Honor 7X İnceleme

Merakla beklenen Honor 7X performansıyla nasıl, fiyatına uygun bir model mi? İnceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Canlı 18:9 ekran
  • Metalik tasarım
  • Ortalama fiyat
  • Parmak izi sensörünün yeri
  • Silikon kılıf var
  • Portre modu
  • Pil ömrü
  • Hızlı şarj yok, uzun şarj süresi
  • Hoparlör
  • Düşük ışıkta kamera performansı
  • Kulaklık yok

Huawei Grubu'nun akıllı telefondaki dijital markası Honor, kurulduğu 2013 yılından bu yana rekabetçi ürünlerini 74 ülkedeki 80 milyon hayranına ulaştırdı. Kısa süre önce, küresel büyümesinin bir parçası olarak Türkiye pazarına giriş yaptığını duyurmuştu. Hemen ardından da yeni telefonlarını ülkemizde satışa sundu. Bunlardan biri Honor 9 Lite olurken, bir diğeri ise elimizdeki Honor 7X oldu.

Honor 7X, tanıtıldığında tavsiye edilen fiyatı 1899 TL olarak belirtilmiş, ancak ilk etapta 1699 TL fiyatıyla satışa sunulmuştu. Şu an halen bu fiyata satılıyor. Bu fiyat etiketiyle ortalama bir fiyat bandında. Ancak 1899 TL'ye çıkarsa, bu dediğimizi geri alabiliriz.

Honor 7X tasarımı nasıl?

Honor 7X tasarımı nasıl?

Honor 7X de son dönemin trend telefonlarından biri oluyor. Ekranıyla 18:9 görüntü oranını sunan telefon, metalik tasarımı benimsiyor. Telefonun arka yüzü sade olmasına rağmen çekici görünüyor. Her ne kadar mat yüzey kullanılmış olsa da, parmak izlerini fazlasıyla tuttuğunu da söyleyelim. Su koruması yok, o nedenle onu yıkamayı aklınızdan geçirmeyin.

Telefonun kalınlığı 7.6 mm. Alt kenarda kulaklık girişi yer alıyor. Telefonun şarj yuvası microUSB formatında. Onun hemen yanında da hoparlör bulunuyor.

Honor 7X vs Huawei P smart Karşılaştırması

Honor 7X, çift SIM kartlı bir model. Sol kenarda yer alan çekmece yoluyla ister çift SIM kartınızı kullanıyor, isterseniz ikinci bir SIM kart yerine microSD kart yoluyla hafızayı genişletebiliyorsunuz. Bu arada telefonun hafızasını 256 GB'a kadar arttırabileceğinizi de söyleyelim.

Telefonda parmak izi sensörü yine arka yüzeyde yer alıyor. Sensörü, erişim açısından kullanışlı bulduk.

Honor 7X ekranı ne kadar büyük?

Honor 7X ekranı ne kadar büyük?

Honor 7X, 5.93 inçlik bir ekranın sahibi. Dönemin trend telefonları gibi geniş bir görüntü alanı sunan telefon, ekranıyla 18:9 görüntü formatında. Ekranda bir çentik yok. Alttan ve üstten ince çerçeveleri bulunuyor.

Ekranın yüksek çözünürlükte canlı ve parlak göründüğünü söyleyebiliriz. Telefonda 1080x2160 piksel çözünürlük kullanımış. Piksel yoğunluğu da 407 ppi seviyesinde. Ekranın özellikle oyun ve filmlerde keyifli bir deneyim sunduğunu da söylemek lazım.

Honor 7X performansı nasıl?

Honor 7X performansı nasıl?

Honor 7X'te çoğu oyun ve uygulamayı sorunsuzca çalıştırmak için yeterli olacak olan Kirin 659 yonga seti yer alıyor. Ayrıca 4 GB RAM sahibi olan telefon, elbette performans açısından amiral seviyesi akıllı telefonlardan biri değil. Tercihinizi yaparken, buna dikkat etmenizde fayda var.

Telefonda GeekBench 4 testi yaptığımızda, aldığımız sonuç 3579 puan oldu. Bununla, telefonu teknik açıdan benzerlik gösterdiği Moto G5S Plus ile karşılaştırdığımızda, 4316 puana karşı oldukça geride durduğunu görüyoruz. Elbette 7X'in farklı artıları da var, ancak saf performans açıdan değerlendirdiğimizde, bu sonuç bilmeniz gereken bir sonuç oluyor.

