Renkli baskıda son nokta

Epson yine yapacağını yaptı ve fotoğraf baskısında çığır açacak yeni bir ürünü piyasaya sürdü. Fotoğraf laboratuarına mükemmel bir alternatif olacak olan ve oldukça kaliteli baskılar sunan ürünün adı, EPSON Stylus Photo R800.

EPSON Stylus Photo R800 İnceleme
CHIP Online Notu 65

8 kartuşlu yazıcı:Epson yine yapacağını yaptı ve fotoğraf baskısında çığır açacak yeni bir ürünü piyasaya sürdü. Fotoğraf laboratuarına mükemmel bir alternatif olacak olan ve oldukça kaliteli baskılar sunan ürünün adı, EPSON Stylus Photo R800. Yani masaüstü kullanımı için tasarlanan renkli bir mürekkep püskürtmeli yazıcı. Peki bu ürünü bu kadar farklı kılan nedir? Dilerseniz lafı fazla uzatmadan fotoğrafçılık dünyasını değiştireceğini düşündüğümüz bu ürün hakkında detaylı bilgilere hemen başlayalım.R800’ü üstün kılan özelliklerEpson Stylus Photo R800’ün en önemli özelliği toplam sekiz adet kartuşa sahip olması. Evet, yanlış okumadınız. R800’de Cyan, Magenta, sarı, mat siyah ve normal siyah renklerin yanı sıra gökyüzü, deniz, gün batımı ve sonbahar yaprakları gibi doğal renklere derinlik katan kırmızı ve mavi mürekkepler bulunuyor. Bu oldukça şaşırtıcı, çünkü altı kartuşlu fotoğraf yazıcılarında genellikle beşinci ve altıncı renk kartuşları açık renklerden, yani açık sarı ve açık magentadan oluşur. R800’de durum farklı, çünkü yukarda da söylediğimiz gibi ek olarak kırmızı ve mavi kullanılmış. Bunun sebebi, bu mürekkepler sayesinde çok daha kaliteli baskıların alınabilmesi olarak gösteriliyor. Örneğin gün batımı ve mavi gökyüzü gibi sahneler çok daha gerçekçi bir şekilde basılabiliyor. Mat siyah kartuşun özelliği ise mat resimleri çekildiği gibi basılması. Tabii Epson Stylus Photo R800’ün kalitesi sadece bu kartuşlarla sınırlı değil. Kullanılan 8 kartuşun yanı sıra mürekkebin dye yerine pigmentli olması büyük bir avantaj. Bu sayede mürekkep kağıdın içine emilmeyerek yüzeyde kalabiliyor. Bu da baskıya oldukça doygun bir renk derinliği kazandırıyor. Ayrıca baskı ömrü de ciddi bir şekilde artıyor. Buna ek olarak baskı gün ışığı na ve suya dayanıklılık kazanıyor. Yani R800 ile özellikle normal kağıtta oldukça kaliteli ve suya dayanıklı baskılar almak mümkün.5.760 dpi'ye varan yüksek çözünürlüklerde baskı yapabilen R800’ün 1,5 pikolitrelik dünyanın en küçük mürekkep damlası da dahil olmak üzere çeşitli nokta boyları kullanılarak en ince ayrıntılarda bile kaliteli ve hızlı baskılar yapabilmesini unutmamak gerekiyor. Baskı hızı siyah beyazda dakikada 17 sayfa, renklide ise dakikada 8 sayfa ve bunlar son derece başarılı değerler.Gloss optimizer ile net baskılarBu tarz ürünlerin genel bir zaafı, fotoğraf kağıtlarındaki baskılarda parlaklığı yok etmeleri ve nadir de olsa mürekkebin akmasına yol açmaları. Ama Epson’da bu dert olmaktan çıkmış görünüyor. Çünkü Epson bu sorun için sekizinci kartuş olan Gloss Optimizer’i devreye sokuyor. Bu kartuşun özelliği, baskıdan sonra cilalamaya benzer bir işlem yaparak baskıya parlaklık kazandırması. Bu özellikle parlak foto kağıtları için büyük bir avantaj. Böylece fotoğraf kağıdına yapılan baskılar parlaklığını yitirmiyor ve mürekkebin kaygan olan parlak fotoğraf kağıdından akmasının önüne geçiliyor.

Özetle

USB 2.0 ve Firewire arayüzü ile bağlantı kuran Epson zengin yazılım desteği ile ilgi çekiyor. Birçok kağıt formatına baskı yapabilen R800 sürekli kağıtlara da çıkış verebiliyor. Buna ek olarak CD ve DVD sırtlarına da baskı yapabilmesi büyük bir avantaj. Kısacası, EPSON Stylus Photo R800’ün kendi vizyonunuzu benzersiz kılan, tüm yaratıcılık kontrolünü kendiniz elinizde tutmanıza olanak sağlayan ve aynı zamanda arşivleme kalitesinde mat ya da parlak baskılar sunan başarılı bir çözümü olduğunu söylemeliyiz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli EPSON Stylus Photo R800
Ürün Markası Epson
CHIP Online Notu
65
Okuyucu Yorumları