Huawei P Smart 2021 İnceleme

Huawei P smart 2021 özellikleri neler, fiyatı ne kadar ve satın alınır mı? İşte Huawei P smart 2021 hakkında bilmeniz gereken her şey!

CHIP Online Notu 90
  • Güzel görüntü sağlayan geniş ekran
  • Gelişmiş kamera yetenekleri
  • Geniş batarya kapasitesi, uzun pil ömrü
  • Hızlı şarj yeteneği
  • Parmak izi sensörü
  • Uygulama kullanımı
  • 3.5 mm, BT 5.1, USB-C desteği

Elbette yıllar geçiyor, 2 ay sonra 2021 yılına merhaba diyeceğiz ve bu sene de Huawei, P smart ailesine yeni bir model tabii ki katıyor. Elimizde Huawei P smart 2021 bulunuyor. Telefonun, özellikleri selefine göre daha arttırılmış, ekranı daha büyümüş ve ek yetenekler kazandırılmış. Peki, Huawei P smart 2021'e daha yakından bakalım, söze önce tasarımla başlayalım.

Huawei P smart 2021 Ekranı ve Tasarımı Nasıl?

Huawei P smart 2021 Ekranı ve Tasarımı Nasıl?

Huawei P smart 2021, artık daha büyük bir telefon. Böylece ekranı da büyüyen telefon bu sayede multimedya konusuna eğiliyor. Huawei P smart 2021, daha geniş bir multimedya deneyimi için daha büyük ekranla geliyor. Üzerinde 6.67 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran telefonun ön paneli tamamen Huawei Punch FullView ekran olarak hazırlanmış.

Telefonun ekranına entegre ön kamera bulunuyor, ekran çerçevelerinin de çok ince tutulmuş olması sayesinde yüzde 90'ın üzerinde ekran – gövde oranı sağlanıyor. Yani bu telefonla artık daha geniş içeriği görüntüleyebiliyor, film, dizi, oyun gibi eğlence içeriklerini çok daha keyifli şekilde tüketebiliyorsunuz. Bu arada ekran çözünürlüğünün de 2400x1800 piksel, yani FHD+ olduğunu söyleyelim.

Huawei P smart 2021 Arka Yüzü

Telefonun arka yüzüne baktığımızda ise, Pembe Altın renkli gövdeye sahip olduğunu görüyoruz, ancak ayrıca Gece Siyahı ve Tutku Yeşili rengiyle de tercih edebiliyorsunuz. Tasarımda önceki modele göre en önemli farklardan biri, kamera bloğunun artık daha geniş olduğu oluyor. Evet, bu telefondaki kamera yetenekleri genişletilmiş, bundan da az sonra bahsedeceğiz.

Huawei P smart 2021 Parmak İzi Sensörü

Ayrıca bir değişiklik de parmak izi sensöründe yaşanıyor. Önceki modelde arkada bulunan parmak izi sensörü, artık yeni telefonda yan tarafa yerleştirilmiş. Bu yerleşim şekli olduğu kadar kullanımıyla da telefona daha Premium bir hava katmış doğrusu. Bu arada sensörün oldukça hızlı çalıştığını söyleyelim ve tabii ki telefonda ayrıca yüz tanıma özelliği de var.

Huawei P smart 2021'in çevresine bakmaya devam edersek, alt kenarda USB-C portu, hoparlör mazgalı ve 3.5 mm kulaklık girişinin olduğunu söyleyebiliriz. Böylece kendi kulaklıklarınızı da çok rahat şekilde bu telefonla kullanabiliyorsunuz. Eğer kablosuz kulaklığınız varsa, telefonun Bluetooth 5.1 desteği sayesinde de çok rahat şekilde bağlayabiliyorsunuz.

Huawei P smart 2021 Çift SIM Kart Desteği

Huawei P smart 2021, çift SIM kart destekli bir telefon. Yani aynı anda iki hattınızı da bu telefonda kullanabiliyorsunuz. Ve bunu yaparken ayrıca microSD kartınızı da takabiliyorsunuz. Telefonun sol kenarında bulunan çekmecede, her 3 kart için de ayrı ayrı yer bulunuyor.

Huawei P smart 2021 Özellikleri Neler?

Huawei P smart 2021 Özellikleri Neler?

