HyperX Alloy Origins Core İnceleme

Taşınabilirliğe önem verenler için önemli bir klavye olan HyperX Alloy Origins Core'u inceledik.

HyperX Alloy Origins Core İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Farklı anahtar seçenekleri
  • Çıkartılabilir kablo
  • Malzeme ve işçilik kalitesi
  • Yazı yazmak için pek uygun değil
  • Taşıma çantası yok

Esporcuların alışkenlıkları elbette standart oyunculardan bir miktar farklı. Bir oturma pozisyonu, herhangi bir bileşenin yarattığı bir rahatsızlık veya ilk kez kullanılan bir donanım direkt olarak performansı olumsuz yönde etkiliyor. Tıpkı yeni bir basketbol topuna veya çemberin sertliğine alışmaya çalışan basketbolcular gibi düşünün.

Hal böyleyken, esporcuları bir masaya oturtup "aha da bunu kullanacaksın" demek abesle iştigal. HyperX bu gerçeğin farkında olduğundan daha önce deneyip son derece memnun kaldığımız Alloy Origins modeli, daha rahat taşınabilir bir hale getirmiş, peki nasıl, elbette numerik tuş takımını atarak.

HyperX Alloy Origins Core Klavye Özellikleri

Tıpkı Alloy Origins gibi hayli sade gözüken klavye, pürüzlü bir alüminyum gövdeye sahip. Ön yüzeyde herhangi bir çıkıntı olmaması, standart yükseklikteki tuşları ortaya çıkartmış.

Bu tip "Tournament Edition" klavyelerde alışılageldik üzere kablo istendiğinde çıkartılabiliyor, bağlantı için USB-C kullanıyor olması ise kocaman bir artı. Ancak keşke kutuya taşıma çantası da dahil olsaydı demekten alamadık kendimizi.

RGB desteğine sahip olan klavyenin aydınlatması bir hayli parlak ve NGenuity yazılımı üzerinden de dilediğiniz şekilde programlanabiliyor.

HyperX Alloy Origins Core Klavyenin Anahtar Seçenekleri

Bu modelde pek çok farklı anahtar seçeneği olsa da oyuncuların çoğunun HyperX Red veya CherryMX Red anahtarlarını seçeceğini düşünüyorum. HyperX'in kendi anahtarları CherryMX Red'e yakın değerlere (45 gram çalışma ağırlığı, 1.8mm etkinleştirme noktası) sahip, aslında biraz daha hassaslar.

Maalesef hem bu ekstra hassaslık hem de numerik tuşların eksikliği yüzünden yazı yazma işiniz çoksa tercih edilmemesi gereken anahtarlar. Belki CherryMX Blue anahtarlar sizin için daha doğru seçenek olabilir.

Özetle

HyperX Alloy Origins Core, daha ilk bakışta kendisini, amacını anlatan bir ürün. Taşınabilirliğe önem veriyor, gittiğiniz yer klavyenizi de götürüyorsanız aradığınız yanıt Alloy Origins Core.

HyperX Alloy Origins Core Klavye Fiyatı Ne Kadar?

Fiyatı ise gayet yüksek, 820 TL'den başlıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy Origins Core
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları