Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire İnceleme

Çok beğenilen K70 serisinin en son evrimi olan Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire'ı inceledik.

Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Konfor ve hızı bir arada sunan Cherry MX Speed anahtarlar
  • Ergonomik multiplayer tuşları
  • Değişebilen tuş takımları
  • Kaliteli işçilik
  • Mod tuşlarının olmaması bazı oyuncuları üzebilir
  • Fiyatı yüksek

Corsair'in geçtiğimiz ay HS70 kablosuz oyuncu kulaklığını incelemiş ve çok beğenmiştik hatırlanacağı üzere. Bu ay sayfalarımıza konuk olan ürün ise uzun zaman kullandığımız K70 serisinin RGB Mk.2 versiyonu ve adındaki Rapidfire takısı da Cherry MX'in "Speed" serisi anahtarlarını kullandığını işaret ediyor.

Corsair her sene yeni bir modeli piyasaya sunmaktansa zaten çok beğenilen K70 serisi üzerinde başta küçük gözüken ancak detaylarda ciddi fark yaratan bazı değişiklikler yapmış. Bunu yaparken bazı ünlü yayıncı ve esporcularla beraber çalışmışlar. Ortaya çıkan ürün oyun keyfinizi katlayan, neredeyse zayıf noktası olmayan bir oyuncu klavyesi.

Cherry MX'in Speed serisi anahtarları çok tutulan Red serisi ile aynı çalışma kuvvetine sahip (45cN – 45.8 gram) ancak aktivasyon aralığı sadece 1.2mm. Bu da çok daha hızlı tepkiler verebilmenizin önünü açıyor. Bu anahtarlar Kailh'in Silver Speed serisi (40cN / 1.1mm) kadar "hardcore" değerlere sahip değiller ve bunun en önemli katkısı şu: Yazı yazmak bir kabus olmaktan çıkıyor.

Geçtiğimiz ay incelediğimiz HyperX Alloy FPS RGB modeli bu tuşlar sayesinde oyunlarda çok yüksek bir hisse sahipken yazı yazmak gerektiğinde ciddi yazım hatalarına yol açıyordu. Cherry MX bir şekilde hız ve rahat kullanım konusunun ortasını bulmaya çalışmış ve sonuç çok başarılı.

iCue yazılımı üzerinden dilediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz RGB aydınlatmayı klavye üzerinde profillere kaydetmek ve başka bir bilgisayara geçtiğinizde yanınızda götürmek mümkün. Mk.2 modelindeki en önemli değişikliklerden birisi de üst sağ tarafta bulunan multimedya kontrollerinin yükselerek kullanımının rahatlaşması olmuş. Burada bulunan metal ses açma düğmesi ise hem kaliteli bir his veriyor hem de kullanımı olağanüstü rahat.

Corsair bu modelde FPS oyunlarında rahatlık sağlamak için değişebilen, gri renkte ve dokulu bir tuş setini de kullanıcılara sunuyor. Q-W-E-R-A-S-D-F bloğunu dilerseniz bu tuşlarla değiştirebilir ve oyunlarda daha hissi bir kullanım sağlayabilirsiniz. Ayrıca klavyenin ön kısmındaki kol dayama yastığı da hafızalı köpük değil de yumuşak kaplamalı plastik olmasına rağmen rahat bir his veriyor. Biz sadece ön kısmını biraz yüksek bulduk.

Klavyenin arka kısmında USB portu bulunuyor ama Corsair bu modelde de USB 2.0 tercih etmiş. Kalın örme kablo da bu sebeple iki USB portu kaplıyor.

Özetle

Kısaca toparlamak gerekirse piyasada 890 TL civarına bulabileceğiniz bu ürün eski modelin üzerinde çok ciddi çalışılmış bir revizyonu ve daha kutudan çıkarttığınız anda kalitesini hissettiriyor. Önemli bir zaafı olmayan bu klavyeyi bütçesi müsait olan oyuncular ciddi anlamda değerlendirmeli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
92
Okuyucu Yorumları