Huawei Watch Fit 2 İnceleme

Huawei’nin yeni akıllı saati Watch Fit 2, geniş özelliklere sahip, yenilenmiş ekranı ve uzun pil ömrü ile satışa çıktı. Peki, Watch Fit 2’nin fiyatı ne kadar ve yetenekleri neler? Tüm detaylarıyla inceliyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Premium tasarım
  • Geniş AMOLED ekran
  • Özellik yelpazesi
  • Telefon konuşma desteği
  • Spor ve sağlık yetenekleri
  • Kolay eşleştirme
  • Uzun pil ömrü
Editörün Seçimi

Artık akıllı saatlerin gelenek saatlere kıyasla daha fazla tercih edildiği aşikar. Pek çok konudaki yetenekleri bir yana, tasarımlarıyla da ilgi odağı olan bu saatlere Huawei de çok sayıda model katarak yelpazeyi genişletiyor -ki bugün yakından bakacağımız Watch Fit 2, özellikle tasarımıyla oldukça etkili bir seçenek. Alıştığımız yuvarlak ve kare ekranlı akıllı saatlerin sunduğu geniş özellikleri, akıllı bant olarak da bildiğimiz bileklik şeklinde tasarıma sahip modellerle harmanlayarak ortaya çıkartılan Watch Fit 2, selefine kıyasla daha geniş ekran ve daha fazla özelliklere sahip bir model. Özelliklerinden bahsedeceğiz, ancak bu cihazın özellikle tasarımıyla ilgi çekici olduğuyla söze başlayabiliriz.

Watch Fit 2, şöyle bir yakından baktığınızda gerçekten ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bir tasarım anlayışına sahip. Metal kol bandıyla gerçekten dikkat çekici duran ve sadece görüntü olarak değil, kolunuza taktığınızda verdiği hisle de premium bir akıllı saat seçeneği. Evet, Watch Fit 2 için akıllı bileklik değil, bir akıllı saat olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira yenilenen tasarım ve sahip olduğu geniş özelliklerle Watch Fit 2 de akıllı saat kategorisine giriyor ve böylece Huawei’nin akıllı saat yelpazesi, Watch ve Watch GT serilerinden sonra yeni bir üye daha kazanıyor.

Watch Fit 2’nin minimalist metalik formlu bu modeli, Elegant Edition olarak anılıyor. Ancak saati deri kayışlı Classic Edition ve silikon kayışlı Active Edition seçenekleriyle de bulabiliyorsunuz. Böylece farklı seçeneklerde bulabilirsiniz.

Elegant Edition’daki metalik kordon manyetik yapıya sahip. Manyetik yapışkanlı kordon sayesinde saati kolunuza göre rahatlıkla ayarlayabiliyorsunuz. Ekranın çerçevesi de metalik malzemeden oluşuyor. Sadece 30 gram ağırlığında olan Watch Fit 2 Elegant Edition, oldukça hafif, ancak metalik yüzeyiyle de kendini kolda hissettiren bir model olmuş. Silikon kayışlı Active Edition modeli ise biraz daha hafif, o da sadece 26 gram ağırlığında.

Watch Fit 2’nin ekranı geçen yıl tanıştığımız Watch Fit’ten daha geniş bir alana ulaşmış. Ekran yüzde 18.6 oranında daha genişlemiş ve 1.74 inç boyutuna ulaşmış. Böylece ekran daha geniş bir görüş sağladığı gibi, aynı zamanda tasarım olarak da kolda -özellikle bu modeliyle- eski tip klasik saatleri andıran bir görünüş sergiliyor.

Ekranın çözünürlüğü 480x335 piksel seviyesinde. Böylelikle ekranlar arası geçişlerde herhangi bir pikselleşme ya da görüntü kalitesi kaybıyla karşılaşmıyorsunuz. 336 ppi seviyesindeki piksel yoğunluğu, ekranda kullanılan AMOLED panelin kalitesiyle birleşerek ortaya çok hoş bir görüntü çıkartıyor.

Huawei’nin ilk akıllı bilekliklerinden akıllı saatlerine olan yolculuğunda pek çok modelini gördük ve inceleme şansı bulduk. Huawei’nin üzerinde çalıştığı ve satışa sunduğu her modelde, bu tür giyilebilir cihazlarda, hem tasarım hem özellik anlamında kendini fazlasıyla geliştirdiğine adım adım şahit olduk ve artık gerçekten her anlamda komplike cihazlar ürettiğini söyleyebiliriz. Zira Watch Fit 2, sadece tasarım ve ekran kalitesi olarak değil, aynı zamanda işletim sisteminden bunun işleyişine, özeliklerinden bunun sunum şekline kadar gerçekten de tatmin edici bir model olmuş.

Watch Fit 2, tüm gün nabız, adım, yakılan kalori miktarı, SpO2, yani oksijen doygunluğu seviyesi, stres, uyku ve menstural döngü takibi gibi tüm sağlık bileşenlerini bünyesinde toplayan bir model olurken, aynı zamanda spor yapanlar için de geniş seçenekler sunuyor. Tam 97 farklı spor takip modu bulunduran Watch Fit 2, Huawei Personal Trainer özelliğiyle animasyonlu egzersiz rehberliğinde de bulunabiliyor.

