Panzer EVO RGB İnceleme

Cougar'ın yeni amiral gemisi kasası Panzer EVO RGB, renkleri ve dev boyutuyla sizi etkileyecek.

CHIP Online Notu 94
  • Karşı koyulmaz görünüm
  • Onlarca RGB efekti
  • Çok iyi sıvı ve hava soğutma desteği
  • Ağır

Renksiz, demir yığınından pek farklı görünmeyen bilgisayar kasaları seneler öncesinde kaldı. Özellikle oyun tutkunları şu sıralar şık, havalı ve renkli kasalarla ilgileniyorlar. Cougar'ın yeni amiral gemisi kasası Panzer EVO RGB, bu istekleri en üst düzeyde karşılamayı amaçlıyor. Şimdi isterseniz Cougar'ın yeni kasası Panzer EVO RGB'nin neler sunduğuna ve elbette nasıl göründüğüne yakından bakalım.

Teknik Özellikler

Panzer EVO RGB'nin en önemli özelliğinin büyüleyici görüntüsü olduğunu söylemek, herhalde gereksiz. Kasanın RGB yeteneklerini birazdan göstereceğiz, ama önce sisteminize nasıl ev sahipliği yapacağına bir göz atalım.

EVO RGB, kutusundan dört Vortex RGB fan ile çıkıyor ve sekize kadar RGB fanı, bunun yanında 4 RGB LED şeridini destekliyor. Kasa kutusundan çıktığı haliyle yeterince ışıklı ve renkli, ancak işi biraz daha ilerletmek isteyenler, kasanın üst kısmına ve diğer bölümlerine RGB öğeleri ekleyebilirler.

Kapsamlı Anakart Desteği

Kapsamlı Anakart Desteği

Panzer Full Tower serisinin geleneğini sürdüren kasa, kapsamlı bir anakart desteği sunuyor. Kasaya mini ATX, micro ATX, ATX gibi beş farklı boyutta anakartı monte etmeniz mümkün. Ön yüzde iki USB 3 yuvası, bir USB yuvası ve bir USB 3.1 Type C yuvası bulunuyor. Sabit disk etkinliğini gösteren ışık bunların hemen altında yer alıyor.

Kasaya maksimum 390mm genişlikte dörde kadar grafik kartı sığabiliyor.

İki 3,5 inç'lik sürücü yuvası ve dört 2,5 inç'lik yuvalara sahip olan kasa, geniş yapısı sayesinde sekiz genişleme yuvasını destekliyor. Kasanın 26,6 x 61 x 55.6 cm ölçüsündeki boyutları, istediğiniz işlemci soğutucusunu ve grafik kartını rahatça sığdırabileceğiniz anlamına geliyor.

Temperli Camın Saydamlığı Tam Kararında

Temperli Camın Saydamlığı Tam Kararında
Karanlıkta böyle bir görüntü elde ediyorsunuz

Kutusundan çıktığı andan itibaren bizi etkileyen Panzer EVO RGB'nin dört yanı, temperli camla kaplanmış. Cam kapaklar dümdüz kesilmiş karelerden ibaret değiller. Cougar, cam üzerinde tutmayı kolaylaştıracak bölmeler bırakmış. Cam panelleri sökmek, elle çevrilebilen vidalar sayesinde çok kolay.

Kasanın karbon fiber desenli köşeleri, üst düzey kalitedeki görünüme katkıda bulunurken, üst kısımda üç fanı destekleyecek yuva bulunduğunu görüyoruz.

Anakart Takması Kolay

Anakart Takması Kolay

Cougar EVO RGB'nin en iyi yanlarından bir tanesi, anakart takarken kartın arkasını destekleyen parçaları kullanmanıza gerek kalmaması. Anakartı yüksekte tutan bu ayırıcıların, hangi anakart boyutunu desteklediğini, yanındaki harfler sayesinde anlayabiliyorsunuz.

3,5 inç ve 2,5 inç'lik sabit diskleri kasanın sol tarafındaki cam paneli sökerek yerleştirebiliyorsunuz. Buraya toplam altı 2,5 inç'lik SSD veya dört 2,5 inç'lik SSD ve iki 3,5 inç'lik sabit disk yerleştirebilirsiniz. Fark ettiğiniz üzere kasada 5,25 inç'lik sürücü yuvası yok, yani bu kasaya bir DVD ROM takmayı düşünmeyin.

Kasaya 390mm çift slotlu dört ekran kartını rahatça sığdırmanız mümkün. İşlemci soğutucusu olarak 170mm'lik yükseklikteki soğutucuları EVO RGB'nin içine sığdırabilirsiniz.

Kasanın sıvı soğutmayı sevenler için sunduğu özellikler de gayet yerinde. Üst ve ön bölümünde 360mm'lik radyatörleri barındırabilen kasa, altta 120 veya 140mm'lik ısı dağıtıcısını barındırabiliyor. Arka yüze ise 120mm'lik bir radyatör sığıyor.