Huawei P smart 2021'de Kirin 710A işlemci kullanılıyor. 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunuluyor. Ayrıca bu kapasiteyi microSD kart yoluyla 512 GB daha genişletebiliyorsunuz. Bu temel özelliklerle telefon gayet iyi durumda görünürken, günlük kullanımlar için gayet yeterli performans sağlıyorsunuz. Tüm favori uygulamalarınız, fotoğraflarınız, videolarını ve oyunlarınız için hem yeterli alan sunuyor, hem de gerekli performansı sağlıyor.

Huawei P smart 2021 Bataryası

Telefonda bataryaya da tam 5000 mAh kapasitesinde yer verilmiş. Buna ilave olarak 22.5W Huawei Super Charge desteği de sunulmuş. Bunlarla beraber de uzun kullanım sağlıyor. Öyle ki tam kapasite şarj ettiğinizde internetten tam 145 saat boyunca müzik dinleyebiliyor, 35 saat YouTube'dan video izleyebiliyorsunuz. Ayrıca yine mobil hattınızdan 23 saat internet dolaşımı ve 20 saat online oyun süresi de sunuyor. Yani 5000 mAh kapasitesindeki bu bayarya ile uzun kullanımlar mümkün, hele bir de telefonu ılımlı kullanıyorsanız, 2 - 3 gün rahatsınız; şarj etmenize gerek kalmayacak.

Şarj edeceğiniz zaman da süper şarj desteği ile beraber bataryayı 10 dakika içinde yüzde 17 oranında, 30 dakika içinde de yüzde 53 oranında doldurabildiğinizi de söyleyelim.

Evet, telefonun özelliklerini öğrendik, pil performansından da bahsettik. Peki, kameralardaki yenilikler neler?

Huawei P smart 2021 Kamera Performansı Nasıl?

Huawei P smart 2021 Kamera Performansı Nasıl?

Huawei P smart 2021, kamera konusunda da çok sayıda yenilik içeriyor. P smart ailesinin önceki modellerde çift ve 3'lü kamera kurulumuna yer veren Huawei, bu defa arka kameraları 4'lemiş. Sadece kamera sayısı artmamış, kameralar özellik bakımından da zenginleşmiş. Şimdi kameraları yakından tanıyalım:

Huawei P smart 2021'in ana kamerası 48 MP boyutunda ve f/1.8 diyaframlı olarak yer alıyor. f/1.8 diyafram açıklığının anlamı, düşük ışıklı koşullarda çevreden daha fazla ışık toplayabildiği ve böylece daha aydınlık fotoğraflar çekebildiği. Ayrıca bu kamerada kullanılan 0.5 inç CMOS sensör ile birlikte de detay zenginliği önem kazanıyor.

Böylece özellikle 48 MP boyutunda bir fotoğraf çekimi yaptığınızda, çektiğiniz fotoğraflara yaklaştığınızda herhangi bir bozulma olmadan daha fazla detay ile karşılaşıyorsunuz.

Huawei P smart 2021 Makro Çekim

Telefondaki ikinci kamera 8 MP şeklinde 120 derecelik ultra geniş açılı kamera olurken, bu kamera ile normalde kadraja sığmayan alanları çok rahat kareye sığdırabiliyorsunuz. Geniş açılı çekimlerin yanında makro çekimler de yapabiliyorsunuz tabii ki. Telefonda 2 MP şeklinde makro çekimlere özel bir kamera daha yer alıyor. Böylece yakın plan obje çekimlerinde iyi netlik ve zengin detay elde edebiliyorsunuz. Alan derinliği, yani bokeh efekti de atlanmamış. Telefonun 4'üncü kamerası da kameralara derinlik sağlayan 2 MP olarak yer alıyor.

Arka kameralar ile gündüz koşullarında çok iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz, ancak düşük ışıkta da bunu sağlamanız mühim tabii ki. Telefonda Süper Gece modu yer alıyor, böylece gece koşullarında da sınıfı dahilinde gayet başarılı fotoğraflar çekebiliyor telefon. Bu arada Huawei sadece gece çekim modunu yapay zekayı da kullanarak desteklemiyor, ayrıca ön kamerada da bu teknolojiden yararlanıyor. Telefondaki ön kamera AI güzellik modu bulunduruyor. Bu sayede pürüzsüz selfie sevenler, bu telefonda bol bol selfie çekebilirler.

Huawei P smart 2021 Kullanım Deneyimi

Huawei P smart 2021 Kullanım Deneyimi

Evet, Huawei P smart 2021'i yakından tanıtık. Ancak bitmedi, şimdi telefonla ilgili birtakım kullanım deneyimlerinden bahsedeceğiz. Zira bu konuda bizlere belli başlı sorulan sorular var. Mesela bunlardan ilki şu: "Eski telefonumdan Huawei telefona nasıl geçerim?" Bir diğeri de "Huawei'nin yeni telefonlarında Google yok, peki, ben tüm uygulalamalarımı yine de kullanabiliyor muyum; kullanabiliyorsam, bunu nasıl yapabiliyorum?"

