Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire İnceleme

Özellikleri isminden de kallavİ olan Corsair K70 RGB Mk.2 Low Profile Rapidfire klavyeyi inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Sessiz ve kullanımı rahat anahtarlar
  • Yüksek malzeme ve işçilik kalitesi
  • Depolanabilen üç ayrı profil
  • FPS oyunları için ilave tuş takımı
  • Kol dayama yeri plastikten yapılmasa iyiymiş
  • Fiyatı yüksek

Son dönemlerde birbirinden yenilikçi oyuncu klavyeleri konuğumuz oluyor. Corsair'in hayli kalabalık olan K70 serisinin konuk ettiğimiz son üyesi de gayet ilginç özelliklere sahip bir ürün. K70 Mk2 Low Profile Rapidfire olarak adlandırılan ürünün en önemli özelliği düşük profilli olarak tasarlanan Cherry MX Low Profile Speed tipi anahtarların etrafında şekillendirilmiş olması.

Düşük profilli anahtarların kullanılmış olması klavyenin tasarımına da direkt olarak etki etmiş. Toplam yüksekliği 29 mm olan klavye daha önce test ettiğimiz standart K70 Mk2'ye göre 11 mm daha alçak. Bu ilk başta biraz alışılmadık gelse de kısa süre içinde duruma adapte oluyorsunuz.

1.08 kg ağırlığındaki klavyenin fırçalanmış alüminyum gövdesi parmak izi bırakmıyor ve malzeme kalitesi de gayet iyi. Buna hepimizin memnun kalmadığı yumuşak plastikten yapılmış kol dayama yeri de dahil.

Klayvenin sol üstünde iCUE'dan tanımladığınız üç profil arasında geçiş yapmakta veya klavyenin RGB aydınlatma stilini değiştirmekte kullanacağınız düğmeler var. Sağ tarafta da ses açıp kısmakta kullanabileceğiniz medya tuşları yer almakta. Ayrıca USB 2.0 slotu da klavyede yer bulmuş.

1 mm'lik bir kavrama noktasına sahip anahtarlar Low Profile Red serisine göre 0.2 mm daha hassas, zaten isimdeki Rapidfire takısı da buradan geliyor. Toplam yolculuk mesafesi de 3.2 mm ki standart tuşlara kıyasla 0.8 mm daha düşük.

Bu noktada Low Profile Speed anahtarların iki konuda beni şaşırttığını belirtmemiz gerek. Birincisi mekanik klavye olamayacak kadar sessizler. İkincisi ise düşük kavrama noktaları ve çalışma ağırlıklarına rağmen yazı yazarken son derece konforlular.

Özetle

Corsair yine harika bir klavye üretmeyi başarmış ancak yurt dışı fiyatının 170$ olduğunu da söylemiş olalım, bu haliyle cebinizi yakacak bir ürün Corsair K70 RGB Mk.2 Low Profile Rapidfire.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair K70 RGB Mk.2 Rapidfire
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları