GALAX GeForce GTX 1070 HOF İncelemesi

GeForce 10 ailesinin bir diğer üyesi GTX 1070, GALAX Hall of Fame Limited Edition olarak elimizde.

CHIP Online Notu 90
  • Özel tasarım
  • 3 fan + RPM tuşu
  • Arka plaka
  • Brace Support
  • Genel değerlerle sessiz
  • Performans
  • Büyük yapı
  • 1 HDMI portu

Bir süredir test merkezimize arka arkaya GeForce 10 ailesinin üyeleri geliyor. Bunlar arasında GTX 1080'e Asus ROG STRIX O8G Gaming'le, GTX 1050Ti'a da GALAX GeForce GTX EXOC ile baktık. Elbette daha önce NVIDIA'nın Founders Edition kartını da incelemiştik. Şimdi son olaraksa, GTX 1070 bizlerle. Ancak bu kez elimizde özellikle tasarımıyla ve ek özellikleriyle gerçekten ilgi çekici bir model var. Beyaz renkli gövdesiyle özellikle estetik tasarıma önem gösteren kullanıcılar, bu anlamda GALAX GeForce GTX 1070 HOF'mi bir hayli beğenecekler kanaatindeyiz.

Geçtiğimiz sene Computex'te ortaya çıkan GALAX GeForce GTX 1070 HOF, NVIDIA GTX 1070 genlerini taşıyor, ancak muadillerinde de olduğu gibi fabrika çıkışında hız aşırtmaya uğramış olarak geliyor. Limited Edition olarak üretilen, yani kısıtlı sayıda stoklarda bulunan kart, fiyatıyla ise muadillerinden büyük fark yaratmıyor. Şu an piyasada bu kartı 1982 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kaslı tasarım

Kaslı tasarım

Hall of Fame ailesinde ürünleri tasarımlarıyla güçlendiren GALAX, elimizdeki modelde de bunu ortaya açıkça koymuş. Tamamı beyaz renkli gövdesiyle açıkçası harika görünen kart, 3 fanlı tasarımı gözetiyor. Her 3 fanlı modelde olduğu üzere elimizdeki kart da kuşkusuz oldukça geniş bir gövdeye sahip; ancak şirket bu kez sanki biraz fazla ileri gitmiş ve boyutları oldukça zorlamış.

Kartın uzunluğu 330 mm, yüksekliği 152 mm ve kalınlığı ise tam 55 mm. Bu boyutlarıyla her kasaya göre olmayan kart, açıkçası bizim de test sistemimiz olan Omen X kasasına oturmadı. Bu nedenle onu, bir diğer test sistemimiz olan uzay montajda kullandık. Bu anlamda, bu kartı istiyorsanız kasanızın içi bir hayli geniş olmalı.

Eğer kasanız içini gösteren yapıya sahipse, GeForce GTX 1070 HOF'i ayrıca sevecekseniz. Zira beyaz gövdesiyle halihazırda şık duran kart, sistem çalıştığında buna bir de üst taraftaki beyaz LED'li Hall of Fame yazısıyla eşlik ediyor ve ortaya güzel bir görüntü çıkıyor.

Kartın arka yüzeyi metal plaka ile kapatılmış. Böylece hem serinlik hem sağlamlık açısından desteklenen kart, fan çevresinde de metal parçalara yer veriyor. Metal plaka ve geniş yapı neticesinde kartın ağırlığı da artıyor elbette; karşımızda, 1.26 kilogram ağırlığında bir kart duruyor.

Şirket, bu ağırlığın yük olduğunun farkında olsa gerek, benzer ekran kartlarında da gördüğümüz Brace Support olarak da bilinen FlexHold adını verdiği bir destek çubuğunu kutu içeriğinde sunuyor. Bunu yine kutu içinde bulunan bir kelepçe yardımıyla karta takıyor, ardından da çubuğu yavaş yavaş açarak kasa içine sabitliyorsunuz. Böylece özellikle dik konumda kullanılan kasalarda, kart devresinin, yatay konumda kullanılan kasalarda da anakartın zamanla esnemesi ve zarar görmesi engelleniyor. O nedenle bu desteği mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz.

Altyapı, ısı ve güç tüketimi

Altyapı, ısı ve güç tüketimi

Elimizdeki kart, kuşkusuz GTX 1070 genlerine dayanıyor, ancak söylediğimiz gibi fabrika çıkışında hız aşırtmaya uğrayarak daha performanslı çalışıyor. Referans tasarım, standart saat hızı ile 1506 MHz frekansında çalışırken, elimizdeki kart 1657 MHz sunuyor. Bunun arttırılmış saat hızı noktasındaki karşılığı ise referans tasarımda 1683 MHz iken, yine bu kartta 1860 MHz oluyor.

Kartın bellek değeri 8 GB. Yine bellek saat hızıyla 8 Gbps sunan kart, bellek arayüzü genişliği olaraksa 256-bit değerini taşıyor. Kart için tavsiye edilen güç kaynağı 500 watt, kartın TDP değeri ise 150 watt olarak karşımıza çıkıyor.

GeForce GTX 1070 HOF, pin girişleri noktasında da referans tasarıma göre farklılık göstertiyor. Referans tasarımda 1 adet 8 pinlik slot yer alırken, GeForce GTX 1070 HOF'de bu slottan iki adet bulunuyor.

Peki, kart ne kadar enerji tüketiyor. Hemen aldığımız sonuçları da bu noktada size iletelim:

GeForce GTX 1070 HOF'den kart boştayken aldığımız değer 152 watt olurken, tepe noktada 470 watt'ı gördüğümüzü söyleyelim. Bu anlamda kart, Titan X'in referans tasarımıyla eşdeğer diyebiliriz. R9 Fury X ise ondan bir miktar daha yüksek güç çekerken, GeForce GTX 970 referans tasarıma kıyasla da elimizdeki kart daha yüksek enerji tüketiyor elbette.

Kartın bağlantılarına baktığımızda, burada 3 adet DisiplayPort 1.4 çıkışının, 1 adet de HDMI 2.0 portunun olduğunu görüyoruz. Ayrıca yine 1 adet DVI slotu da burada mevcut. Burada ekstra DisplayPort'lardan birinin HDMI ile değiştirildiğini görmek güzel olabilirdi doğrusu.

Yine bağlantıların arasında dikkat çeken bir detay, buradaki tuş oluyor. Bu tuş ile fan hızını arttırabiliyorsunuz. Böylece 3 fanın dönüş hızını parmak ucunuza getiren kart, sıcaklık değerlerinde de ortalama bir sonuç üretiyor.

Kartı boşta çalıştırdığımızda 26 derecelik sıcaklık üretirken, maksimum performansta 79 dereceyi bulabiliyor. Bunu da yine kısaca kıyaslayacak olursak, kart R9 Fury X'den özellikle tepe noktasında daha sıcak çalışıyor diyebiliriz. Yine Asus ROG STRIX GTX1080'in 68 derecelik ısısının üstünde kalan kart, Titan X referans tasarımdan ise 5 – 6 derece daha serin çalışıyor. Bu arada bunlar fan hızları stabilken ölçümlediğimiz değerler. Eğer kartın arkasındaki tuşa basıp, fan RPM'ini arttırırsanız elbette daha serin çalıştırabiliyorsunuz. Ancak bu defa da fan sesi doğal olarak yükseliyor. Bu noktada dengeyi siz bulacaksınız artık.

Performans

Performans

GeForce GTX 1070 HOF'in az önce bahsettiğimiz sıcaklık ve güç tüketim değerlerini ve elbette yaptığımız benchmark ile aldığımız oyun performansı sonuçlarını, incelemenin başında bahsettiğimiz uzay montaj sistemimizde aldık. Peki, sistemimizin detaylarında neler var; şimdi onu kısaca bir tanıyalım.

