Corsair Glaive RGB Pro İnceleme

Corsair'in şık, performanslı ve her beklentiye uygun faresi Glaive RGB Pro'yu inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Şık ve ergonomik tasarım
  • Üç bölge RGB desteği
  • Yüksek performanslı sensör
  • Özelliklerine göre uygun fiyat
  • Rekabetçi oyunlar için biraz ağır
  • iCUE yazılımının kullanımına alışmak zaman alıyor

Corsair son dönemlerde kendini kanıtlamış, halihazırda piyasada olan platformlarını geliştirmeye, onları daha da yetenekli hale getirmeye başladı bildiğiniz gibi. Agresif olduğu kadar şık tasarımıyla piyasada kendisine sağlam bir yer edinen Glaive RGB de, bazı ciddi geliştirmelerin ardından Glaive RGB Pro olarak, evrim geçirmiş halde karşımızda.

Geliştirmelere geçmeden önce dilerseniz farenin tasarımına yakından bakalım. Glaive RGB Pro bir kez gözünüzün ucuyla gördüğünüzde bir daha dönüp bakacağınız bir ürün. Glaive'in çizgileri kendisine has, sol tarafta bulunan fonksiyon tuşlarının konumu ve boyutları da çok alışageldiğimiz gibi değil. Ürün ilk bakışta Glaive'in aynısı gibi dursa da detaya indiğinizde farkı hemen ayırabilmek mümkün. Öncelikle Glaive'de tek olan DPI ayar tuşları Glaive Pro'da ikiye çıkmış durumda. Ayrıca ürünün yanında gelen ve değişebilen yan destekler de artık ele daha iyi oturmasını sağlayan yumuşak bir kaplama ile geliyor.

Glaive RGB Pro tamamen plastikten oluşmasına rağmen tek tip kaplamadan söz etmek mümkün değil. Üst kısımlarda çok hoş bir tutuş hissi veren yumuşak bir kaplama kullanılmış, yandaki fonksiyon tuşları ise sert plastikten. RGB desteği konusunda da Corsair bonkör davranmış. Üç bölge RGB aydınlatmanın ilki klasik Corsair logosu, diğeri ise üst sol tarafta, beş ayrı DPI düzeyini gösteren LEDlerin hemen yanında yer alıyor. Son aydınlatma bölgesi ise cihazın önünde, bir hayli agresif gözüken mazgallar ile tekerlek kısmında bulunuyor. Bu arada daha önce rastlamadığımız şekilde, üst kısımdaki aydınlatmanın cihazı hafifçe ısıttığına tanık olduk. Negatif bir şey mi, bizce değil.

Glaive RGB Pro, sol tarafta değişebilen üç ayrı el desteğine sahip. Bunlar artık yumuşak bir kaplamaya sahip olduğundan cihazı kavramanızı kolaylaştırmış ve yerlerine sıkıca oturup zayıflık hissettirmiyorlar. 115 gram ağırlığındaki fare çok hafif sayılmayacağından konforu attırdığını söyleyebilirim. Farenin tekerleği biraz sertçe sayılabilir, tam bizim istediğimiz gibi ama "sonsuz" tekerlekleri sevenler bundan hoşlanmayabilir. 50 milyon tıklama ömürlü anahtarlar da yerinde bir sertliğe sahip ve kutuda yedekleri bulunmuyor.

Performans cihazın gelişim gösterdiği en önemli taraflardan birisi. Glaive'de kullanılan ve 12000dpi hassaslığı destekleyen PMW3367 sensörler bu modelde yerini Corsair'e özel olan 18000dpi hassaslık desteklş PMW3391 sensöre bırakmış. Daha önce Ironclaw ve Nightsword'da test ettiğimiz bu sensör 50G hızlanma ve 400IPS hızıyla piyasanın en hızlılarından. Her oyun tipinde performans son derece yüksek ve izleme konusundaki başarısı da dikkat çekiyor.

Cihazın DPI ve RGB ayarları için iCUE desteği de bulunmakta. iCUE'da işlemci veya ekran kartının ısısına göre renk değiştiren profili özellikle ilginç bulduk. Diğer taraftan bu "katmanlı" RGB ayarları başlarda kafa karıştırıyor, çok basit bir kullanıma sahip olduğunu söyleyemeyiz. Kişilselleştirilebilirlik düzeyi ise gayet yerinde.

Özetle

Glaive RGB Pro üst sınıf bir fare ve buna rağmen oldukça uygun bir fiyata sahip. 410 TL'den başlayan fiyatlarla bulunabilen ürün tür ayırt etmeksizin (Rekabetçi oyunlar için biraz ağır) performans beklentisi içinde olan oyunculara hitap ediyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Glaive RGB Pro
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları