Corsair Dominator Platinum RGB İnceleme

Hem çok şık hem yüksek performanslı bir bellek kiti olan Corsair Dominator Platinum RGB'yi inceledik

Corsair Dominator Platinum RGB İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Çok yüksek performans
  • iCUE uyumlu RGB LED donanımı
  • Muhteşem işçilik kalitesi
  • Fiyatı yüksek
  • Soğutucuların yüksekliği fazla

RAM denilince akla gelen ilk firmalardan olan Corsair'in tarihi 2010 yılına kadar uzanan Dominator serisiyle üst seviye oyuncu bellekleri konusunda haklı bir ünü var. Bir düzineye yakın modelin ardından geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Dominator Platinum RGB de dünyanın su soğutma kullanılmayan en hızlı bellek ailesi olmak gibi önemli bir iddiaya sahip.

İhtiyaca göre 2x8GB veya 2x16GB'lık çiftler halinde satın alınabilen ürünün 3200 MHz ile 4800 MHz arasında çalışan çok farklı versiyonları da mevcut. Bizdeki ürün (CMT16GX4M2C3200C16) CL16 bellek zamanlama değeri ile çalışan DDR4-3200 MHz serisi bir model ve fazla bir çaba harcamadan 3800 MHz değerinin üzerini görebiliyor. Yine 3200 MHz olup CL14 çalışan kitler de var aynı zamanda. Corsair'in bu seride kullandığı soğutucu kaplama ve işçilik kalitesi ise kesinlikle görebileceğinizin en iyisi.

DHX soğutma teknolojisi ve alüminyum soğutucular bu defa Capellix LED teknolojisini de arkasına almış ve ortaya görünüm anlamında da mest olacağınız bir tasarım çıkmış. Üstelik bu LED aydınlatmanın güç tüketimi alelade LED aydınlatmaların bile altında. Ve en güzel tarafı, elbette Dominator Platinum RGB de iCUE yazılımıyla tam uyumlu, böylece sahip olduğunuz tüm Corsair ürünlerinin ışıklandırmasını birbiriyle senkron hale getirebilir, hazır profilleri kullanarak oyun atmosferinizi bir kat daha geliştirebilirsiniz.

Bu soğutucuların yükseklikleri hayli fazla olduğundan kimi CPU soğutucularıyla uyum sağlamayabilir; anakart modelinize göre gerekli kontrolleri yapmanızı öneririm. Elbette bu belleğin su soğutma ile soğutulan bir işlemci ile kullanılmasını öneriyoruz.

Özetle

Elbette bahsettiğimiz tüm özelliklerin maliyeti yüksek. Bizim test ettiğimiz ürün piyasada 1220 TL fiyatla satışa sunulmakta ve kuşkusuz hardcore oyunculara hitap ediyor. Çok yüksek performans sağlaması, iCUE uyumlu RGB LED donanımı ve muhteşem işçilik kalitesiyle muazzam bir model olmuş Corsair Dominator Platinum RGB.

Alternatifleri

Alternatif olarak yine fazlasıyla güçlü ADATA XPG SPECTRIX D80 RAM kitini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Dominator Platinum RGB
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları