ECOVACS DEEBOT T9 İnceleme

Bu bölümde ECOVACS DEEBOT T9’u tüm yanlarıyla yakından tanıyor, özelliklerinden sizlere bahsediyor ve bu tür bir robot süpürge almalı mı, temizlikte ne kadar yardımcı oluyor gibi merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Etkili temizlik
  • Uzun temizlik süresi
  • Sessiz çalışıyor
  • Uygulamasıyla çok fonksiyonel
  • Haritalama teknolojisi
  • Engelleri algılayabilme özelliği
  • Düşük profil
Editörün Seçimi

Evet, bugün ECOVACS DEEBOT T9’u tüm yanlarıyla yakından tanıyacağız, özelliklerinden sizlere bahsedeceğiz; bu tür bir robot süpürge almalı mı, temizlikte ne kadar yardımcı oluyor gibi merak edilen soruları da yanıtlayacağız.

Şimdi aslında ECOVACS DEEBOT T9 elimizdeki tek model değil; Elimde 2 farklı model var. Bunlardan biri ECOVACS DEEBOT T9 olurken diğer model de ECOVACS DEEBOT N8. DEEBOT N8’in incelemesini de yakında sizlerle paylaşacağız, onun da farklı özellikleri var. ECOVACS DEEBOT T9 daha güçlü bir model olduğu için ilk başta tabii ki bunu kullandım ve şimdi o halde bizde nasıl bir intiba bırakmış anlatmaya başlayalım.

ECOVACS DEEBOT T9 Nasıl Çalışıyor?

Şimdi öncelikle bu robot süpürgenin hem süpürge hem paspas işi yaptığıyla söze başlayalım. Aynı zamanda içinde oda spreyi de bulunuyor ve böylece süpürme işi sırasında çevrede gezinirken evin havasını da tazeliyor. Hem kuru hem ıslak kullanımda etkili çalışıyor ve kullanımı da oldukça kolay. Hepsinin nasıl olduğunu anlatacağız.

Süpürgeyi kutusundan çıkardığınızda ilk etapta tanımaya çalışıyorsunuz pek tabii; toz haznesi nerede, su deposu nerede, birkaç dakika içinde bunları çözmeniz mümkün. Robotun üzerindeki kapağı kaldırdığınızda burada toz haznesini hemen görüyorsunuz ki zaten çalıştırmak için de buradaki güç anahtarını açmanız gerekiyor. Az sonra detaylı anlatacağımız telefon uygulamasıyla eşleştirmek için de yine buradaki QR kodu kullanacaksınız.

ECOVACS DEEBOT T9’un toz haznesi kapasitesi 420 ml. Dolduğunda kolayca çekip çıkartabiliyor ve kapağını açıp tozu boşaltıyorsunuz. Buradaki fırça ile de toz haznesinin filtresini de temizleyebilirsiniz.

ECOVACS DEEBOT T9’un arkasındaki mandalı tutup çektiğinizde ise hava temizleme modülünü çıkartabiliyorsunuz. Buradaki boşluğa yine kutusundan çıkan koku kapsülünü takıyorsunuz ve böylece süpürge çalışırken çevreye güzel bir koku da yayıyor ki, bunu gerçekten abartmak için söylemiyoruz: Bu kapsül çok güzel kokuyor arkadaşlar. Kokunun adı Wild Bluebell; bu kapsül bitince ayrıca almanız gerekecek; bitmesin diye bizim gibi her temizlikte oda spreyini açmayacaksınız muhtemelen. Bu arada bergamot ve lavanta seçenekleri de var.

Süpürme işini bitirip de evin havasını mis gibi tazeledikten sonra sıra geldi şimdi paspasa. Paspaslama için, bu hava temizleme modülü yerine paspas modülünü takmanız gerekiyor. Kaset değiştirir gibi değiştireceğiniz paspas modülü altındaki yapışkan yüzeye de ürünün kutu içeriğinde bulunan 10 adet tek kullanımlık paspaslardan birini yapıştırıyorsunuz. Kenarındaki tıpadan da 180 ml’ye kadar su koyduktan sonra artık robot paspasa hazır.

