Honor Pad 8 İnceleme

Honor’un bugüne kadarki en büyük tableti olan Honor Pad 8, 12 inç ekranı, 8 yönlü hoparlörleri ve uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor. Ancak bu fiyata satın alınır mı? İşte Honor Pad 8 incelemesi.

CHIP Online Notu 82
  • 12 inç yüksek çözünürlüklü büyük ekran
  • Uzun pil ömrü
  • 12 inç tabletler arasında uygun fiyatlı
  • Kullanım çeşitliliği
  • Hoparlör sistemi
  • Sınıfına göre hızlı şarj
  • Güncel işletim sistemi
  • Hafızayı artıramıyorsunuz
  • İşlemci seçimi daha iyi olabilirdi

Evet, Honor Pad 8, Honor’un bugüne kadarki en büyük tableti. 12 inçlik devasa bir ekrana ve gelecek vadeden 8 sürücülü bir hoparlör sistemi ile birlikte geliyor. Oldukça hafif olması ve gayet yakışıklı görünmesi de cabası. Bu tablet, teknik özellikler sayfasında Snapdragon 680 yonga seti ve 7250mAh pili dikkat çekiyor. Tablet, üzerinde şirket içi MagicUI katmanı ile Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor ve daha da önemlisi, Huawei benzerlerinin aksine tamamen işlevsel bir Google uygulama paketine sahip.

Tasarımı Nasıl?

Honor, Pad 8'in tasarımı ve yapısıyla gurur duyuyor ve bunda gayet haklı olduğunu söyleyebiliriz. Hafif alüminyum yekpare gövde oldukça kaliteli bir his veriyor ve bu fiyat segmentindeki hemen hemen tüm rakiplerinden bu haliyle bir adım önde duruyor. Pürüzsüz bir dokunuş için buzlu yüzeyin tercih edildiği tabletin ağırlığı sadece 520 gram. Böylece 12 inç boyutlu bir tablete göre fazlasıyla hafif bulduğumuzu söyleyebiliriz. Kalınlığı da sadece 6.9 mm seviyesinde. Böylece elde rahat duruyor.

Pad 8'deki fiziksel kontroller, her ikisi de üst kenarın sol ucunda bulunan bir ses düğmesi ve bir güç düğmesinden oluşuyor. Her iki tarafta 2’şer tane olmak üzere 4 büyük hoparlör ızgarası olduğunu görüyoruz. Bu ızgaraların altında toplamda 8 hoparlör var ve böylece bir tablette elde edebileceğiniz en iyi ses deneyimlerinden birini elde edebilmenizi sağlıyor. Müzikal performansını bir hayli beğendik. Buna az sonra geleceğiz zaten.

Ekran Özellikleri

Honor Pad 8’in en sevdiğimiz yönü özellikle geniş ekranı ve iyi ses sağlayan hoparlörleri oldu. Elbette bataryası ve işlem gücüyle de multimedya kullanımları konusunda en iyi yansımayı sağlayan bu 2’liyi kullanabilme imkanı tanıması da oldukça elzem. Performansa da geleceğiz, ancak önce ekrana yakından bakalım.

Tabletin ekranı gerçekten büyük ve yüzde 87’lik ekran-gövde oranıyla geniş görüntü sağlıyor. Tabletin IPS temelli paneli, 1.07 milyar renk üretebiliyor ve böylece film ve video izlemek için gayet uygun bir zemin sağlıyor.

Bu arada Honor, bu tabletin ekranında gelişmiş bir göz koruması sağlamak üzere Göz Konfor Modu’na yer vermiş. HONOR Göz Konfor Modu, TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık Sertifikası ve TÜV Rheinland Flicker Free Sertifikası ile birlikte geliyor. Bu mod, göz yorgunluğunu hafifletmek için zararlı mavi ışığı ve ekran titremesini azaltıyor ve rahat bir izleme deneyimi sağlıyor. Böylece tablette uzun süre zaman geçirdiğinizde göz yorulması yaşamıyorsunuz. Uzun uzadıya oyun ve video izleme noktası için bu gayet kullanışlı bir özellik. Yine benzeri şey, tabletten okuma yapacağınızda da geçerli. Tablette e-kitap modu var. Bu modu açtığınızda ekran siyah beyaza dönüşüyor ve renk sıcaklığı, parlaklığı ve gri tonlama ayarlanarak ekrandan okumayı daha kolay hale getiriyor.

Tableti kullanırken en çok yaptığımız şeylerden biri oyun oynamak ve film izlemek oldu. Netflix, Disney+ gibi üyelikleriniz varsa çok keyif alacaksınız kanaatindeyiz. Ekran iyi bir görüntü sunuyor, çevresindeki 8 hoparlör de buna şahane şekilde eşlik ediyor. Tabletin çevresinde bas için 4, tiz için 4 ayrı sürücü bulunuyor. Böylece hem yüksek ses sağlanıyor hem dengeli ses üretiliyor. Açıkçası hoparlörlerin ses kalitesini fazlasıyla beğendik. Yakından inceleme şansınız olursa, eminiz siz de bize hak vereceksiniz.