Honor 7X vs Motorola Moto G5S Plus Karşılaştırması

Honor 7X'in depolama alanı 64 GB kapasitesinde. 12 GB'lık bir alan Android 7.0 işletim sistemi, EMUI 5.1 arayüzü ve diğer yüklü gelen yazılımlara ayrılmış. Telefonu ilk açtığınızda kullanılabilir durumda 48 GB'ınızın olduğunu görüyorsunuz. Bu da oyun ve medya uygulamaları için iyi bir alan. Yine dediğimiz gibi 256 GB'lık microSD kart seçeneğiniz de var.

Honor 7X pil ömrü ve kamerası nasıl?

Honor 7X pil ömrü ve kamerası nasıl?

Pil ömrü, bir akıllı telefon satın alırken önemli kriterlerden biri elbette. Bu noktada diyebiliriz ki, Honor 7X, çok sayıda rakip akıllı telefonla uyumlu bir performans sergiliyor ve bu iyi haber. Telefonda 3340 mAh kapasitesinde bir batarya kullanılmış. Bu batarya sizi tüm gün taşıyor; yani telefonun pil ömrü tam günü çıkartıyor. Ancak elbette yoğun kullanırsanız, gün içinde şarj etmeniz gerekecek.

Her zaman uyguladığımız 90 dakikalık Full HD video testimizi Honor 7X'te gerçekleştirdiğimizde, telefonun 90 dakika sonunda yüzde 12'lik bir kayıp yaşadığını gördük. Bu sonuç Nokia 6'da da yüzde 12, Moto G5S Plus'ta ise yüzde 16 seviyesindeydi. Ancak her iki telefonda da hızlı şarj olduğunu söyleyelim, Honor 7X'te hızlı şarj özelliği bulunmuyor. Bu açıkçası biraz şaşırtıcı geldi. Telefonun tam kapasite şarj olması 4 saat 2 dakikayı buluyor ki, bu açıkçası uzun bir süre.

Honor 7X vs Xiaomi Mi 6 Karşılaştırması

Kameralara gelecek olursak, Honor 7X'in arka tarafında biri 16 MP biri 2 MP olarak sunulan çift kamera yer alıyor. Kamera konusunda büyük işi elbette 16 MP ana sensör hallediyor; 2 MP olan ise derinlik algılama işi ile uğraşıyor.

Honor 7X, özellikle iyi aydınlatılmış, gün içi fotoğraflarda gayet iyi iş çıkartıyor. Özellikle portre modu ile alan derinlikli fotoğraflarda gayet keyif alabilirsiniz. Ancak ışık koşulları düştüğünde ve gece çekim performansında zayıf kaldığını söyleyebiliriz.

Arka kameraya ilişkin son olarak 30 karede Full HD video kaydı imkanı tanındığını, optik görüntü sabitleyicinin bulunmadığnı, faz algılamalı otofokus yer aldığını söyleyebiliriz.

Telefonun ön kamerası ise 8 MP formatında. Sosyal medya paylaşımları için yeterli bulduğumuz ön kamerada da yine portre modunu kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Honor 7X, orta segment akıllı telefonlar arasında premium izler taşıyan bir model oluyor. Çift kamerası, parmak izi sensörü, 18:9 geniş görüntü sunan canlı ekranı gibi özellikleriyle uygun seçeneklerden biri haline geliyor. Fiyatı da başta söylediğimiz gibi 1699 TL. Bu fiyatın üzerine çıkarsa açıkçası işi zorlaşır; kaldı ki, yakın fiyatlarda da çekici seçenekler yer alıyor. Bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Kimler Almalı

Çift kamera, 18:9 görüntü sunan ekran, parmak izi sensörü, metalik tasarımı bir arada görmek isteyen ve orta segmente uygun bir akıllı telefon arayanlar Honor 7X'i değerlendirebilir.

Alternatifleri

Honor 7X'e alternatif olarak Xiaomi Mi6, Lenovo Moto Z, Nokia 6 ve Moto G5S Plus'a da yakından bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor 7X
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 7.0
İşlemciHiSilicon Kirin 659
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.93 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP2
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi647:00 saat
Konuşma Süresi021:00 saat
Boyutlar75 x 156 x 7.6 mm
Ağırlık165 gr.
Okuyucu Yorumları