HTC Desire Eye'ı test ettik!

HTC'nin yeni selfie telefonu Desire Eye'ı test ettik! İşte yorumlarımız.

HTC Desire Eye İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Hoş tasarım
  • Yüksek güçte
  • Ön ve arka kameralar "çok" özel değil

HTC Desire Eye, karşınıza beklediğiniz cevaplardan çok soru işaretleri çıkaran bir telefon. Yanlış anlamayın, HTC'nin yeni cihazı hiç de fena değil. Bir çift 13 megapiksellik kameraylagelen telefon, daha önceki telefonlarda denenmemiş bir şey yaparak iki tarafında da aynı çözünürlükte sensöre yer veriyor. Bu harika, ancak kullanıcıların mobil fotoğrafçılıktan ne anladığı konusunda akla sorular getiriyor.

Video: HTC Desire Eye elimizde!

Kafa karıştıran bir başka şey, cihazın Desire markasını taşıması. HTC, bu markayı uzun süredir One serisinin altındaki orta seviye telefonları için kullanıyor. Ancak Desire Eye'ın özelliklerine baktığımızda Snapdragon 801 işlemci, büyük bir pil, 13MP kamera, 5.2 inç'lik Full HD ekran gibi niteliklerinin üst seviye telefonlarla eş olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla HTC'nin nerede fedakarlıkta bulunduğunu anlayamadık. Bu telefon, aslında tasarımı daha alt seviyedeki HTC One E8'in yerine geçmek üzere üretilmiş. Ancak görünen o ki HTC, telefon markalarının yerini biraz karıştırmış.

Tasarım

Desire Eye, plastik gövdeye sahip ancak yine de yeterince etkileyici. Yuvarlak hatlara sahip gövdeyi elde tutması rahat ve hoş. Bunun yanında telefon oldukça hafif ve dengeli. HTC Desire 820'yle birlikte ortaya çıkan çift renkli tasarım, Desire Eye'da da kendini gösteriyor (kırmızı/beyaz veya mavi/siyah seçenekleri var). Telefonun bu özelliğinin çok hoşumuza gittiğini söyleyebiliriz.

Eye, beklediğimizden daha kaliteli bir hisse sahip olduğu gibi, aynı zamanda IPX7 sertifikasyonu sayesinde su geçirmezlik sunuyor. Buna rağmen şarj portunun kapaksız tasarlanmış olması (Sony'nin aksine) bir avantaj. nanoSIM ve microSD slotları ise ilginç bir menteşeye sahip. Sanırız bunun nedeni, telefonun su geçirmezlik yeteneği.

Telefonun ön yüzünde harika bir kameranın yer alması, aynı zamanda HTC'nin simgeleşen BoomSound hoparlörlerinden vazgeçilmemiş olması, bizi memnun etti. Hoparlör çizgilerinin incelerek ekrana yer açılmış olması da güzel.

Şimdi Desire Eye'ın kamera ve yeni modlarını inceleyelim...

Özetle

Biz HTC Desire Eye'ı beğendik. Ancak telefonun amacını tam olarak anlayamadık. Özellikleri gerçekten güçlü olan telefon, çok iyi bir ekrana sahip ve Double Shot tasarımı göze çok hoş görünüyor. Ancak hem önde, hem de arkada 13MP'lik bir kameraya ne kadar ihtiyaç olduğu tartışmalı bir konu. Özellikle verdiği çıktının o kadar da özel olmadığını düşündüğümüzde. One M8'in ön kamerası bizce daha iyi ve düşük ışıkta daha net görüntüler sunuyor.

Desire Eye, iyi bir telefon olsa da bizce HTC'nin piyasayı denediği bir telefon gibi görünüyor. En son kararımızı ise telefonun fiyatının açıklanmasıyla vereceğiz.

Kimler Almalı

Özellikleriyle gerçekten güçlü ve iyi bir ekrana sahip olan bir cep arayanlar Desire Eye'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer cep telefonunuzda daha iyi bir ön kamera performansı bekliyorsanız One M8'i inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Desire Eye
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 801
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiCapacitive touchscreen
Ekran Boyutu5.2 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera13.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi538:00 saat
Konuşma Süresi020:00 saat
Boyutlar73.8 x 151 x 8.5 mm
Ağırlık154 gr.
Okuyucu Yorumları