CHIP Online Test Sistemi

İşlemci: Intel Core i7-5960X 3.00 GHz
İşlemci Fanı: SilverStone Tundra TD03-E
Anakart: Asus X99-A
Bellek: Kingston HyperX Fury DDR4 2666MHz (8GBx2)
Depolama: Samsung 840 Pro 256 GB
Depolama: WD Blue 1 TB
Ekran Kartı: GALAX GeForce GTX 1070 HOF Limited Edition
Monitör: Philips BDM3275UP 4K
Güç Kaynağı: Antec TruePower Classic TP-750C
Windows Sürümü: Windows 10 (64-bit)


Uzay montaj sistemimizde, Asus X99-A üzerinde SilverStone Tundra su soğutmalı Intel Core i7-5960X işlemcimiz bulunuyor. Toplamda 16 GB kapasiteli ve 2666 MHz frekansında çalışan Kingston HyperX Fury DDR4 RAM ile Samsung 840 Pro 256 GB SSD de sistemimizin ana bileşenlerini oluşturuyor. 750W'lık Antec TruePower Classic güç kaynağımız ve Philips BDM3275UP 4K monitörünü kullanıyoruz.

Test sistemimizi tanıdığımıza göre şimdi önce sentetik benchmark sonuçlarına ardından da oyun performanslarına geçelim.

Benchmark ve gerçek zamanlı oyun performansları için hemen yukarıdaki inceleme videomuzu izleyebilirsiniz.

Özetle

GeForce GTX 1070 Hall of Fame Limited Edition, genel hatlarıyla oldukça güzel bir kart olmuş. Referans tasarıma kıyasla doğal olarak daha iyi sonuçlar üretmesinin yanında, aldığı sonuçlarla GTX 1080 karşısında da dengeli olduğunu gösteriyor. Elbette overclock yöntemi ile daha yüksek performans sonuçlarına erişmek mümkün. Kart bunun için ucu açık bırakıyor.

Özellikle tasarımı, kaslı yapısıyla beğendiğimiz kart, elbette her kasa için uygun yapıda değil; onu da söylemek lazım. Ağır yapısına karşın beraberinde getirdiği Brace Support ile kendini hafifletebilen kart, beyaz renkli tasarımı ve LED ışıklandırmasıyla da görsel zenginlik yaratıyor.

GeForce GTX 1070 Hall of Fame Limited Edition'ı şu an piyasada 1982 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu anlamda fiyat olarak muadillerine göre iyi bir mesafede duran kart, böylece satın alım noktasında onu tercih edecekleri ekstradan zorlamıyor.

Kimler Almalı

GTX 1070'in özel bir sürümüne sahip olmak isteyen kullanıcılar GeForce GTX 1070 Hall of Fame Limited Edition'ı tercih edebilirler. GeForce GTX 1070 Hall of Fame Limited Edition ile Full HD üstü, 2K ve 4K çözünürlüklerde oyun oynayabilirsiniz.

Alternatifleri

GeForce GTX 1070 Hall of Fame Limited Edition'a alternatif olarak MSI Nvidia GeForce GTX 1070 Armor'u da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli GALAX GeForce GTX 1070 HOF
Ürün Markası GALAX
CHIP Online Notu
90
GPU Mimarisi Pascal
CUDA Çekirdeği 1920
Form Faktör Dual Slot
Standart Saat Hızı 1657 MHz
Artırılmış Saat Hızı 1860 MHz
Bellek 8 GB GDDR5
Bellek Saat Hızı 8Gbps
Bellek Arayüzü Genişliği 256-bit
Bellek Bant Genişliği 256 GB/s
Bağlantılar 3 x DisplayPort, 1 x HDMI, 1 x DVI
Güç Bağlantısı 2 x 8-pin
Tavsiye Edilen Güç Kaynağı 500 Watts
Thermal Design Power (TDP) 150 Watts
Uyumluluk DirectX 12, Vulcan, OpenGL 4.5, NVIDIA SLI, G-Sync, Ansel, GameStream
Boyutlar 330 x 152 x 55 mm
Ağırlık 1.26 kg
Okuyucu Yorumları