Ön yüzdeki güç ve reset düğmeleri farklı boyut ve şekildeler, bu sayede düğmelere bakmadan, parmağınızla yoklayarak basmanız mümkün. Ön yüzde standart haline gelen kulaklık ve mikrofon girişi, bunların etrafında toplam dört adet USB girişi yer alıyor. USB portlarının ikisi USB 3, biri USB Type C destekli. Sağ tarafta ise fan hızını kolayca kontrol etmenizi sağlayan üç kademeli bir düğme yer alıyor. Fanlar en düşük kademede dahi çalışmaya devam ediyor, bu sayede hava akışı sürekli olarak gerçekleşiyor.

Tüm bunlar, hayalinizi süsleyen oyun bilgisayarını oluşturup, güçlü bir donanımla ultra ayarlarda oyun oynayabileceğiniz anlamına geliyor.

RGB Özellikleri

RGB Özellikleri

Panzer EVO RGB, renkli fanlarını kontrol etmenizi sağlayan bir uzaktan kumandayla geliyor. Tüm fanların RGB kabloları, kasayla beraber gelen kontrol kutusuna, yani RGB Core Box'a bağlanıyor. Bu küçük kutu, mıknatıslı yapısıyla kasanın içinde herhangi bir yere kolayca sabitleniyor.

100 farklı RGB efekti sunan kasa, dilerseniz 10 popüler efektten birini seçmenize veya 100 hazır efektten birini seçmenize izin veriyor. Tek renkli bir efekt istiyorsanız, kumanda üzerindeki 10 renkten birini seçebilirsiniz. Kumanda üzerinde tek renkli efektler arasında dolaşmayı sağlayan bir çift düğmenin yanı sıra, renk akışının yönünü değiştirmeyi sağlayan bir düğme de bulunuyor. Auto düğmesi ise 100 efekt arasında otomatik olarak dolaşmayı sağlıyor.

RGB efektleri, hem sizi hem de kasanızın yanından geçen herhangi birini ona kilitleyecek kadar güzel. Işıkları kumanda üzerindeki güç düğmesine basarak istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz.

Kasanızı, sekiz Cougar Vortex RGB fan ve dört Cougar LED şerit ile donatırsanız, Cougar Core Box'un güç tüketimi 40 watt'a ulaşıyor.

Kabloları Core Box'a bağlamadan önce gözümüz biraz korksa da, kasa beraberinde gelen kılavuza göz atarak renklendirme kablolarını birkaç dakika içinde, zorlanmadan bağlayabildiğimizi belirtelim.

Özetle

Panzer EVO RGB'yi özellikle çalışır halde gördüğünüzde sizi etkileyeceğinden şüpheniz olmasın. Rengarenk ışıklandırmayı sevmiyorsanız bile, tek renkle ulaşabileceğiniz onlarca efekt var. Kasanın üst seviye oyun PC'si kurmak isteyenleri memnun edecek her tür özelliği sunduğunu da gördük. Kasanın biraz ağır olduğu doğru, ancak sundukları karşısında hafif olmasını zaten beklemiyorduk. Cougar Panzer EVO RGB'nin görünümünü siz de beğendiyseniz ve amacınız müthiş bir oyun PC'si kurmak ise, onu gönül rahatlığıyla tercih edebilir, güçlü donanımınızı şık bir kasayla pekiştirebilirsiniz.

Kimler Almalı

Üst seviye oyun donanımını havalı, renkli ve yetenekli bir kasayla tamamlamak isteyenler, Cougar Panzer EVO RGB'yi alternatifleri arasında değerlendirmeli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cougar Panzer EVO RGB
Ürün Markası Cougar
CHIP Online Notu
94
Üst ve alt kapaklar Temperli cam
Sol ve sağ kapaklar Temperli cam
USB 3.1 Gen 2 Type C portu Var
COUGAR Core Box ve uzaktan kumanda Var
Ön fanlar 3 adet 120mm Vortex RGB Fan
Arka fan 1 adet Vortex RGB Fan x 1
3.5" sürücü yuvası 2
2.5" sürücü yuvası 4 + 2 (3.5" yuvaları da kullanırsanız)
5.25" sürücü yuvası Yok
Maksimum fan sayısı 8
Kablo yönetimi Var
Maksimum grafik kartı boyu 390 (mm) / 15.35 (in)
Maksimum işlemci soğutucusu boyu 170 (mm) / 6.69 (in)
Maksimum güç kaynağı uzunluğu 220 (mm) / 8.66 (in)
Güç kaynağı Yok
Güç kaynağı desteği Standard ATX PS2
Anakart türü Mini ITX / Micro ATX / ATX / CEB / E-ATX ( E-ATX, maksimum 12"x11" )
Ölçüler (Genişlik x Yükseklik x Derinlik) 266 x 612 x 556 (mm) 10.47 x 24.09 x 21.88 (in)
Kasa form faktörü Full tower
Okuyucu Yorumları