Düzenli olarak spor yapan biri olarak ben, Watch Fit 2’nin profesyonel spor yapanları fazlasıyla tatmin edeceğini söyleyebilirim. Sağlık ve spor takibini saatin ekranı üzerinden anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Ancak bu veriler aynı zamanda, saati telefonunuzla eşleştirdiğiniz Huawei Sağlık uygulamasında depolanıyor ve burada işlenerek daha kapsamlı şekilde size raporlanabiliyor.

Huawei’nin Sağlık uygulamasını daha önce incelediğimiz pek çok akıllı saat ve akıllı bileklik modellerinde de oldukça beğeniyorduk, zira içeriği bir hayli geniş, kullanımı kolay ve tüm aradığınız verileri önünüze koyabiliyor. Watch Fit 2’de bundan geniş çapta faydalanabiliyorsunuz. Bu verileri en doğru şekilde sağlayabilmesi için saatin üzerinde çok sayıda teknoloji mevcut. Huawei TruSeen 5.0 teknolojisi ile 7/24 kalp atış izleme, anormal kalp atış hızı hatırlatıcıları ve egzersizler sırasında 10’dan fazla kalp atış izleme türüne erişebiliyorsunuz. Yine Huawei TruSleep teknolojisiyle uyku kaliteniz doğru bir şekilde izleniyor; uyku esnasında kalp atış hızı, derin uyku, hafif uyku ve REM uykusu ayrı ayrı görülebiliyor. Stres seviyesi takibi için ise Huawei TruRelax teknolojisi kullanılıyor. Böylece stresli anlarını görebiliyor, rahatlamak için Nefes egzersizine yine saatin arayüzünden erişebiliyorsunuz.

Bu arada Watch Fit 2’nin arayüzünü özelleştirmeniz mümkün. Saatin içinde halihazırda çok sayıda arayüz yer alıyor, ancak daha fazlasını da yine Huawei Sağlık uygulaması içinden erişebileceğiniz arayüz mağazasında bulabiliyorsunuz. Saatin arayüzü de yenilenmiş. HarmonyOS 2.1 işletim sisteminin kullanıldığı saatte, ekranlar arası geçişler adeta yağ gibi akıcı olurken, saatin sağ tarafındaki tuş yoluyla menüye giriyor ve daha sonra ekranlar arasında dokunmatik ekran yoluyla dolaşabiliyorsunuz. Buradaki seçenekler arasında göreceğiniz Huawei Akıllı Asistan entegrasyonu yoluyla ek bilgilere erişebileceğiniz gibi, hoparlör ve mikrofon entegrasyonuyla da Bluetooth üzerinden telefonunuza gelen çağrıları cevaplama ve telefon görüşmesi yapma imkanınız da var. Böylece artık aramaları doğrudan bileğinizden yanıtlayabilir veya kısa mesajlar gönderebilirsiniz.

Peki, bu kadar geniş seçenekler sunan Watch Fit 2’nin pil ömrü ne kadar dersiniz? Bu saat tam 10 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Ancak elbette bu kullanımınıza bağlı olarak değişkenlik gösteren bir süre. Standart kullanımda 10 güne kadar, yoğun kullanımda ise saati 7 güne kadar şarj etmenize gerek yok. Bunlar her senaryo için oldukça uzun bir süre, böylece saati şarj etme derdi olmadan rahat rahat kullanabiliyorsunuz. Hiç beklemediğiniz bir anda şarjı biterse de sadece 5 dakika şarj ederek neredeyse tam gün kullanmaya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak, Watch Fit 2’nin özellikle tasarımını altını çize çize fazlasıyla beğendiğimizi söyleyerek başlayabiliriz. Elbette dediğimiz gibi farklı model seçenekleri de var. Bu, Elegant Edition modeli; deri kayışlı seçenek istiyorsanız Classic Edition, silikon kayışla kullanmak istiyorsanız ise daha spor model olarak ise Active Edition’ı tercih edebilirsiniz. Tabii ki fiyatları da seçiminize göre değişecek. Elegan Edition modelinin fiyatı 2 bin 999 TL olurken, Classic Edition’ı 2 bin 699 TL, spor model olan Active Edition’ıysa 2 bin 999 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Her birinin güzel tasarımı, geniş ve canlı ekranı, sahip olduğu geniş özellikleri ve uzun pil ömrüyle 2 bin - 3 bin TL bandında akıllı saat arayanlar için fazlasıyla iyi bir seçenek olduğunu son olarak söyleyebiliriz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch Fit 2
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
93
İşletim Sistemi HarmonyOS 2.1
Ekran 1.74 inç AMOLED
Çözünürlük 336x480
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk Android 6.0 ve üstü, iOS 9.0 ve üstü
Pil Ömrü 10 güne kadar
Bağlantılar Bluetooth5.2
Boyutlar 46 x 33.5 x 10.8 mm
Ağırlık 30 gr. (Kayışsız)