HTC One'a "mini" alternatif.

HTC'nin tasarımıyla beğenilen amiral gemisi One'ın küçük sürümü HTC One Mini'yi masaya yatırdık.

CHIP Online Notu 95
  • Mükemmel işçilik
  • Yüksek kaliteli HD ekran
  • Android 4.2.2 ve Sense 5
  • Ultrapiksel kamera

HTC One Mini'nin gövdesinde kullanılan malzemelerin HTC One'dakinden bir eksiği yok. One Mini'yi elimize aldığımızda bize verdiği his, onun HTC One kadar kaliteli olduğuydu. Bununla birlikte HTC One Mini'nin tasarımında bazı farklılıklar da var; polikarbonat çerçeve ve seramik optikler gibi. Bu ek özellikler, HTC One Mini'nin kenarlarını daha duyarlı bir hale getirmiş.

4.3 inç'lik ekrana sahip telefonu taşınabilir boyutları sayesinde tek elle kullanmanız çok kolay. HTC'nin son sürüm Gorilla Glass 3 ile koruduğu HD çözünürlüklü LCD ekran, gerçekleştirdiğimiz testlerde iyi kontrast, parlaklık ve renk aralığı değerleri vermeyi başardı.

Android 4.2.2 ve Sense 5

HTC One'ı güncelleme yoluyla şu an için en fazla Android 4.2'ye yükseltebiliyorsunuz. HTC One Mini ise kutusundan Android 4.2.2 ile çıkıyor. Dolayısıyla cep Hızlı Ayarlar işlevini kutusundan çıktığı haliyle sunuyor. Hafif bir arayüz olan Sense 5, Android'i haber beslemesi (BlinkFeed) ve Zoe gibi özel işlevlerle zenginleştiriyor. BlinkFeed sayesinde birçok web sitesinden alınan haberleri, bunun yanı sıra Facebook ve Twitter'daki gönderileri ekranda bir araya getirebiliyorsunuz. Zoe ise etkileşimli albümler oluşturmanıza izin veriyor.

Cihazın işlemcisi orta seviye bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon 400. One Mini'nin performansı, ağabeyi One kadar müthiş olmasa da herhangi bir takılma ve gecikmeye hiç rastlamadık. Galaxy S4 Mini'yle yaptığımız karşılaştırmada HTC'nin cebinin biraz daha hızlı tepki verdiğini söyleyebiliriz.

HTC One Mini ile gelen işlevler

HTC One'da bulunan tüm işlevler, One Mini'de bulunmuyor. En önemli eksikliklerden bir tanesi, telefonu evrensel uzaktan kumanda olarak kullanmanızı sağlayan kızılötesi arayüzü. One Mini'de yakın alan iletişimi (NFC) çipine de yer verilmemiş. Buna ek olarak HTC One'da bulunmayan microSD slotu, Mini'de de yok. 16 GB'lık boş alanın yaklaşık 10 GB'ından faydalanmanız mümkün; çünkü 6 GB'lık alan telefon ve Android işletim sistemi tarafından kullanılıyor.

HTC, One Mini'yi en son kamera teknolojisi Ultrapixel ile donatmış. Buna ek olarak HTC One'daki kamera yazılımının sunduğu yenilikler de One Mini'de mevcut. Ancak yeni teknoloji, testte aldığımız sonuçlarda bizi tam olarak ikna edemedi. One Mini ile çektiğimiz kareler son derece iyi ve parlak renkler sunsa da bir miktar karlanmaya rastladık. Bunun yanında piksel sayısının azlığı, fotoğraflara fazla yakınlaşamayacağınız anlamına geliyor. Dahası uzaktaki nesnelerin bulanık görünebildiğini fark ettik.

İyi pil ömrü ve harika ses

Pil testlerimizde HTC One Mini bizi olumlu veya olumsuz yönde şaşırtmadı. 7 saat 26 dakikalık iyi bir çevrim içi çalışma süresine ulaşan cep, 5 saat 32 dakika kesintisiz görüşmeye izin veriyor. Tamamen boş bir pili yüzde 100'e kadar şarj etmeniz için gereken süre 2 saat 24 saniye.

Telefonun akustikleri ise One'da olduğu gibi üst düzeyde. HTC One Mini'de yankı veya hışırdama gibi sorunlara rastlamanız oldukça güç. Ön hoparlörler, One'a kıyasla biraz daha küçük ancak yine de harika bir ses kalitesi sunuyorlar. Kulak içi kulaklıklar da çok temiz ve güçlü bir ses sunuyor.

Özetle

Mükemmel işçiliği ve sahip olduğu tasarımla bizi kendinden oldukça memnun bırakan HTC One Mini, kaliteli ekranıyla da iyi seviyede. Performansıyla da başarılı olan One Mini, ağabeyi One kadar müthiş olmasa da herhangi bir gecikme yaşatmıyor.

Kimler Almalı

HTC One'ın performansını daha kompakt boyutlarda deneyimlemek isteyenler tarafından tercih edilebilecek olan HTC One Mini, aynı zamanda tasarımıyla da üst düzey bir görüntü sunuyor.

Alternatifleri

Alüminyum kasanın sunduğu kaliteli his ve Sense 5 sizin için önemli değilse o halde Samsung Galaxy S4 Mini'yi de inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC One Mini
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
95
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 400
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiSuper LCD2
Ekran Boyutu4.3 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.6 MP
Arka Kamera4.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi500:00 saat
Konuşma Süresi020:40 saat
Boyutlar63.2 x 132 x 9.3 mm
Ağırlık122 gr.
Okuyucu Yorumları