına eriştiğimizi görebilirsiniz. Minimum değerde ise bu sıcaklıklar CPU'da 28 derece, GPU'da 32 derecelerde seyretti. Elbette bunlar ortalama sonuçlar. Oyun sırasında anlık olarak bir iki derece daha yukarı pik yaptığını da söyleyelim.

Kasanın ses seviyesi ise, yük altında olduğu zamanlarda 35 desibel seviyelerine ulaşabiliyor ki, bu da rakipleriyle kıyasladığımızda ortalama bir sonuç.

CoolerMaster MasterBox MB511 performans tablolarını hemen yukarıdaki videomuzda tüm detaylarıyla görebilirsiniz.

Özetle

İncelemeyi toparlayacak olursak, MasterBox MB511 güzel bir kasa modeli olmuş. Elbette halihazırda bu modelin RGB destekli ve temperli cam kapaklı olmasını beklerdik, fakat bu yolla rakiplerinden daha bütçe dostu bir model olarak kalmayı başarıyor bu kasa. Geniş iç yüzeyi, hava sirkülasyonunu had safhada sağlayan yapısı ve büyük radyatörler için alan açmasıyla, oyuncuların aradığı ferahlığı sağlayabiliyor. Bunların ötesinde ısı ve ses değerleriyle de iyi bir model oluyor MasterBox MB511. Şu an bu kasayı piyasada 500 TL dolaylarında fiyatla bulabildiğiniz bilgisini de son olarak verelim.

Kimler Almalı

Eğer geniş ve ferah bir kasa arıyor ve RGB ışıklandırmalar sizin için ikinci planda kalıyorsa CoolerMaster MasterBox MB511 modelini değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri

CoolerMaster MasterBox MB511'e alternatif olarak FSP CMT510 temperli camlı RGB ATX Mid Tower modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli CoolerMaster MasterBox MB511
Ürün Markası CoolerMaster
CHIP Online Notu
86
Boyutlar 496 x 217 x 469 mm
Form Faktor ATX
Genişleme Yuvaları 7 adet
Fan Desteği Ön (120 mm x 3 / 140 mm x2), Üst (120 / 140 mm x2), Arka (120 mm x 1)
Radyatör Desteği Ön (120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm) Üst (120 / 140 mm), Arka (120 mm)
PSU Uyumluluğu 180 mm
GPU Uyumluluğu 410 mm
CPU Fan Uyumluluğu 165 mm
Toz Filtresi Ön, Üst, Alt
Okuyucu Yorumları