Corsair Harpoon RGB Wireless İnceleme

Giriş seviyesi oyuncular için kablosuz bir çözüm olan Corsair Harpoon RGB Wireless'ı inceledik.

Corsair Harpoon RGB Wireless İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Yüksek malzeme kalitesi
  • iCue destekli RGB aydınlatma
  • Başarılı ergonomi
  • Bluetooth / 2.4Ghz bağlantı seçenekleri
  • Bluetooth performansı çok iyi sayılmaz
  • PMW3325 sensör çok yüksek performans beklentisi olanlar için uygun değil

Corsair'in oyuncu fareleri konusunda giderek ağırlığını artırdığı bir gerçek. Bu defa karşımızda Dark Core serisinden daha kolay ulaşılabilen, hayli beğendiğimiz bir model var.

Corsair'in orta halli oyuncular arasında hayli popüler olan Harpoon serisine dahil olan bu model, hem tek bölge RGB aydınlatması hem de kablosuz bağlantı desteğiyle dikkat çekiyor ilk bakışta. Ürün oldukça küçük ancak sürpriz şekilde eliniz büyük olsa dahi rahat bir kullanım vadediyor. Ayrıca kablosuz bir ürün olarak ağırlığı da oldukça az (99 gram).

Corsair, Harpoon RGB Wireless modelinde yine yüksek kaliteli, pürüzlü bir dış yüzey kullanmış. Uzun kullanımlarda elinize yapışmayan bu kaplama yan kısımlarda yine pürüzlü bir kauçuk kaplama ile desteklenmiş ve genel ergonomiyi tamamlamış. 6 programlanabilir tuşu olan üründe son derece tok bir his veren fare tekerleğinin hemen gerisinde dpi tuşu bulunmakta. Corsair'in iCue yazılımıyla 100-10.000 dpi arasına ayarlanabilen fare Pixart'ın PMW3325 sensörünü kullanıyor.

Giriş seviyesi olarak tabir edebileceğimiz bu sensör, 100 IPS hız ve 20G hızlanma değerlerine sahip. Burada önemli nokta, Pixart'ın fabrika değerlerine göre bu sensörün doğal desteğinin 5.000 dpi'a kadar olduğu. Bunun üstü yazılımsal olarak destekleniyor bile olsa Corsair'in bu sensörü kullanıyor olmasındaki esas gayenin son derece düşük güç tüketimi olduğunu akılda tutmanızı öneririz, yani beklentileri hizaya çekmekte fayda var.

Harpoon Wireless, bir oyuncu faresinde alışık olmadığımız diğer bir özellikle geliyor. Ürün kablolu ve Corsair Slipstream teknolojisi tarafından desteklenen Wireless modları yanında bir de Bluetooth bağlantı seçeneğine sahip. Bluetooth performansı özellikle Mac üzerinde bir miktar sorunlu olsa da RGB ile 45, RGB'siz ise 60 saate kadar batarya ömrünü mümkün kılıyor. 2.4 Ghz Wireless modunda ise bu süreler 30-45 saat. Fazlasıyla yeterli.

Özetle

Ülkemizde 370 TL'den başlayan fiyatlarla satılan ürün kendi sınıfında iyi alternatif, özellikle de kablosuz bağlantıya geçmek isteyen ancak bütçesi kısıtlı oyuncular için.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Harpoon RGB Wireless
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları