Corsair Ironclaw RGB İnceleme

Her oyuncunun ihtiyacına uygun Corsair Ironclaw RGB'yi inceledik.

Corsair Ironclaw RGB İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • PMW3391 sensör
  • Fiyatı oldukça rekabetçi
  • iCUE desteği
  • Kaliteli malzeme ve işçilik
  • kaliteli malzeme ve işçilik
  • Biraz büyük
  • RGB aydınlatma avuç içinde kalıyor

Kabul etmek gerekir ki "oyuncu faresi" dediğimiz şey artık çok genel bir tanım haline geldi. MOBA oyunları için farklı fareler, FPS oyunları için optimize edilmiş diğerleri ve her şeyi bir arada yapmaya çalışan mutlu azınlık. Corsair'in Ironclaw RGB modeli de son saydığımız, tüm oyunculara hitap eden türde bir fare.

Sağ elini kullanan ve avuç içi tutuşu tercih eden oyuncular için tasarlanmış olan Ironclaw, görünüş anlamında hayli iri bir oyuncu faresi. Malzeme kalitesi ise son derece yüksek. Diğer taraftan bu ilk izlenim oldukça aldatıcı zira farenin ağırlığı sadece 105 gram. Bu özelliğiyle FPS oyuncularının dikkatini üzerine çeken fare Pixart'ın en yeni optik sensörlerinden PMW3391'i kullanıyor ve 100-18.000 DPI arasına programlanabiliyor.

PMW3391 kağıt üstünde son derece etkileyici değerlere sahip bir sensör. 1000Hz polling rate, 50G hızlanma ve 400 IPS hız gibi sektörün zirvesine oynayabilecek rakamlarla geliyor ve oyunlardaki performansı da takdire şayan. Buna 50 milyon tıklama ömürlü Omron anahtarlar ve Kailh'in tekerlek hareket algılayıcısı da eklendiğinde karşımızda oldukça etkileyici bir paketin olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarıma geri dönersek, ürün 7 ayrı ayarlanabilir düğme ile geliyor ve iki bölgeli, çoğu zaman avucunuzun altında kalan bir RGB aydınlatmaya sahip. iCUE üzerinden bu aydınlatmaya müdahale edebildiğiniz gibi Corsair'in uygun mousepadini seçerek farenizi kalibre edebiliyorsunuz. Sol taraftaki düğmelere oldukça rahat erişilebiliyor ve bu kısımdaki pürüzlü deri kaplama sayesinde uzun kullanımlarda bile eliniz yorulmuyor. Bu açıdan MOBA ve MMORPG oyuncularının da beğenisini kazanacak bir ürün var karşımızda.

Özetle

Ironclaw RGB teknik açıdan hiçbir sıkıntısı olmayan, son derece yetenekli bir oyuncu faresi. Eğer küçük elleriniz varsa belki sizi ürkütebilir lakin hafifliği ile bunu telafi ediyor. Fiyatı da gayet uygun, 375 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Ironclaw RGB
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
92
Okuyucu Yorumları