ECOVACS DEEBOT N8 İnceleme

Eviniz için hem iyi özelliklere sahip hem de bütçenizi çok zorlamayacak bir robot süpürge arıyorsanız ECOVACS DEEBOT N8 gayet uygun bir seçenek olabilir. Bu bölümde ECOVACS DEEBOT N8’i anlattık.

CHIP Online Notu 90
  • Çok pratik
  • İdeal emiş gücü
  • Süpürge ve paspas bir arada
  • TrueMapping haritalama teknolojisi ve dToF lazer sistemi
  • Uygulama deneyimi
  • Sanal sınır oluşturma imkanı
  • Sessiz
  • İdeal pil ömrü

Daha önce sizlerle ECOVACS DEEBOT T9’u değerlendirmiştik hatırlarsanız. Bugün yakından bakacağımız ECOVACS DEEBOT N8 ise daha ekonomik bir model, ancak özellikleriyle de fazlasıyla güçlü ve bu anlamda bu alanda bir fiyat/performans ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Böylece hem bütçesini yormak istemeyen hem de iyi bir robot süpürge arayanların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

ECOVACS DEEBOT N8 gayet ince bir robot süpürge. Böylece rahatlıkla her yere girebiliyor, yatak ve masa altlarını temizleyebiliyor; 20 mm yüksekliğe kadar kapı eşiği gibi engelleri kolayca aşabiliyor. Ayrıca kullandığı dToF lazer algılama teknolojisiyle mesafeleri 2 kere algılıyor ve nesneleri tanımlamak için 4 kat daha fazla hassasiyete sahip. Böylece nereyi temizleyeceğini iyi biliyor; bunu, sahip olduğu algılama teknolojisi kadar, süpürgeyi ilk başta açıp evinize bıraktığınızda tüm çevrenin haritasını çıkarmasına borçlu.

ECOVACS DEEBOT N8’in en sevdiğimiz yanlarından biri gelişmiş harita yönetimi oldu diyebiliriz. TrueMapping haritalama teknolojisi sayesinde evinizde her bir bölgeyi gezip haritasını çıkardıktan sonra uygulaması üzerinden her bir odayı farklı isimlerle kaydedebilir ve dilerseniz bu alanlarda ECOVACS DEEBOT N8’in girmesini istemeyeceğiniz sanal sınırlar oluşturabilirsiniz.

ECOVACS DEEBOT N8 telefonunuza ECOVACS Home uygulaması yoluyla bağlıyor ve böylece uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Hem Android hem iOS uygulama marketinde bulabiliyorsunuz bu uygulamayı. Eşleştirmesi de oldukça kolay, süpürgenin üst kapağı altında göreceğiniz QR kodu okutarak eşleştirme işlemini birkaç adımda kolayca yapabiliyorsunuz. Sonrasında da ECOVACS DEEBOT N8’in tüm yeteneklerini kolayca uygulama üzerinden kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Şimdi ECOVACS DEEBOT N8’i kurduk, telefonla eşleştirdik ve evin haritasını da çıkardık. Peki, bu robot ne kadar güçlü?

ECOVACS DEEBOT N8, 2300Pa gücünde temizlik yapabiliyor. Bu seviye iyi bir temizlik için gayet yeterli, tipik ev kullanımları için fazlasıyla uygun. Pek tabii ki süpürgeyi sürekli bu performansta çalıştırmanıza gerek yok. Daha hafif temizlik yapacağınızda uygulaması üzerinden emiş gücünü ayarlayabiliyorsunuz.

2300Pa gücünde süpürme işlemi yapabilen ECOVACS DEEBOT N8, bu emiş gücüyle zemin ve halılardaki toz ve evcil hayvan tüylerini ortadan kaldırıyor. Bakterileri yüzde 99.26’ya kadar temizleyebiliyor. Bu arada bu oranın, Japonya Hijyen ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi’nden alınan test sonuçlarına dayandığını da söyleyelim.

ECOVACS DEEBOT N8’de 3 katmanlı toz filtreleme sistemi bulunuyor. Bu filtreleme yöntemiyle 6 mikrona kadar küçük partiküllerin yüzde 99’u filtrelenebiliyor.

Bu noktada hemen belirtelim: ECOVACS DEEBOT N8 de hem süpürme hem paspas yapabiliyor. Beraberinde tek kullanımlık yedek paspasları geliyor, yıkanabilir paspası da bulunuyor. Yani hem ıslak hem kuru şekilde kullanabiliyorsunuz. Toz haznesi kapasitesi 420 ml olurken, su deposu kapasitesi de 240 ml şeklinde. ECOVACS DEEBOT N8’in toz haznesine süpürgenin üst kapağı altından, su haznesine ise süpürgenin arkasından kolayca erişebiliyorsunuz.

ECOVACS DEEBOT N8’in gürültü seviyesi de fazla değil. Özellikle Sessiz modda çalıştırırsanız sesini neredeyse duymayacaksınız, çevrede yavaş yavaş temizliğini yaparken, sizi rahatsız etmeyecek kanısındayız. Ancak biraz daha güçlü çekim yapsın istiyorsanız, o zaman maksimumda çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Bu koşulda da yine de bir elektrikli süpürge sesiyle kıyaslanamayacak kadar sessiz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tabii ki bir sesi var ve bu da ölçüldüğünde 67 desibel seviyesinde çıkıyor.

Peki, bu süpürge tek şarj ile ne kadar çalışıyor? 110 dakikalık pil ömrü var ECOVACS DEEBOT N8’in. Bu da yaklaşık 2 saat demek. 2 saatlik bir temizlik süresi de eğer eviniz çok büyük değilse ve odalarda çok girinti çıkıntı yoksa bizce yeterli. Şarjı bittiğinde kendisi otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönüyor, şarj oluyor ve sonrasında da temizlemeye kaldığı yerden devam ediyor. Bu süreçte ona dokunmanıza gerek yok; daha önce uygulaması üzerinden planladığınız temizlik senaryosunu tamamlayana kadar bu döngüyü tekrarlayabiliyor.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde ECOVACS DEEBOT N8 de tıpkı kısa bir süre önce sizlerle incelemesini paylaştığımız ECOVACS DEEBOT T9 gibi oldukça başarılı bir robot süpürge oluyor. Hem süpürme hem paspas yapması, komple bir temizlik için önemli olurken, ECOVACS DEEBOT N8’in 2300Pa’lık çekim gücü de bu kategori için hayli yeterli.

ECOVACS DEEBOT N8’in fiyatı 7599 TL, ancak nette şöyle bir bakarsanız daha uygun fiyatlara da bulabiliyorsunuz. Bu anlamda eğer eviniz için süpürge hem paspas işini bir arada yapacak ve bu süreçte sizi yormayacak bir robot süpürge arıyorsanız rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ECOVACS DEEBOT N8
Ürün Markası ECOVACS
CHIP Online Notu
90
Emiş Gücü 2300Pa
Ses 67dB
Toz Haznesi Kapasitesi 420 ml
Su Deposu Kapasitesi 240 ml
Çalışma Süresi 115 dakika
Şarj Süresi 390 dakika
Pil Kapasitesi 3200 mAh
Boyutlar  9.3 x 35.3 cm
Ağırlık 3.6 kg.