HyperX Alloy Elite İncelemesi

HyperX'ten her oyuncunun seveceği bir klavye daha geldi: Alloy Elite'i tüm detaylarıyla inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Kullanışlı ortam tuşları
  • Makul fiyatlı
  • Performans
  • Konforlu bilek bölgesi
  • Makro tuşlar yok

HyperX, oyunun pek çok noktasında olduğu gibi klavyeleriyle de oyunculara iyi seçenekler sunmaya devam ediyor. Bunların son örneklerinden HyperX Pulsefire FPS fare ve HyperX Cloud Revolver S kulaklık modelini de daha önce inceleme fırsatı bulmuştuk. Bu defa da HyperX'ten Alloy Elite klavye seti elimize ulaştı.

Bundan kısa bir süre önce HyperX'in bir başka klavyesi HyperX Alloy FPS Pro da ofisimize gelmişti. Hemen arkasından Alloy Elite gelince ve daha etkileyici bir görüntüye sahip olunca, inceleme önceliğini ona tanıdık. Temel yapı olarak aslında iki klavye birbirine oldukça benziyor, ancak Alloy Elite'in çok daha fazlası var.

HyperX Alloy Elite, tasarımıyla fazlasıyla zengin ve şık görünen bir oyuncu klavyesi. Mekanik klavye setleri arasına giren Alloy Elite için aslında kabaca, HyperX'in bu yıl CES 2017'de tanıttığı gelecek oyuncu klavyesi, HyperX Alloy RGB'nin RGB desteği sunmayan hali diyebiliriz.

Tek renkli yapıda tasarlanan Alloy Elite, arka ışık olarak yalnızca kırmızı rengi bizlere sunuyor. 4 parlaklık seviyesine sahip olan klavye, mekanik tuş takımında yer alan anahtarlarıyla bize CHERRY MX'i sunuyor. Böylece oyuncuların istediği performansı sunan klavye, özellikle dokulu yüzey kaplamalı WASD ve 1, 2, 3, 4 numaralı tuşlarıyla da fark yaratıyor.

Tuşların altında yer alan çelik gövde, klavyenin esnemeye karşı dayanıklı olmasını sağlarken, alt kenarda uzayan palm rest bölgesi de, uzun oyun seanslarında bileklerinizi rahat ettiriyor. Bu arada dileyen oyuncular, bu bilekliği çıkartabiliyorlar.

Alloy Elite'de aynı zamanda multimedya tuş takımı da yer alıyor. Özel medya tuşlarıyla bir dizi uygulamaya kolayca erişebilmenizi sağlayan klavye, 1.8 metre uzunluğunda örgülü kablosuyla da rahat bir mesafe veriyor.

Özetle

Toparlayacak olursak Alloy Elite, oyun içi süresinde olduğu gibi genel kullanım noktasında da çok rahat edeceğiniz bir klavye. CHERRY MX anahtarların zaten fazlasıyla başarılı olduğunu kabul etmek gerek. Öte yandan mekanik tuşlara sahip olmasıyla da, geri bildirim hızı gayet akıcı. Makro programlama tuşları sizin için önemliyse, bu klavyede bu özellik yok. Ayrıca özelleştirilebilir renk seçenekleri de istiyorsanız, yine farklı modeller bakmanız gerekecek.

HyperX Alloy Elite'i şu an piyasada 550 TL dolaylarında bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Mekanik klavyeli, agresif ve performanslı bir klavye seti arıyorsanız, HyperX Alloy Elite'i yakından inceleyebilirsiniz.

Alternatifleri

HyperX Alloy Elite'e RGB desteği de istiyorsanız, o halde HyperX Alloy RGB'yi beklemeniz gerekiyor. Yine farklı bir seçenek olarak Cooler Master MasterKeys Lite'ı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy Elite
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
90
Bağlantı USB 2.0
Tip Mekanik
Arka Işık Tek renkli, kırmızı
Işık Efekti 6 LED modu, 4 parlaklık seviyesi
Anahtar CHERRY MX
Kablo Uzunluğu 1.8 m.
Boyutlar 444 x 226 x 36 mm
Ağırlık 1467 gr.
Okuyucu Yorumları