ECOVACS DEEBOT T9 Performansı Nasıl?

Evet, ECOVACS DEEBOT T9 aslında genel olarak bu şekilde bir cihaz. Birazdan uygulamasından ve temizlik performansında da bahsedeceğiz, ancak eminiz aranızda bu cihazın emiş gücünün ne kadar olduğu, ne kadar ses çıkardığı ve şarjının ne kadar gittiği gibi soruları muhakkak merak edenler vardır. Şimdi biraz bunlardan da bahsedelim ve cihazın teknik özelliklerini de sizlerle paylaşalım.

ECOVACS DEEBOT T9’un emiş gücü 3000Pa seviyesinde. Buradaki Pa birimi, Pascal ölçü birimi, ancak temelde bilmeniz gereken; ne kadar çok Pa, o kadar çok emiş gücü pek tabii ki. Piyasada çok sayıda 1000 ve 2000Pa değerlerinde robot süpürge görebiliyorsunuz, bizim tavsiyemiz iyi bir temizlik için 2000’in üzerindekileri tercih etmeniz. Daha önce 1000Pa’lık bir robot süpürge de kullanmıştık; bunlar toz temizliği için uygun olabilir, ancak hiç normal süpürge açmak istemiyorsanız ve evde halılarınız da varsa o zaman bu gibi daha yüksek emiş gücü olanlara yönelmeniz doğru olacak.

Alt tarafında çift taraflı fırçası var, fırça boyları da epey uzun; böylece kenarlara ve köşelere dip bucak erişimde bulunabiliyor olması ayrıca hoşumuza gitti, ancak en sevdiğimiz yanı inatçı oluşu oldu doğrusu. Mesela bir yerde toz / kir bir şey gördüyse, ne yapıp edip onu oradan bir şekilde alıyor. Ha, bu şu demek değil: Çevredeki toplanmasını istemediğiniz şeyler varsa, mesela yerde bir çorabınız ya da çeşitli kablolar var diyelim; eğer uygulaması içinden süpürgeye “engellerden kaçın” emri verdiyseniz, hiç oralı olmuyor, çevresinden dolaşıp gidiyor. Ancak aksi durumlarda o tozu oradan muhakkak alacak.

Peki, bu süpürge ile temizlik konusunda içiniz ne kadar rahat olmalı? Bu tabii ki sizin tasarrufunuzda olan bir konu ancak ECOVACS DEEBOT T9’un yüzde 99’a varan yüksek verimli filtreleme teknolojisine sahip olduğunu aktarabiliriz. Cihazda 3 katmanlı filtre kullanılıyor ve bununla toz zerrelerinin yüzde 99’unu ve 2.5 mikrometre kadar küçük alerjenleri bile etkili şekilde filtreleyebildiği iddia ediliyor. Elbette bunu ölçümleyemedik, ancak kullandığımız süre içinde her temizlikte evin normal süpürge ile yaptığımız temizlik sonrası gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

ECOVACS DEEBOT T9’un pil ömrü de bir hayli uzun. 175 dakika kadar, yani hiç durmadan yaklaşık 3 saate kadar temizlik yapabiliyor. Bu da gerçekten çok uzun bir süre; eviniz genişse de bu süre fazlasıyla yeterli olacaktır.

Ses seviyesi de fazla değil; ölçüldüğünde 67 desibel kadar çıkıyor. Bizim ev temizliği için normalde kullandığımız şarjlı süpürgeden çok daha sessiz. Ancak daha sessiz çalışmasını sağlamanız da mümkün. Cihazın performans ve ses ayarlarını uygulamadan ayarlayabiliyorsunuz. Şimdi süpürgenin uygulamasına da bakalım ki zaten bu cihazdan en etkili verimi uygulamasını kullanarak sağlayacaksınız.

