FSP HYPER K 700W İnceleme

PC toplama telaşındakilere iyi gelecek bir güç kaynağı olan FSP HYPER K 700W'ı inceledik.

CHIP Online Notu 87
  • Performans
  • Sessiz çalışıyor
  • Güç konnektör sayısı
  • 5 yıl garanti

Masaüstü bilgisayar toplama aşamasında kasa ile beraber zincirin son halkasını oluşturan güç kaynağı, aslında yerine göre sistemin en önemli bileşeni. Zira sisteminize hayat veren ve onu güvende tutan yegane donanım öğesi, bir kasanın en ücra köşesine kapanan bu güç kaynağı oluyor.

Masaüstü bilgisayar toplayan ve donanım meraklıları zaten bileceklerdir ki, bu cihazı tercih ederken güvenliği konusunda kendini kanıtlamış bir markadan seçimde bulunmak mantıklı olacak. Bugün yakından bakacağımız güç kaynağı da ünlü FSP'nin bir ürünü.

Güvenlik onaylarıyla bilinen FSP, donanım meraklıları için çok sayıda ürün seçeneğine sahip. Güç kaynakları bir yana, içinde "güç" bulunduran çok sayıda ürün gamını üreten FSP, bugün ise HYPER K 700W güç kaynağıyla konuğumuz.

HYPER K 700W, adından da anlaşılabileceği gibi 700W güç üreten bir güç kaynağı oluyor. ATX kasalarla uyumlu olan güç kaynağını, biz uzay sistemimizde çalıştırıyoruz. Bizim elimizde Asus ROG Strix Z370-F Gaming anakarta bağlı olarak yer alıyor.

Tek raylı tasarıma sahip olan cihaz, tipik olarak üzerinde 120mm fan bulunduruyor. Oldukça sessiz çalışan bu fan, teknik olarak belirtmek gerekirse 19 desibelin altında ses yayıyor. Bunu biraz daha açacak olursak, güç kaynağı yüzde 20 yük altında 18 desibelin altında çalışıyor. Binen yük yüzde 50'ye geldiğinde yine 19 desibelin altında kalmayı başarıyor. Tam yük altında ise 25 desibelin altında kalıyor.

HYPER K 700W, Intel'in son seri işlemcileri ile de uyumlu. Zaten bizim de sistemimizde Intel Core i5 8600K işlemci yer alıyor. Oyuncuların yanı sıra bilgisayarında sanal gerçeklik başlıklarını kullanarak sanal oyun dünyasına girmeyi düşünenler tarafından da sistemlerinde tercih edilebilir. Çoklu güvenlik onayına sahip olan HYPER K 700W, 80+ sertifikasının sahibi. Yani bu güç kaynağı, size yüzde 80'in üzerinde verimlilik sağlayabiliyor.

Anakarta giden güç konnektörlerini file içinde toplayan cihaz, böylece kasa içinde güç kaynağından doğan kablo karmaşasını minimuma indiriyor. Öte yandan diğer cihazlar için gerekli olan konnektör sayısının da gayet tatmin edici olduğunu söyleyelim.

Özetle

Eğer şu sıralar oyun için veya yüksek performanslı çalışacak bir sistem topluyorsanız ya da güç kaynağınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız, FSP'nin HYPER K 700W güç kaynağı iyi bir seçim olacaktır kanaatindeyiz. Cihazın fiyatı ise 354 TL dolaylarında. Bu kategoride fiyatlar zaten bu şekilde, o anlamda bu güç kaynağının fiyat/performans dengesi de bizce iyi.

Kimler Almalı

Oyuncular ve yüksek performanslı bir sistem toplayacak olanlar FSP HYPER K 700W güç kaynağını tercih edebilirler.

Alternatifleri

FSP HYPER K 700W güç kaynağına alternatif olarak daha fazla güç sağlayan bir cihaz arıyorsanız o halde Aerocool KCAS 1000W modeline de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli FSP HYPER K 700W
Ürün Markası FSP
CHIP Online Notu
87
Model HP700S
Güç Değeri 700W
Form Faktor ATX 12V V2.4 & EPS 12V V2.92
Giriş Gerilimi 200-240Vac
Giriş Akımı 5A
Giriş Frekansı 50-60Hz
PFC Active PFC (>0.9 typical)
Verimlilik 85% @ Typical Load
Fan Tipi 120mm Sleeved Fan
Gürültü Oranı < 19dBA
Boyutlar 150 x 140 x 86 mm
Ağırlık 1752 gram
Okuyucu Yorumları