Şimdi bu ve benzeri birkaç konuya açıklık getirelim.

Huawei P smart 2021 Phone Clone Uygulaması

Öncelikle eski telefondan gerek herhangi bir Huawei telefona gerek Huawei P smart 2021'e geçmek çok kolay. Bunun için yalnızca eski telefonunuza Phone Clone uygulamasını yüklemeniz yeterli. Böylece eski telefonunuz ile Huawei P smart 2021'i veya diğer bir Huawei telefonunuzu kolayca birbirine eşleyebiliyor ve sonrasında da eski telefonunuzdan uygulama, sistem ayarları, dosya ve fotoğraflar gibi aktarılmasını istediğiniz bilgileri seçerek Huawei P smart 2021'e kolayca aktarabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

Huawei P smart 2021'de Google Var mı?

Gelelim şimdi 2'inci soruya. Evet, Huawei P smart 2021'de Google yok. Fakat popüler ve favori uygulamalarınızı indirmek ve kullanmak için Google uygulama mareketine ihtiyacınız yok. Huawei P smart 2021 da son dönem Huawei akıllı telefonları gibi Huawei AppGallery uygulama marketini kullanıyor.

Huawei AppGallery, sahip olduğu içerik ile şu an dünyanın en büyük üçüncü uygulama marketi konumunda. O nedenle aradığınız bir uygulamayı bulamamanız oldukça zor. AppGallery üzerinden Spotify, Instagram, Snapchat, Twitter başta olmak üzere çok sayıda favori uygulamayı bulup indirebiliyorsunuz. Ayrıca Facebook ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarını kendi sitelerinden de indirebilirsiniz.

Peki, YouTube'u kullanabiliyor musunuz? Evet, Huawei Browser üzerinden çok kolay şekilde YouTube'u görüntüleyebiliyorsunuz. Bu arada yeni 2 özellik daha yer alıyor. Onlardan da bahsedelim.

Huawei Petal Search ve Petal Maps şeklinde Huawei tarafında 2 önemli gelişme var. Petal Search ile aradığınız bir uygulamayı elinizle koymuş gibi bulabiliyorsunuz. Bu arama motoru ile sadece uygulama ile de sınırlı değilsiniz bu arada; yerel hizmetlerden haberlere, görsellere, videolara kadar içeriğe Petal Search arama barı üzerinden hızlı şekilde erişebiliyorsunuz.

İkinci bahsetmemiz gereken önemli gelişme ise, Huawei Petal Maps. Evet, Petal Maps bir konum tabanlı harita hizmeti ve Google Haritalara rakip olarak yer alıyor. Böylece illa Google Haritalar hizmetini kullanmanıza gerek yok, Petal Maps ile de aynı işlevi daha Huawei telefonda daha sezgisel bir kullanımla elde edebiliyorsunuz.

Özetle

Evet, sanıyoruz ki Huawei P smart 2021 hakkında bilinmesi gereken her detayı sizlerle paylaştık. Dediğimiz gibi -takip edenler de bilirler- P smart ailesinden önceki modelleri de incelemiştik, buna göre Huawei'nin P smart 2021 modeli ile onların üzerine bir hayli güncelleme ekleyen bir telefona imza attığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle kamera konusundaki sıçrama çok önemli olurken, EMUI işletim sisteminin kullanımı ve genişleyen AppGallery uygulama marketi ile beraber kullanıcıların her açıdan çok rahat edeceği bir telefon olmuş Huawei P smart 2021. Yüksek batarya kullanımı, hızlı şarj ve kenara gelen parmak izi sensörünün telefona Premium hava katması da güzel detaylar. USB portu da yenilenmiş bu arada, onu da atlamak lazım: Eski modellerde microUSB girişi kullanılıyordu.

Huawei P smart 2021 Fiyatı Ne Kadar?

Huawei P smart 2021 şu an satışa, fiyatı da 3499 TL gibi bu bantta gayet rekabetçi konumda.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei P Smart 2021
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciKirin 710A
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.0 - 17. GHz
Ekran TeknolojisiLTPS
Ekran Boyutu6.67 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Grafik İşlemciMali-G51 MP4
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama512 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Arka Kamera (4)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 165 x 9.26 mm
Ağırlık206 gr.