ECOVACS DEEBOT T9 Akıllı Uygulama Yetenekleri

ECOVACS DEEBOT T9’u telefonunuza ECOVACS Home uygulaması yoluyla bağlayabiliyorsunuz. Hem iOS ve hem Android uygulama marketinden indirebileceğiniz bu uygulama sonrası, az önce de söylediğimiz gibi süpürgenin üzerindeki QR kodu okutarak eşleştirme işlemini birkaç adımda kolayca yapabiliyorsunuz. Sonrasında ise ECOVACS DEEBOT T9’un tüm yetenekleri parmaklarınızın ucuna geliyor.

Akıllı robot süpürgelerin en önemli kısmı evin haritasını çıkartması, işi bittiğinde otomatik olarak şarj istasyonuna dönmesi olarak biliniyor. ECOVACS DEEBOT T9’da bu daha gelişmiş bir şekilde ele alınmış -ki az önce de bahsettiğimiz karşılaştığı engelleri algılayabilme yeteneği de bunlardan biri.

Süpürgede TrueMapping 2.0 harita teknolojisi kullanılıyor. Böylece ortamın aydınlık veya karanlık olması fark etmeksizin, üzerindeki sensörler vasıtasıyla çevrede gezinerek evinizin haritasını oluşturabiliyor; uygulaması içinde de size bunları göstererek odaları isimlendirme olanağı tanıyor.

Uygulama içinden süpürge ile ilgili çok sayıda ayarı kontrol edebiliyor, çeşitli fonksiyonlara erişebiliyorsunuz. Temizleme tercihinizi bir kez ya da 2 kat şeklinde seçebiliyor, vakum gücünü sessiz, standart ve maksimum şeklinde 3 profilde belirleyebiliyor, paspas yapmasını istediğinizde su akış seviyesini düşük, orta ve yüksek şeklinde ayarlayabiliyor ve paspaslama modunu hızlı fırçalama ve derin fırçalama şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra hava temizleme opsiyonunu açıp kapatabiliyor, akıllı temizlik kısmından da TrueDetect 3D Engel Önleme, Sürekli Temizlik, Otomatik Derin Emme ve Otomatik Boşaltma gibi tercihleri açıp kapatabiliyorsunuz. Yani her şey uygulama ile elinizin altında. Ancak eğer hiçbir şey yapmak istemiyorsanız da otomatik moda alıp direkt eve salın, o temizliği kendi hallediyor zaten.

Sonuç

Evet, genel olarak ECOVACS DEEBOT T9 bu şekilde. Dediğimiz gibi biz kullandığımız süre içinde fazlasıyla memnun kaldık ki, şu ana kadar incelediğimiz en kapsamlı robot süpürge olduğunu da belirtelim. Temizlikte gayet yardımcı, fazlasıyla pratik bir çözüm; geniş özellikleriyle de meraklısı için fazlasıyla fonksiyonel bir ürün olmuş kanısındayız. Ve başta da sorduğumuz soruya yanıt verelim: Bir robot süpürge her eve lazım gerçekten; özellikle bekarsanız ve yalnız yaşıyorsanız size büyük yardımcı olacak; ECOVACS DEEBOT T9 ile de temizlik konusunda gözünüz arkada kalmıyor. Buna ek olarak eğer evinizde evcil hayvanınız varsa gerçekten bu süpürge ile rahat bir nefes alacaksınız diyebiliriz. Fiyatı ise 10 bin 499 TL şeklinde. Eğer bu sizin için pahalı bir seçenek ise, o zaman müteakip bölümde değerlendirmesini yapacağımız ECOVACS DEEBOT N8 modelini de inceleyebilirsiniz. Onun videosu da kısa bir süre içinde gelecek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ECOVACS DEEBOT T9
Ürün Markası ECOVACS
CHIP Online Notu
93
Emiş Gücü 3000Pa
Ses 67dB
Toz Haznesi Kapasitesi 420 ml
Su Deposu Kapasitesi 180 ml
Çalışma Süresi 175 dakika
Şarj Süresi 390 dakika
Pil Kapasitesi 5200 mAh
Boyutlar  9.3 x 35.3 cm