Kullanım Özellikleri

Honor Pad 8, kutudan çıktığı gibi Android 12 işletim sistemiyle çalışıyor. Ayrıca Google uygulamaları için tam desteğe sahip olduğunu da söyleyelim. Android 12 işletim sistemi üzerine Honor’un Magic UI yazılım katmanı uygulanmış ve arayüz gerçekten çok kullanışlı şeyler sunuyor.

Öncelikle tabletin çoklu pencere kullanımının oldukça el rahatlattığından bahsedebiliriz. Uygulamaları, ekranın sağ kenarından kaydırarak erişilebilen bir yan menü aracılığıyla bölünmüş ekran görünümünde başlatabiliyorsunuz. Buradan bir uygulamaya dokunduğunuzda kayan bir pencere açılıyor ve artık bu tür 2 pencereyi aynı anda açabiliyorsunuz.

Bölünmüş ekran görünümünü başlatmak için, yan dock'tan uygulama simgesine uzun basmanız ve ardından zaten açık olan başka bir uygulamanın üzerine sürüklemeniz yeterli olacak. Bu Çoklu Pencere menüsüne istediğiniz herhangi bir uygulamayı ekleyebilirsiniz.

Bunun dışında Magic UI’ın diğer güzel özelliklerden biri “büyük klasör” kullanımı ve widget seçenekleri. Böylece tabletin arayüzünü kullanımınıza göre şekillendirmeniz kolaylaşıyor.

Performansı Nasıl?

Honor Pad 8, performansıyla günlük kullanımlar için gayet uygun bir tablet. Snapdragon 680 işlemciden güç sağlıyor. Buna 4 GB RAM desteği eklenmiş. Depolama alanı da 128 GB kapasitesinde. Böylece yeterli alanı sağlıyor. Performans bakımından dediğimiz gibi günlük uygulama kullanımları, sosyal medya takibi, oyun oynama gibi deneyimlerin karşılığını veriyor, ancak bir performans canavarı değil. Fakat pil ömrü gerçekten de şaşırtıcı. Devasa 12 inç ekrana sahip bir tablet için küçük sayılabilecek ölçüde 7 bin 250mAh kapasitede bir batarya kullanılmış tablette, ancak buna karşın testlerimizde gayet başarılı bir performans gösterdi. Tablette YouTube üzerinden 10 saat civarında video izleyebilir, 14 saate kadar da oyun oynayabiliyorsunuz. Böylece dediğimiz gibi bu tableti özellikle multimedya odaklı kullanımlar için tercih edecekseniz, pil ömrüyle gayet memnun kalacaksınız.

Şarj edeceğiniz zaman da 30 dakika içinde yüzde 35 oranında şarj olabiliyor, tam kapasiteye ise 2 saate yakın bir sürede oluşuyor. Bunlar da gayet makul rakamlar. Bu arada tabletin şarj cihazının kutusu içinden çıktığını da söyleyelim.

Kameralar

Bu arada tabletin hem önde hem arkada kameraları var. Honor Pad 8, biri arkada diğeri ekran tarafında olmak üzere 2 adet 5MP kameraya sahip. Bu kameralar 1/5" optik formata ve 1.12µm piksel boyutuna sahip aynı sensörleri kullanıyor. Lensler 27mm eşdeğer odak uzaklığına ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Ayrıca arka kamera otomatik odaklama özelliği de içeriyor. Her 2 kamera da 30fps'de 1080p video kaydını destekliyor.

Arka kameradan çıkan fotoğraflar sınıfına ve kullanım alanlarına göre iyi. İyi bir kontrast elde ediyoruz, ancak dinamik aralık sınırlı. Renkler çoğu zaman iyi, ancak zaman zaman doygunluktan yoksun olabiliyor. Keskinlik ve ayrıntıları, 5 MP'lik bir tablet kamerası için gayet iyi seviyede bulduk. Yine video kalitesi de aynı şekilde.

Ön kamerayla yapacağınız özçekimler de tatmin edici olarak tanımlanabilir; ayrıntılar iyi, renkler çoğunlukla doğru. Ön kameradan yine görüntülü görüşmeler yapacağınızda da iyi verim alıyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde Honor Pad 8 eli yüzü düzgün güzel bir tablet; 12 inç büyüklüğündeki ekranıyla pek çok kişinin ihtiyacını karşılayacak seviyede bir model ve özellikle 12 inçlik tabletler arasında uygun fiyatıyla ayrılıyor. Honor Pad 8’i şu sıralar 5499 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. En yakın rakibi Samsung Galaxy Tab S7 ise 8 bin lira civarında. Bu anlamda önceliğiniz büyük ekran ve uygun fiyat ise Honor Pad 8 uygun seçenek olacaktır; bu anlamda alınır. Ayrıca şahane hoparlörler içermesi, pil ömrünün uzun olması, güncel Android işletim sistemi kullanması ve kullanışlı arayüz fonksiyonları da kullanım noktasında avantaj sağlıyor. Kameraları güzel fotoğraflar çekiyor, tasarımı da güzel görünüyor. Performans noktasında bir güç canavarı değil, ancak günlük kullanımlarda sorun yaşamazsınız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor Pad 8
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
82
İşletim SistemiAndroid 12
İşlemciQualcomm Snapdragon 680
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu12 inç
Ekran Çözünürlüğü1200 x 2000 px
Grafik İşlemciAdreno 610
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera5 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7250 mAH
Boyutlar174 x 278 x 6.9 mm
Ağırlık520 gr.