Cosa Kombi Paketi İncelemesi

Bu defa da her kış mevsiminde mücadele yaşadığımız kombilere özel bir cihaz inceliyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Uygulama desteği
  • 30 gün içinde iade garantisi
  • Enerji tasarrufu sağlıyor
  • Kolay kullanım
  • Montaj işlemi pakete dahil olmalı

Takip edenler hatırlayacaklardır, yaz aylarında Cosa'nın klima paketini incelemiştik. Eh, bunu takiben de elbette hazır kışın gelmesiyle beraber kombi paketini de değerlendirme şansı bulduk.

Cosa Klima Paketi İncelemesi

Öncelikle şunu söylemek lazım, Cosa yerli bir marka ve bu anlamda erişilebilirliği yüksek. Klima paketi videomuzu izleyenler yine hatırlayacaklardır, özellikle klima noktasında çok sayıda yerli ve yabancı markaya desteği bulunuyordu Cosa'nın. Kombi paketinde de bunu tekrarlıyor.

Öte yandan gerek klima gerek kombi paketleriyle ilgili merak edilen tüm soruları cevaplayan bir internet sitesi de mevcut. Böylece bu ürünlerle ilgili müşterilerine gereken tüm cevapları verebiliyor. Yine dileyen kullanıcılar, çağrı merkezi yoluyla Cosa'ya erişebiliyorlar.

Cosa'nın bu paketi, akıllı oda termostatı olarak görev yapıyor. Cihazın paketinden 2 kutu çıkıyor. Bunlardan birini kombiye bağlıyorsunuz. Aslında biraz kablo ve elektrik işlerine yatkınsanız kolay bir şekilde bu kutuyu kombiye bağlayabiliyorsunuz. Ancak eğer iyi değilseniz, o zaman Cosa size yardımcı oluyor. Kurulum ve montaj işlemini 69 TL fiyatla gerçekleştiren Cosa, cihazı çalışır hale getirip size teslim ediyor.

Evet, bir kutuyu kombiye bağladık. Peki, diğer kutu ne işe yarıyor? Bu küçük kutuyu da evin içine, örneğin salona yerleştiriyorsunuz. Bu kutu, evinizin sıcaklığını kombideki diğer kutuya bildiriyor ve o da kombiye ona göre ayar çekiyor.

Öte yandan Cosa uygulama yoluyla akıllı telefonunuzdan da kombiyi kontrol edebilmenizi sağlıyor. Temel olarak 3 farklı modda çalışan cihaz, ev modu, gece modu ve dışarı modu şeklinde programlanabiliyor. Elbette tıpkı klima paketindeki gibi haftalık veya günlük programlar da hazırlayabiliyor, kombinin gece veya siz dışarıdayken nasıl davranması gerektiğini belirleyebiliyorsunuz. Yine kombinizle ilgili tasarruf ettiğiniz ve tükettiğiniz enerji miktarı gibi çeşitli analizler ve raporlara erişmeniz de mümkün.

Özetle

Cosa akıllı oda termostatı gayet kolay kullanılabilir bir cihaz. Kombinizle uygun olup olmadığı konusunda endişeniz varsa Cosa müşteri hizmetleri bunu öğrenmeniz için size yardımcı oluyorlar. Öte yandan montajını yapmak için de yine öyle. Ancak montaj hizmeti bizce ürünün fiyatına dahil olsa daha avantajlı olurdu. Bunun için ürünün fiyatına ek olarak 69 TL ödemeniz gerekiyor. Elimizdeki cihazın fiyatı ise 349 TL. Eğer kombi ve klima paketini birlikte alırsanız iki ürün 499 TL'ye geliyor; bu durumda Cosa kurulum v montaj hizmetini ücretsiz gerçekleştiriyor. İsteğe göre elbette o da tercih edilebilir. Son olarak Cosa kombi paketinin düzenli kullanımıyla doğalgaz faturasından yüzde 31 civarında tasarruf sağlanabiliyormuş. Bunu biz de önümüzdeki aylarda göreceğiz elbette...

Kimler Almalı

Cosa kombi paketi, ısıtma sistemi olarak kombi kullanan ve yüksek gelen faturaları bir nebze de olsa hafifletmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer ısıtma sistemi olarak yalnızca klima kullanıyorsanız, Cosa'nın klima paketini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cosa Kombi Paketi
Ürün Markası Cosa
CHIP Online Notu
85
Mobil Uygulama Var
Uygulama Desteği iOS, Android
Okuyucu Yorumları