Dark AquaForce W242R Water Cooling İnceleme

Masaüstü bilgisayar toplayacak veya güncelleyecek olanlar için iyi bir sıvı soğutma.

CHIP Online Notu 85
  • Etkili soğutma
  • LED aydınlatmalı tasarım
  • Dayanıklı
  • Fiyat avantajı sağlamıyor

Masaüstü bilgisayar kullanıcıları için önemli donanım bileşenlerinden biri de kuşkusuz sıvı soğutmalı fanlar oluyor. Ara ara yeni sistem topladığımızda bu tür ürünleri inceliyoruz bildiğiniz gibi. Daha önce bunlar arasında SilverStone Tundra ve AquaForce W240 modellerini incelemiştik. Bu defa da çift radyatörlü AquaForce W242R modeli konuğumuz oldu.

AquaForce W242R özellikleri neler?

AquaForce W242R özellikleri neler?

Kallavi sıvı soğutmalardan biri olan AquaForce W242R, çift radyatör tasarımıyla dikkat çekerken, toplam ağırlığı da 1 kilogram gibi bir seviyede. Geniş kasalara sıkıntı yaşatmadan rahatlıkla montaj edilebilecek olan ürün, çift 120 mm'lik fanlarıyla beraber geliyor pek tabii. Yine kutu içeriğinde özel anakart plakası ve bağlantı elemanlarını da bulunduran cihaz için termal macun da unutulmamış.

LED ışıklandırmalı bir yapıda tasarlanan AquaForce W242R, bu yapısıyla özellikle şeffaf kasaları tercih eden oyuncular için özel duruyor. Kırmızı renkli LED'ler, fanlar çevresinde halka şeklinde ışıldarken, ayrıca sıvı pompası da bu renge eşlik ediyor.

AquaForce W242R hangi soketlerle uyumlu?

AquaForce W242R hangi soketlerle uyumlu?

Intel ve AMD soketlerle uyumlu olan AquaForce W242R, böylece rahatlıkla sistem güncelleme olanağı tanıyor. Biz inceleme için bu ürüne test sistemi olarak kullandığımız Ryzen 7 2700X platformda yer verdik. Yeni nesil Intel işlemcilerle de bu cihazı kullanabiliyorsunuz elbette.

Sıvı pompasının altında yer alan bakır taban oldukça geniş. Özellikle daire biçimli tabanlara kıyasla işlemci üzerinde daha etkili soğutma olanağı tanıyor. Keza 240 mm radyatör üzerine yerleşen 120 mm'lik fanların yük altında 2000 devire kadar dönüş hızına ulaşmasının da bunda pek tabii ki etkisi var. Bu arada fanların günlük kullanımda, yani pek yük gerektirmeyen çalışma temposunda yaklaşık 900 devirle döndüğünü de söyleyelim.

Cihazın pompası saatte 100 litre sıvı döndürme kapasitesinde. Ancak pompanın sesini duymayacaksınız bile onu söyleyelim. Fanların sesine gelecek olursak elbette yük altında biraz sesli çalışıyor, fakat çok gürültülü değil.

Özetle

Eğer yeni sistem topluyor veya güncelliyorsanız sıvı soğutmalar, etkili performansıyla tercih sebebi. Bu tercihlerden biri de rahatlıkla AquaForce W242R olabilir. Oldukça etkili bir soğutma performansı sağladığımız cihaz, fiyatıyla ise 466 TL civarında. Bu kategorideki muadilleriyle yakın fiyatta seyrediyor, ancak tek seçenek o değil. Bu anlamda biraz daha uygun fiyatlı olması, tercih edilebilirliğini arttırırdı kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

AquaForce W242R'ye alteranatif olarak Akasa Venom R20 veya Aerocool Likai240 modelini de tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Yeni bir sistem toplayan veya sistemini güncelleyenler ve özellikle oyuncular AquaForce W242R Water Cooling'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark AquaForce W242R Water Cooling
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
85
İşlemci Desteği (Intel) 775/115X/1366/2011/2066
İşlemci Desteği (AMD) AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+
Hız (Pompa) 100 L / Saat
Hız (Fan) 600 - 2200 RPM
Ses < 19 dBA
Boyutlar (Radyatör) 274 x 110 x 27 mm
Boyutlar (Fan) 120 mm
Ağırlık 1100 gr.
Okuyucu Yorumları